fbpx

De leukste uitjes deze voorjaarsvakantie

De leukste uitjes deze voorjaarsvakantie

In het zuiden van het land is de vakantie al in volle gang, maar hier in het midden van het land en in het noorden moeten we nog een paar dagen bikkelen. Maar dan hebben ook wij voorjaarsvakantie. En zoals je van mijn gewend bent heb ik weer een blog met de leukste uitjes deze voorjaarsvakantie, zodat jullie je niet hoeven te vervelen.

Voorjaarsvakantie bij Rijksmuseum Muiderslot

Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een afwisselend programma voor jong en oud. Dagelijks is er een creatief atelier. Daar kan iedereen binnenlopen en gratis meedoen met een leuke activiteit. 

  • Is het je nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. 
  •  Iedere dag in de voorjaarsvakantie, tussen 12:00-15:00 uur, is het atelier van het kasteel open. Iedereen is uitgenodigd om een onderwaterkasteel te tekenen.
  • Op 26 februari van 11:30 – 12:30 uur. : Jong Klassiek @Muiderslot waarbij studenten van het Conservatorium Amsterdam het oudste podium van Nederland dat nog steeds in gebruik is, beklimmen: het Muiderslot. 
  • Op 4 maart vindt een historische proeverij door de kasteelkok plaats. 
  • Op 5 maart kan je genieten van Woeste Willem kindertheatervoorstelling. Over piraten, stoer doen, bang zijn en vriendschappen. Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water… Tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. 

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Muiderslot dagelijks open van 10 tot 17 uur.

uitjes deze voorjaarsvakantie

Voor alle info over de activiteiten in de voorjaarsvakantie en voor het reserveren van kaartjes kan je terecht op de website van Rijksmuseum Muiderslot.

Familiedagen in het Van Gogh Museum 

In de voorjaarsvakantie zijn er van 25 februari tot en met 5 maart 2023 weer Familiedagen in het Van Gogh Museum. Er is dan nog meer te beleven voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen in het kader van de tentoonstelling Kiezen voor Vincent in hun eigen familiegeschiedenis duiken tijdens de inloopworkshop stamboom tekenen.

De interactieve tentoonstelling Kiezen voor Vincent. Portret van een familiegeschiedenisvertelt het bijzondere verhaal van de familie Van Gogh. Ontmoet Vincent, zijn broer Theo, Theo’s vrouw Jo en het zoontje van Theo en Jo dat vernoemd werd naar zijn bekende oom, door te kijken, te luisteren én te doen. Zo is er een speurtocht en een speciale multimediatour voor kinderen vanaf 6 jaar beschikbaar en wordt er op zaterdagen een Amandelbloesemschilderworkshop georganiseerd in het atelier. 

De leukste uitjes deze voorjaarsvakantie

Voor alle info over de activiteiten in de voorjaarsvakantie en voor het reserveren van kaartjes kan je terecht op de website van het Van Gogh Museum 

Doe de Byblos-audiotour in het Rijksmuseum van Oudheden

Ga in de voorjaarsvakantie van zaterdag 18 februari t/m zondag 5 maart van 10:00-17:00 uur naar de tentoonstelling over Byblos en doe de grote Byblos-show, een speciale audiotour voor het hele gezin. Daarna kun je aanschuiven bij de knutseltafels in de Tempelzaal. Daar maak je met potlood en karton een mooie Byblos-koning(in). Dit alles is voor kinderen gratis.

De leukste uitjes deze voorjaarsvakantie

Voor alle info over de activiteiten in de voorjaarsvakantie en voor het reserveren van kaartjes kan je terecht op de website van het Rijksmuseum van Oudheden

Theatervoorstelling Poppenkast van De Toneelmakerij

Ga naar Poppenkast van De Toneelmakerij. Dit is een grappig toneelstuk voor kinderen (en ouders). Het is een grappig toneelstuk voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit toneelstuk biedt een licht satirische blik op de actualiteit. Ook krijgen we antwoord op de vragen: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? En waarom kan niet gewoon alles bij het oude blijven? In de blog die ik over deze theatervoorstelling schreef lees je nog veel meer over dit leuke toneelstuk!

De leukste uitjes deze voorjaarsvakantie

Kijk een leuke film in de bioscoop

In de voorjaarsvakantie kan het alle kanten op met het weer. Of het is heerlijk weer: koud met een zonnetje. Of het is baggerweer: koud met wind en regen. Dan is het toch wel fijn om een leuke binnenactiviteit te hebben. Eén van die leuke binnen uitjes deze voorjaarsvakantie is de bioscoop. Het is voor kinderen altijd een hele beleving en een film in de bios is toch anders dan een film thuis op de bank. Hou mij blog in de gaten want later deze week komt er een blog online waarin ik je vertel welke films er nu in de bioscoop draaien.

bioscoop

Regen in de vakantie?

Regent het in de vakantie? Dan heb je natuurlijk niks aan deze blog met de leukste uitjes deze voorjaarsvakantie. Maar geen nood! In mijn blog met leuke binnenactiviteiten, staat vast iets leuks dat je met je kind kan doen. Je hoeft je echt niet te vervelen en je kind al helemaal niet.

Fijne vakantie!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!