fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn eerste coronatest | Een kijkje in mijn leven

mijn eerste coronatest

Dit is altijd zo’n lekkere week; rust na de drukke sintperiode en stilte voor de storm. Kerst komt er immers aan. Nu is Kerst wel anders dan normaal, maar wij gaan gewoon alsnog uitpakken. Gewoon met mijn gezin, maar waarom nu minder doen. Juist nu moeten we lekker gek doen en er een te gekke kerst van maken. En dus begin ik deze week met de voorbereidingen en die bestaan vooral uit lijstjes maken. Wat bertreft werk is het wel wat drukker. Ik heb mezelf in ieder geval één week vrij gegeven in de kerstvakantie en dat betekent dat ik deze komende twee weken flink aan de bak moet. Alleen komt er een verkoudheid vervelend doen en onderga ik mijn eerste coronatest…

Maandag

Ik voelde het de afgelopen dagen al opkomen; ik ben verkouden. Nu is het niet zo dat ik enorm loop te snotteren, maar ik begin wat keelpijn te krijgen en mijn neus zit dicht. Dus een dagje binnen blijven. Ik ga alleen naar buiten om de honden uit te laten, maar dan kom ik toch niemand tegen. Maar ik baal wel, want ik zat weer helemaal in mijn sportschoolflow en nu heb ik mijn reservering moeten annuleren. Ik hoop dat ik deze week nog wel kan gaan sporten. Vandaag in ieder geval aan het werk.

Mijn eerste coronatest | Een kijkje in mijn leven

Ik vink alles af wat er op mijn lijstje staat en prop er nog een DIY project en blog tussendoor. Als de meiden op bed liggen ga ik eindelijk beginnen met de fotoboeken van de meiden. Ik loop een jaar achter dus ik moet er dit keer vier maken. Dus ik begin alvast met het sorteren van de foto’s zodat ik ze over een paar dagen direct in het fotoboek kan plaatsen. Ik heb me voorgenomen om er iedere dag een uurtje voor te gaan zitten, zodat ik het deze week af heb en de boeken volgende week in huis heb.

Dinsdag

Ik ben vandaag toch wel behoorlijk verkouden en Jenna loopt ook te snotteren. Hoewel ik er enorm tegenop zie, besluit ik toch een coronatest te doen en gelukkig kan ik vandaag terecht. De kinderen moeten daarom thuis blijven. En Marley heeft de afgelopen dagen dagelijks een paar keer een epileptisch aanvalletjes gehad dus die zou ik sowieso thuis houden. Ik wil dat ze even tot rust komt terwijl de verhoging van de medicatie haar werk doet. En nu ik getest ben, moet ze thuis blijven totdat ik de uitslag heb.

Mijn eerste coronatest | Een kijkje in mijn leven
Omdat ik een coronatest deed moest Jenna thuisblijven en dat vond ze helemaal niet erg 😉

Wat betreft de coronatest; het is geen pretje. Pijn doet het niet, maar fijn is het ook niet. Het is gelukkig zo klaar en ik ben alles bij elkaar maar een kwartier van huis geweest. Mocht ik ooit nog een keer moeten, dan weet ik in ieder geval hoe het er aan toe gaat. De rest van de dag schrijf ik wat blogs en redigeer ik de blogs van de gastbloggers. Ik wilde eigenlijk ook nog wat aan mijn onlineprogramma doen, maar ik krijg in de loop van de middag hoofdpijn en besluit met de meiden een film te kijken.

Woensdag

Vandaag ben ik vooral moe. Met hoofdletters. Maar ik werk wel een beetje en doe wat aan mijn studie. Ik weet dat ik het eigenlijk rustig aan zou moeten doen, maar daar voel ik me toch te goed voor. Ik ben verkouden en moe. That’s it. Ik ben zo benieuwd wat de uitslag van de coronatest is. Ik denk niet dat ik corona heb, maar je weet het natuurlijk nooit. Gelukkig krijg ik vandaag al vrij snel de uitslag en de test was negatief. Ik heb gelukkig geen corona en kan weer naar buiten en zelf de hondjes uitlaten. Heel fijn!

Jenna is ook nog wel verkouden en mag dan eigenlijk weer naar school, maar ik hou haar liever nog een dagje thuis. En omdat Marley deze hele week op gemiddeld vijf aanvalletjes per dag zit, hou ik haar ook nog thuis. Even rustig aan doen en hopelijk gaat het de komende dagen dan beter.

ontbijt
Geen boterham met hagelslag meer in de ochtend, maar een gezond en superlekker ontbijtje!

Ik doe vandaag niet heel veel. Ik pak wel een paar bestellingen in en dat is natuurlijk altijd leuk! Helemaal omdat ik de hele maand december bij iedere bestelling een bergkristal cadeau geef. En cadeautjes geven is altijd leuk! In de middag spelen de kinderen en kijken ze films en kan ik nog even studeren. En ’s avonds ga ik uiteraard verder met de fotoboeken. Als ik dit volhou zijn de boeken deze week nog af. Dat zou wel heel lekker zijn!

Donderdag

Jenna is vandaag weer lekker naar school en Marley blijft deze week nog thuis. Ze had woensdag 8 aanvallen en dat is iets teveel van het goede. Vandaag rustig aan doen, maar ik heb wel wat schoolwerk aan de juf gevraagd. Daar kan ze dan vrijdag mee aan de slag. Even kijken hoe het weekend gaat en anders blijft ze de komende week ook nog thuis en maken we thuis het schoolwerk. Dan kan ze namelijk haar rust beter pakken en hoeft ze niet steeds ‘aan’ te staan.

Summer wil aandacht
Werken met kinderen is niet handig en de pup wil ook aandacht 😉

Ik ben nog een beetje verkouden, maar voel me alweer een stuk energieker en dus ga ik het huis maar eens poetsen. Ook haal ik de Sint sticker van het raam. Had het aan Alex gevraagd, maar die is het denk ik vergeten. De boodschappen worden vandaag ook bezorgd wat erg fijn is aangezien er niet veel meer in de koelkast staat. En tenslotte mag ik weer twee bestellingen inpakken en breng ik er één naar het postkantoor. De ander verzend ik vrijdag omdat ik een grotere doos moet hebben…oeps!

Vrijdag

Vandaag heeft Marley schoolwerk dus dan kan ik ook even rustig werken. Wel gezellig zo saampjes. We laten de honden samen uit en ik hoef niet alleen te lunchen. Hopelijk nemen de aanvallen de komende dagen af. Niet omdat ik wil dat ze weer naar school gaat, maar omdat ik het gewoon sneu vindt voor haar. Even kijken hoe het dit weekend gaat.

papa 12 jaar
Vandaag is het alweer 12 jaar geleden dat mijn vader overleed dus brand ik een kaarsje in de theelichthouder waar zijn as in zit…

Vandaag wordt ook onze nieuwe eettafel geleverd, alleen is er iets niet helemaal goed gegaan. Ik heb twee dezelfde tafelpoten meegeleverd gekregen en dat gaat niet werken. Dus zit ik nu met een tafel waar ik niks aan heb. Gelukkig is er een goede klantenservice en gaan ze er meteen mee aan de slag. Helaas moet de hele tafel omgeruild worden en ik besluit gelijk een maat kleiner te bestellen, omdat deze toch wel erg groot was. Dat wist ik al, maar Alex was eigenwijs 😉 Nu is het in ieder geval lekker weekend en ga ik het heel rustig aan doen aangezien ik nog steeds verkouden ben.

Zaterdag

Zo heerlijk dat Alex het weekend vrij is, want dat betekent dat ik kan werken. Ik heb afgelopen week wel gewerkt, maar dat is toch minder met kinderen om je heen. Daarnaast was ik zelf ook niet helemaal lekker en had ik weinig energie. Dus eerst even uitslapen, dan werken, wasjes draaien en verder met fotoboeken. Ik ben namelijk druk met het online programma wat ik heb ontwikkeld. De inhoud is in grote lijnen af, maar er moeten nog wat puntjes op de i zodat de deelnemers straks moeiteloos alle modules kunnen doorlopen. Ik kan wel al bekend maken dat het online programma op 4 januari start en je kan alle info vinden op “In 12 weken naar meer balans in je leven”.

Sjors-voelt-zich-niet-zo-lekker
Sjors voelt zich niet zo lekker. Eigenlijk al sinds we hem hebben gaat het met ups en downs. Ik heb niet het idee dat ie pijn heeft en hij eet en drinkt goed. Misschien heimwee?

Vandaag gerbeurt er zoiets geks. Onze auto die geparkeerd staat op onze eigen parkeerplaats voor de deur wordt aangereden en de schade is aanzienlijk.Heel bizar dit. Dus schadeformulieren ingevuld en binnenkort kan de auto naar de schadehersteller aangezien de bumper behoorlijke schade heeft. Maar goed, gelukkig is het de auto en niet een kind wat net de deur uit loopt…

Zondag

Vandaag slaap ik heel lang uit. Nou eigenlijk was ik heel vroeg wakker, maar val rond 7 uur weer in slaap en wordt pas uren later wakker. Ik zal het wel nodig hebben gehad. Na een ontbijtje en wakker worden, ga ik weer aan de slag. Ik heb een paar landingspagina’s gemaakt en ben heel tevreden. Aan het einde van de dag ga ik lekker in bad. Even bijkomen van alles van afgelopen week en weer opladen. Heerlijk zo’n momentje voor mezelf!

nieuw recept uitproberen
Het ziet er misschien niet zo lekker uit, omdat ik mijn bord al bijna leeg heb. Maar het was echt heerlijk deze Soto Ajam!

Sinds een paar weken heb ik thuis iets nieuws geïntroduceerd. Ik ben geinspireerd door Merel van De Mamagids. Ik maak namelijk iedere week twee nieuwe gerechten. Want anders is het toch steeds, spaghetti bolognese, pasta met broccoli, rijst met ketjapkip en komkommer en meer van dit soort gerechten. En de reden dat we dit vaak eten is omdat het zonder gezeur gegeten wordt. Maar nu weal heel lang niet uiteten kunnen en het er voorlopig ook niet in zit, wil ik toch wat meer afwisseling. En dus maak ik (of Alex) iedere week twee nieuwe gerechten. Ik haal de recepten overal vandaan; van Jumbo.com tot kookboeken die in de kast staan te verstoffen. En het verbaast me hoe goed de meiden eten. Ze vinden niet alles lekker, maar proeven wel alles. Wie weet komt er een dag dat ze net zo van eten kunnen genieten zoals ik 😉

Mijn eerste coronatest

Wat was dit weer een gekke week. Ik heb in ieder geval mijn eerste coronatest gehad en ik weet nu hoe het is. Ik hoopte op een wat rustiger week, maar als je kinderen thuis hebt kan je dat wel vergeten. De komende week zal het niet beter worden, want Jenna is goed verkouden en blijft dus nog thuis en Marley blijft ook thuis. En dan zijn er natuurlijk de nieuwe maatregelen….

Hoe was jouw week?

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!