fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven

blij dat het voorbij is op naar kerst

Het wordt een drukke week. Aan het begin van de week is het volop werken en voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest op school en pakjesavond thuis en tegen het einde van de week is het vooral uitrusten. De Sinterklaastijd is leuk, maar wat ben ik blij dat het voorbij is!

Maandag

We beginnen deze ochtend in de sportschool. Ik heb echt totaal geen zin, maar de rest van de week komt het er waarschijnlijk niet van dus ik ga wel. En zoals altijd ben ik na afloop blij dat ik geweest ben. Ondanks dat ik niet echt in mijn hum ben (ja, het is weer die tijd van de maand) ben ik toch een stuk energieker dan voordat ik ging sporten.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven
Ik heb een winters plaatje geschilderd en ik ben best wel tevreden ☺️

Er komt veel uit mijn handen vandaag. Ik schrijf de ene na de andere blog. Alles op mijn lijstje kan ik afvinken en als de meiden naar kickboksen zijn ga ik lekker even creatief bezig zijn. Ik zit eraan te denken om dit jaar mijn kerstkaarten zelf te maken. Maar dan moet ik natuurlijk wel opschieten. Ik begin daarom vandaag met wat ideetjes uitwerken. Als het niks wordt kan ik van de week altijd nog kerstkaarten in de winkel kopen 😉

Dinsdag

Ook vandaag is het even doorwerken, want ik heb nog maar 1,5 werkdag deze week. Dus ik ga er tegenaan. Tussendoor worden de bestelde jurken bezorgd dus tussendoor even passen. Ik weet al snel welke jurk het wordt. Maar ik moet wel een maatje groter bestellen. Hopelijk is die niet te groot, want dan zou ik echt balen. Van de drie jurken heb ik nog een favoriete jurk, maar toch.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven
Ik ging nog een paar laatste sintcadeaus kopen

Als de meiden uit school zijn kunnen zij ook gelijk hun jurken passen en die zitten goed. Dus nu alleen nog schoenen voor de meiden en panty’s voor ons alledrie en dan zijn we helemaal klaar voor de bruiloft…

Woensdag

Vandaag werk ik eerst een paar uurtjes en dan ga ik het huis aan kant maken. Een goede vriendin komt gezellig met haar zoontje bij ons logeren, dus slaapplaatsen voor ze in orde maken, wasjes wegwerken en ga zo maar door. Als mijn vriendin er is ben ik bijna klaar, want ik moet ook nog even wat boodschappen doen.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven
Tussen alle sintvoorbereidingen door moet er natuurlijk ook gewerkt worden

Na het eten gaan de kinderen naar bed en ik richting school. Want morgen is komt Sinterklaas op school en we gaan de laatste dingen nog in orde maken. Het is altijd superleuk dat sinterklaasgebeuren op school, maar ik verkijk me altijd op hoeveel tijd erin gaat zitten. Uiteindelijk ben ik pas rond elven thuis en ik kan dan nooit meteen slapen. Heel irritant, want morgen gaan om 6 uur de wekker alweer 😱

Donderdag

Vandaag gaat de wekker al heel vroeg, want ik moet om 7 uur op school zijn. Er moet buiten versierd worden, de pieten en Sint moeten klaargemaakt worden en ga zo maar door. Als de kinderen om 8:30 uur op school aankomen hebben ze geen idee dat we al een paar uur bezig zijn. En ach, dat maakt ook helemaal niet uit. Want als Sinterklaas dan op school aankomt en je die koppies ziet, ben je al gauw vergeten dat je ’s ochtends vroeg in de kou al slingers aan het ophangen was. En als Alex dan met zijn werkbusje aankomt en er een paar pieten uitstappen, weten onze kinderen niet wat ze meemaken. Hun vader is de held! Geweldig! En hoe leuk het ook was, ik ben blij dat het voorbij is. Ik ben gesloopt!

blij dat het voorbij is en sinterklaasfeest op school
Marley mocht dit jaar de staf weer vasthouden. Zo leuk want ik heb een foto van groep 2 toen ze dit ook deed. En wat een verschil! Ze is zo groot geworden!!

Nadat de Sint en pieten rond half één de school weer verlaten, is het tijd om alle sintversiering in school weer op te ruimen. Als we tegen drieën klaar zijn ga ik gauw naar huis en een kerstboom uitzoeken. Die kan dan mooi vandaag nog bezorgd worden en dan kunnen we dit weekend alles kerstklaar maken. Maar eerst gaan we natuurlijk pakjesavond vieren! De kinderen genieten van de Video van Sint en als er dan op de deur wordt gebonkt is het feest compleet. Ze zijn weer enorm verwend en het is weer een gezellige avond.

Vrijdag

Vandaag zijn de meiden lekker vrij. Zo fijn dat de dag na pakjesavond altijd een studiedag is. Kunnen we lekker rustig aandoen en bijkomen van de drukke dag ervoor. En dat doen we ook. Pas ergens in de middag gaan de meiden in bad en ga ik eens een keer douchen.

blij dat het voorbij is en kerstboom kopen
Marley en ik gingen een kerstboom kopen en ze wilde een foto van mij maken. Dit is het geworden haha

Alle sintversiering wordt ook thuis weer opgeruimd en kan weer naar zolder. De kerstversiering had ik al in onze slaapkamer gezet en dat kan nu naar de woonkamer. Ik ruim alles beneden op en maak schoon. Maar tegen de tijd dat ik kan gaan gaan versieren ben ik moe en heb geen zin meer. Morgen weer een dag…

Zaterdag

De kerstboom staat inmiddels binnen, maar die moet nog even uitzakken voordat hij versierd kan worden. Dus als Alex met Jenna naar zwemles is gaan Marley en ik alvast de overige versiering neerzetten/ophangen. Tussendoor komt mijn schoonmoeder nog langs omdat ze twee jurken voor de bruiloft heeft waarover ze twijfelt en die komt ze even showen.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven
Rustig opstarten voordat we naar een verjaardag gaan. En ja ze eten hier het hele jaar door waterijs

In de middag gaan we naar de verjaardag van ons neefje. Het zou rond 17 uur afgelopen zijn, maar we blijven uiteindelijk eten omdat de kinderen dat zo graag willen. En dan wordt het toch nog laat. Ach, moet kunnen. Morgen doen we rustig aan en kunnen we lekker op tijd naar bed.

Zondag

Vandaag slapen we allemaal lekker uit. We zijn toch wel moe van alles van afgelopen week. Bij de kinderen, en dan met name bij Jenna, valt er ook een hoop spanning weg. Ik merk namelijk dat het weer een stuk gezelliger en relaxter in huis is. En dit terwijl we toch wel moe zijn allemaal. Ik ben blij dat het voorbij is, heel dat sinterklaasgebeuren.

Sinterklaas is leuk, maar blij dat het voorbij is! | Een kijkje in mij leven
De kerstboom staat weer en Marley mocht dit jaar de kerstster op de boom plaatsen. Ben benieuwd hoe lang ze dit willen blijven doen. Wordt dan denk ik toch met een trapje anders is het zielig voor Alex 😂

Vandaag nemen we de tijd om de kerstboom te versieren. En zoals ieder jaar mogen de meiden een nieuwe kerstbal of nieuw kerstornament uitkiezen. Dus aan het einde van de middag rijden we nog even naar het tuincentrum. En ja, dan nemen we natuurlijk ook weer oliebollen mee 😉

Dag sinterklaas, tijd voor Kerst

Het was weer leuk, maar wat ben ik blij dat het voorbij is. Deze maand is echt te hectisch gewoon. Sinterklaas, sterfdag van mijn vader, bruiloft, kerst en dan nog de jaarwisseling. Gewoon teveel dingen. En ik merk dat dit best een stressgevoel geeft. Ik probeer dit echt te voorkomen, maar ik ben continu lijstjes in mijn hoofd aan het maken met wat ik nog moet doen, kopen, onthouden enzovoorts. Dus ik heb zondagavond een lijst gemaakt met alles wat er in mijn hoofd zit. Weg uit mijn hoofd en hop op papier. Nu kan ik alles gewoon afvinken en hoef ik het niet te onthouden. En dat geeft me toch een rust. Heerlijk!

December is een drukke maand

Hoe leuk en gezellig ik het allemaal ook vind ik ben stiekem ook wel blij als het voorbij is straks. Als het januari is en alles weer gewoon rustig is. Maar dat duurt nog even en dus maken we er het beste van en genieten we gewoon van ieder moment. En dat betekent dat ik de komende week wel echt heel streng voor mezelf moet zijn en op tijd mijn rust moet pakken. Of dat gaat lukken, lees je volgende week 😉

Ben jij ook blij dat het sinterklaasgebeuren er weer op zit? Of had het nog wel langer mogen duren?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!