fbpx

Slecht nieuws en een rustig weekje | Kijkje in mijn leven

een rustig weekje

Wat een gekke week is dit. Op zondag krijg ik het slechte nieuws dat mijn oom is overleden. En dat zorgt ervoor dat ik veel aan mijn vader moet denken. Ik was al niet helemaal fit en hierdoor voel ik me nog minder oke. Het is dan ook een rustig weekje.

Zaterdag

Vandaag doen we lekker helemaal niks. Of in ieder geval zo min mogelijk. Ik merk dat ik niet helemaal fit ben. Toch aangestoken door Jenna, denk ik. Niet gek aangezien ze de afgelopen dagen niets anders deed dan knuffelen met mij en lekker tegen me aan liggen. Ik ben moe en heb net als zij had, hoofdpijn en buikpijn.

We doen dus niks anders dan knutselen, Grey’s Anatomy kijken, kletsen en kerstmuziek luisteren. Lekker dagje zo na al die drukke weekenden.

Zondag

Gelukkig geen buikpijn meer. Alleen nog moe en een beetje hoofdpijn die komt en gaat. Helaas krijg ik deze ochtend ook vervelend nieuws. Mijn nicht belt om me te vertellen dat haar vader, mijn oom plotseling is overleden. Hij is de jongere broer van mijn vader en overleed op dezelfde wijze als mijn vader; totaal onverwacht door een acute hartstilstand. Ondanks dat ik geen contact met deze oom heb, maakt het me wel verdrietig. Ik ben toch met hem opgegroeid en heb leuke herinneringen aan hem.Vandaag bestaat mijn dag uit heel veel telefoongesprekken en appgesprekken met familie. Mijn oom woonde in Spanje wat het allemaal toch net even wat lastiger maakt.

een rustig weekje
Eerst alles op de bank zetten zodat ik weer weet wat ik allemaal heb

De meiden en ik doen ook vandaag weer rustig aan. Er wordt door de meiden wel wat geleerd aangezien ze toetsen en proefwerken hebben deze week. Verder zetten we de kerstspullen neer, wordt er weer geknutseld, kerstmuziek geluisterd en serie gekeken. Hopelijk is iedereen hierdoor morgen weer fris en fruitig.

Maandag

De meiden zijn allebei fris en fruitig en gaan naar school. Ik ben helaas nog niet echt fit. En nu helpt de korte nacht hier ook niet bij. Door het overlijden van mijn oom, maalt ook mijn vader maar door mijn hoofd. Dat zijn sterfdag er ook weer aan zit te komen werkt ook niet echt mee. Ik geef me er daarom maar aan over, want ik weet dat dat het enige is wat helpt als ik me beter wil voelen. Ik werk daarom lekker vanuit bed en ga halverwege de middag douchen en me klaarmaken om naar de mondhygieniste en tandarts te gaan.

Geen gaatjes voor Marley

Ik mag eerst naar de mondhygieniste voor een gebitsreiniging en aansluitend gaan we met zijn vieren naar de tandarts. We worden allemaal goedgekeurd en hoeven pas weer over een halfjaartje terug. Na afloop gaan Jenna en ik even naar het winkelcentrum en scoor ik bij Zeeman twee leuke truien voor de meiden.

Dinsdag

Vandaag begin ik natuurlijk met mijn businessbuddy’s. Altijd fijn om even bij te kletsen en elkaar scherp te houden. Daarna ga ik aan het werk voor ireneplanken.nl. Ik neem twee podcasts, schrijf twee blogs en plan alvast wat social media posts voor december in.

Ik ben klaar voor 2023 met mijn nieuwe planner

Vandaag bestel ik ook een nieuwe planner voor komend jaar. Ik gebruik nu al een paar jaar de Structuurjunkie businessplanner en ben er zo tevreden over, dat ik die ook voor 2023 heb besteld. Als die binnen is kan ik mijn planning voor januari alvast maken. In de avond gaan we gezellig uiteten met de familie, want Alex zijn stiefmoeder is jarig. En het is zo lekker dat ik veel te veel eet. Morgen maar even niks eten haha.

Woensdag

Vandaag doe ik echt helemaal niks. Ik heb gister teveel gegeten waardoor ik heel slecht heb geslapen. De hele nacht heb ik krampen gehad en ben een paar keer naar de wc geweest. Een kort nachtje dus vandaag even opladen. Ik heb eigenlijk een lunchafspraak maar het is echt verstandiger om die te verzetten. Ik was al niet helemaal fit dus beter even pas op de plaats.

In de avond eerst met Jenna naar turnen en dan haar thuis afzetten en met Marley naar de kerk. We hebben vandaag de eerste bijeenkomst voor het Vormsel. Marley gaat zich samen met zo’n 24 andere jongeren een jaar lang voorbereiden en volgend jaar november heeft ze dan haar Vormsel. Ben benieuwd hoe ze het gaat vinden. Toen ik bij de bijeenkomst was, was ik wel een beetje jaloers dat ik dit nooit heb gedaan.

Donderdag

Vandaag zou ik eigenlijk gaan wandelen maar regent en ik sta weer op met hoofdpijn. Niet gek, want ik slaap sinds zondag slecht. Sinds ik het nieuws heb gekregen dat mijn oom is overleden, denk ik veel aan mijn vader. En dat zijn sterfdag eraan komt, werkt ook niet echt mee. En gezien Alex twee dagen vrij is geweest en gister een late dienst had, is het nogal een bende beneden. Hij is niet zo goed in opruimen dus doe ik dit vandaag eerst voordat ik ga werken.

Kaarsje branden voor mijn oom die vandaag gecremeerd wordt

Dan heb ik een lekkere werkdag en neem ik als Marley uit school komt een video op voor YouTube. En dan zit de werkdag er alweer op en ga ik de keuken in. Nou ja, het werken zit er nog niet op, want in de avond geef ik weer mijn masterclass waar ik heel veel zin in heb!

Vrijdag

In de ochtend eerst even werken en na de lunch ga ik gezellige koffie drinken bij een moeder van school. En dan Jenna ophalen. Alleen is zij naar Naturalis met de klas en op de terugweg komen ze in de file terecht. Uiteindelijk sta ik ongeveer een uur te wachten. Ach gelukkig is het droog!

Als we thuis komen is Marley ook al thuis. En dan begint ons weekend. Heerlijk! Want het was dan wel een rustig weekje, intern gebeurde er genoeg bij mij. Nu even niks moet en alles mag. En daar heb ik zeker behoefte aan!

Weekvlog #42

Hieronder weer de weekvlok van afgelopen week. Veel kijkplezier!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!