fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer liefde in de wereld creëren? Vergroot je zelfliefde met deze tips

Vergroot je zelfliefde en de wereld verandert met je mee

Hoe komt het dat er zoveel onrust en haat in de wereld is? Hoe kan het dat zoveel mensen bevooroordeeld zijn. En dan heb ik het niet alleen over racisme, maar discriminatie in het algemeen. We zitten zo snel klaar om een oordeel te vellen. Maar waarom doen we dit? Ik ben van mening dat dit komt door een gebrek aan zelfliefde en zelfacceptatie. Vooroordelen ontstaan vaak vanuit angst. Angst voor het onbekende, angst voor de gevolgen en angst voor de omgeving. Maar angst komt vanuit jezelf. Jij bent dan ook de enige die die angst kan elimineren. Hoe? Door je zelfliefde te vergroten. En hoe je dat doet, vertel ik je in deze blog.

Meer zelfliefde zorgt voor positievere mensen

Als je je zelfliefde vergroot, zorgt dit dat jij je beter voelt. Je bent blijer, positiever en dus gelukkiger. En wat je geeft krijg je terug. Maar dat is nog niet alles. Als iedereen wat meer zelfliefde zou hebben, zou iedereen blijer, positiever en gelukkiger zijn. En als jij positief, blij en gelukkig bent, is het heel moeilijk om gevoelens zoals angst (negatieve gevoelens) de overhand te laten krijgen.

Laten we daarom allemaal aan de slag gaan met het vergroten van onze zelfliefde en op die manier de wereld verbeteren. Je hebt als kind toch ook geleerd: ‘Een betere wereld begint bij jezelf’. Dus laten wij hiermee beginnen! Met onderstaande tips ga jij meer van jezelf houden en ga jij je steeds beter voelen, heb je positieve gevoelens en gedachten en voel je je steeds gelukkiger. Echt. Geloof me.

Wees lief voor jezelf en wees niet te kritisch voor jezelf

Tja, zo simpel kan het zijn. Maar ik weet het. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Want ben jij wel echt lief voor jezelf? De meeste mensen en vooral vrouwen kunnen er iets van. Ze halen zichzelf continu naar beneden. We zijn ongelooflijk kritisch naar onszelf. We geven onszelf vaak de schuld als er iets mis gaat. Maar sinds wanneer is het slecht om fouten te maken?

Ik weet dat we op school leren dat fouten maken niet mag. Onlangs kwam mijn dochter nog thuis omdat ze iets verkeerd had geschreven en de juf haar een oelewapper noemde. Ik weet dat de juf het niet slecht bedoelde, maar zo kwam het wel bij mijn dochter over. Ik heb haar gezegd dat fouten maken juist heel goed is. Je leert er namelijk van. En zo is het ook als je opgroeit en volwassen wordt en bent. Je maakt continu fouten en dat is alleen maar goed. Zie fouten maken niet meer als falen, maar als een leermoment; een groeimoment. Als je hiermee begint is de eerste stap naar het vergroten van jouw zelfliefde gemaakt.

Zorg goed voor jezelf

Dat je goed voor jezelf moet zorgen, weet jij wel. Maar doe jij dit ook? Gezond en op tijd eten en drinken lukt vaak wel. Genoeg bewegen lukt meestal ook wel. Maar pak jij ook op tijd je rust en slaap je wel genoeg? Neem je tijd voor jezelf en verwen je jezelf dan? En je kan jezelf natuurlijk op heel veel manieren verwennen en ik-tijd pakken. Je kan chocola eten, genieten van een goed glas wijn en een maskertje op je gezicht smeren. Heel goed allemaal en dat moet je ook zeker blijven doen.

Maar ik heb het nu over je interne ik. Wat doe jij om je interne ik te verwennen? Naast rust pakken en misschien iets aan yoga of meditatie te doen? Je interne ik heeft het nodig om geprikkeld te worden en uitgedaagd te worden. Blijf je mind daarom uitdagen door boeken te lezen, cursussen en workshops te volgen, interessante mensen te ontmoeten. Wij mensen zijn niet op deze wereld gezet om stil te blijven staan. Alles op de wereld is in beweging en ontwikkelt zich, waarom zou jij dit niet doen? Door nieuwe dingen te leren en te ontdekken, vergroot je je kennis. En dit zorgt er weer voor dat je je beter voelt en positiever over jezelf denkt.

Affrimaties helpen je om meer van jezelf te houden

Van jezelf houden in het algemeen is vaak niet zo moeilijk, maar er zijn altijd specifieke dingen aan jezelf waar je minder of niet van houdt. Schrijf affirmaties op en zeg deze iedere dag (meerdere keren per dag) hardop tegen jezelf. En het is nog beter om dit te doen terwijl je in de spiegel kijkt. Door deze affirmaties iedere dag meerdere keren te herhalen, ga je er vanzelf in geloven. Affirmatie zijn een hele goede en vrij makkelijker manier om je zelfliefde te vergroten.

Geen idee wat je zou kunnen zeggen? Gebruik de affirmaties hieronder en vul ze aan met jouw eigen affirmaties:

  • Ik hou van mezelf
  • Ik ben mooi van binnen én van buiten
  • Ik ben een goed mens
  • Ik ben waardevol
  • Ik accepteer het verleden en accepteer dat ik het verleden niet kan veranderen
  • Ik bekijk en benader iedere situatie positief
  • Mijn hart is gevuld met liefde voor mezelf en iedereen om me heen
  • Ik sta open voor de de mening van een ander, maar dit raakt mij niet

Leef in het nu en wees dankbaar

Ik heb hier wel vaker over geschreven; leef in het nu en wees dankbaar. Kijk niet steeds naar wat geweest is. Het is geweest en het komt niet meer terug. Maar kijk ook niet alleen maar vooruit naar alles wat nog gaat komen of wat je zou willen. Natuurlijk is het goed om toekomstplannen te maken en te dromen over wat nog gaat komen. Maar je leeft nu. Ieder besluit wat je nu maakt, heeft gevolgen voor de toekomst. Nu is het moment dat jij je toekomst maakt.

Door in het nu te leven beheers je niet alleen je toekomst meer, maar leef je ook intenser. Je leeft bewust en kan hierdoor van dit moment genieten. En kijk niet alleen om je heen, keer eens naar binnen. Waar ben jij dankbaar voor? Wat heb jij vandaag gedaan waar je trots op bent of wat je goed van jezelf vindt.

Hier in Nederland heerst heel erg ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ en ga vooral niet naast je schoenen lopen. Maar waarom? Waarom mag je niet blij zijn met jezelf of iets wat je gedaan of gepresteerd hebt? Dan heb je kapsones? Nou en! Borst vooruit en wees blij en trots op alles wat je doet. Stop met jezelf naar beneden halen. Trek jezelf omhoog en zorg dat je jezelf nooit meer naar beneden haalt. Maak je niet druk om wat een ander hiervan vindt en laat een ander je al helemaal niet naar beneden halen!

Accepteer jezelf

Weet je wat er gebeurt als je niet meer toestaat dat jij of een ander jezelf naar beneden haalt? Je gaat jezelf accepteren. Je accepteert ieder aspect van jezelf. Ook de dingen waar je niet zo blij mee bent. Op het moment dat je jezelf accepteert kan je eindelijk echt jezelf zijn en ben je vrij. Wat zal jij je goed voelen! Je voelt je steeds gelukkiger en geniet intens van het leven. En hè? Wat gebeurt er nou? Je ontmoet allemaal lieve en leuke mensen die ook positief in het leven staan. Wat je geeft, krijg je terug…

Durf nee te zeggen

‘Nee’ zeggen is voor veel mensen moeilijk. Ze willen namelijk de ander niet teleurstellen. Maar ‘nee’ zeggen tegen een ander is ‘ja’ zeggen tegen jezelf. En is het erg om ‘ja’ tegen jezelf te zeggen? ‘Ja’ tegen jezelf zeggen is een teken van zelfliefde en zelfacceptatie. Het raakt je namelijk niet meer wat een ander ervan vindt. En het is niet zo dat je nooit meer ‘ja’ tegen een ander zegt. Absoluut niet!

Het gaat erom dat je alleen ‘ja’ zegt als het jouw uitkomt. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Er zullen altijd (nood)situaties zijn waarbij een ander jou even harder nodig heeft. En dat is ook prima. Maar ga bij jezelf na of jij altijd ‘ja’ zegt omdat je het ook echt wilt of omdat je het gevoel hebt dat dit van je wordt verwacht. Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen? Lees de blog die ik over ‘nee’ zeggen schreef voor meer inzichten en tips hierover.

Vergroot je zelfliefde en let love rule

Let love rule. Lenny Kravitz zong dit jaren geleden al. En zo is het. Als er genoeg liefde is, is er geen plek voor angst en haat. Het begint bij jezelf, met zelfliefde. Als jij genoeg van jezelf houdt, laat jij angst niet toe maar alleen maar meer liefde. En vanuit die liefde ontstaat meer compassie voor jezelf en voor anderen. Dus alsjeblieft vergroot je zelfliefde. Beloof je me dat je hiermee aan de slag gaat? Heb je hier hulp bij nodig? Bestel mijn e-book Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch. Liever 1-op-1 met mij aan de slag en werken aan jouw zelfliefde? Vul onderstaand formulier in en ik neem snel contact met je op!

Wat zal de wereld straks mooi zijn ❤️

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!