fbpx

Verhoog je geluksgevoel met mooie planten in huis

mooie planten

Wist jij dat planten gelukkig(er) maken? Je gelooft het misschien niet, maar het is echt zo. Er is zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en hieruit kwam dat planten zorgen voor een geluksgevoel. Ze brengen namelijk blije emoties naar boven. En wie wil dat nou niet? Nu we meer binnen zitten is het daarom een goed idee om je te omringen door mooie planten. In dit artikel vertel ik je meer over dat feel good gevoel wat je van planten krijgt en welke planten echte musthaves zijn. En ja, ook als je geen groene vingers hebt kan jij je omringen met mooie planten.

Planten verhogen je geluksgevoel

Dat planten zorgen voor een gezond leefklimaat wist je natuurlijk al. Planten zuiveren de lucht en houden de luchtvochtigheid in balans. De ene plant doet dit wat beter dan de andere plant, maar in principe draagt iedere plant hier aan bij. Maar planten doen nog veel meer. Wist jij bijvoorbeeld dat planten stress verlagen? Dit komt door de kleur van planten. Groen is een rustgevende kleur en laten nou de meeste planten groen zijn! Nu snap je gelijk waarom een boswandeling zo rustgevend is. Naast de groene kleur die rustgevend is, brengen planten je in een positieve stemming. En de verzorging van planten zorgt ook voor een feel good gevoel, want dit is ook weer rustgevend. Zorg daarom dat je een paar mooie planten in huis hebt. En hoe meer planten, hoe beter je je voelt.

Overal in huis

Je kan overal in huis planten neerzetten. Dus beperk je zeker niet tot alleen de woonkamer. Ook in de slaapkamer, de badkamer en ja, zelfs op het toilet kan je je omringen met planten. Het enige waar je op moet letten is de standplaats van de plant. Moet de plant in het volle licht staan, dus dicht bij een raam of kan een schaduwplek ook prima. Moet de plant veel water hebben of is eens per week of twee weken een kleine scheutje voldoende? En natuurlijk niet onbelangrijk; heeft de plant extra voeding nodig. Ik ben van de makkelijke planten en mijn woonkamer begint steeds groener te worden. Dus er is genoeg keuze als je weleens vergeet water te geven of als je net als ik teveel water geeft. Als je in de badkamer een urban jungle wil creëren is het belangrijk dat de plant goed tegen vochtige ruimtes kan.

Deze planten moet je hebben!

Ik vind de bananenplant dus echt een eyecatcher. Zijn mooie grote bladeren en toch tropische look, maken voor mij dat dit nu toch wel mijn favoriete plant is. Daarnaast is een mooie palm, zoals de Kentiapalm of Goudpalm, een mooie plant die ook dat vakantiegevoel geeft. Een andere mooierd is de Alocasia met zijn grote bladeren aan lange stelen. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn hangplanten. Die kan je op allerlei verschillende manieren ophangen. Er zijn zoveel mooie planten te krijgen en waar het wat mij betreft echt omgaat, is dat jij ‘verliefd’ moet zijn op de plant. Alleen dan zal jij de plant alle liefde en aandacht geven die het nodig heeft en zal jouw geluksgevoel groeien.

mooie planten - bananenplant

Shoppen vanuit je luie stoel

Er gaat natuurlijk niets boven struinen door een tuincentrum, maar online planten shoppen heeft zeer zeker zijn voordelen. Zo mocht ik bij jngl een mooie plant uitkiezen en dat deed ik dus op mijn gemak. Ik wilde een wat grotere plant, maar niet te groot. Een plant met weinig ‘onderhoud’ en iets wat ik niet eerder heb gehad. Door hierop te zoeken kwam ik uit op een paar planten waaruit ik kon kiezen. Het was nog best moeilijk kiezen, totdat mijn oog viel op de bananenplant.

En je raadt het vast al, die is het geworden. Deze plant heeft van alles veel nodig; veel water, veel licht en veel liefde. En laat ik nou het type zijn dat altijd te vaak water geeft. Dat kan met deze plant dus niet verkeerd gaan. Wat ik heel fijn vind bij jngl is dat je kan zoeken op ‘makkelijke kamerplanten’ (ideaal als je geen groene vingers hebt), ‘luchtzuiverende planten’ (als je een betere luchtkwaliteit in huis wilt), ‘diervriendelijke planten’ (handig als je een hond of kat hebt die weleen aan je planten knabbelt) en ‘grote kamerplanten’. Neem zeker een kijkje, want de keuze is enorm!

Welke plant is jouw favoriet?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!