Week 3 van de sociale lockdown | Een kijkje in mijn leven

Alweer de derde week dat we thuis zitten allemaal. En waar ik de eerste twee weken nog echt op zoek was naar mijn draai, gaat het deze week een stuk beter. Ik heb weer de energie om te werken en weet zelfs nog een paar leuke opdrachten binnen te slepen. De meiden vinden het ook wel leuk en gezellig om thuis te zijn. Deze week is ook een spanende week, want we horen ook weer van onze premier hoe het de komende weken zal zijn. Echt spannende dingen gebeuren er niet, maar ik neem je toch mee in onze week. Week 3 van de sociale lockdown.

Maandag

Op maandag krijgt Marley haar schoolwerk in de loop van de ochtend pas en daarom starten we lekker rustig op. Geen gehaast (doen we eigenlijk sowieso niet sinds we thuis zitten) en lekker rustig opstarten. We ontbijten met zijn drietjes, want Alex was al vroeg naar zijn werk en als we alledrie gedoucht en aangekleed zijn, beginnen de meiden alvast met hun weektaak voor rekenen. Dat gaat iedere week door en dus kunnen ze alvast beginnen voordat ik Marley haar werk binnen heb. Ik lees en beantwoord in de tussentijd mijn mail.

Week 3 van de sociale lockdown zonnebloem
Jenna kreeg van haar juffen een potje met een stekje van een zonnebloem. En kijk nou eens hoe goed het gaat met haar zonnebloem!

Zodra allebei de meiden hun schoolwerk binnen hebben, gaan ze lekker aan de gang. Ik zit erbij en help ze waar nodig of leg dingen uit. Tussendoor bestel ik online de weekboodschappen. Ik heb weer geluk, want de boodschappen worden donderdag bezorgd!

Dinsdag

Waar het de eerste twee weken vooral zoeken was naar een schema, laat ik sinds see week dat schema los. We maken het schoolwerk en wisselen af met buiten spelen in de tuin of op het schoolplein als er verder niemand anders is. Ook volgen we nog de ‘lessen’ van de vogelbescherming en houden ‘onze’ vogels in de gaten. De meeste eieren zijn gelegd en er zijn zelfs al eieren uitgekomen. Zo leuk om dit met de meiden te volgen. Dit loslaten van dit schema werkt goed voor ons. Al het werk komt af zonder gestress.

Jenna wilde haar haar net als mama 😍

Vandaag krijgen we te horen dat we in ieder geval nog tot 28 april de maatregelen moeten handhaven. Ik had het al een beetje verwacht en ben dan ook niet verbaasd of teleurgesteld. Het is niet anders. En ik zie het ook niet als opgesloten zitten, maar zie het als veilig blijven. En zo lang ik er zo in zit, komt het echt wel goed. Heel eerlijk? We vermaken ons prima thuis.

Woensdag

We beginnen vandaag met schoolwerk en omdat de meiden lekker op tijd klaar zijn, kijken we aan het einde van de ochtend samen een film. In de middag kijken we gewoon nog een film en doen lekker rustig aan. Door alles vergat ik bijna dat het volgende week alweer Pasen is. Dus heb ik de paasspullen van zolder gehaald en versieren de meiden het huis. Brengt toch weer wat extra gezelligheid in huis.

Vanaf volgende week mag deze knapperd gaan minderen met de medicijnen. Zo blij mee!

Sinds het hele coronagebeuren bel ik iedere dag met mijn moeder. Even kijken hoe het met haar gaat. Ik maak me wel een beetje zorgen om haar. Want hier zijn we in week 3 van de sociale lockdown, maar op Mauritius is een volledige lockdown gaande. Ze is toch ook al ouder en ik zou gek worden als ze besmet zou raken. Ze woont alleen en wie zou er dan voor haar zorgen? Gelukkig gaat het goed en hoeft ze de deur niet uit. Alle winkels zijn daar gesloten. Deze week gaan de winkels één dag open en dan gaat een buurvrouw voor haar boodschappen halen. Heel fijn dat het zo geregeld is. En zo lang we nog iedere dag kunnen bellen, blijf ik gerustgesteld.

Donderdag

Terwijl ik met de meiden bezig ben met schoolwerk, worden de boodschappen bezorgd. Toch wel heel fijn dat dit kan en ik hiervoor niet de deur uit hoef. Vandaag hebben we ook weer een gymles via Youtube van school en dit keer is het een dansje. Ik besluit gezellig mee te doen. Want dansen is altijd leuk en omdat ik vanmorgen op de wegschaal ging staan en zag dat ik twee kilo was aangekomen. Als deze sociale lockdown nog lang duurt, groei ik dicht haha. Dus vanaf nu wat meer bewegen!

Ook vandaag zijn de meiden lekker op tijd klaar. We zitten echt in een goede flow deze week. Zo fijn! Als ze vandaag klaar zijn willen ze nog meer doen. Gelukkig kunnen ze online ook nog extra taakjes doen en zijn dus lekker bezig.

Vrijdag

Omdat de meiden gister al wat werk van vandaag wilden maken, zijn we lekker vroeg klaar met het schoolwerk. Voor de lunch gaan we daarom lekker een wandeling maken. Ik had de meiden nog niet verteld over de berenjacht, maar nu werd het wel tijd. En dus gaan we op berenjacht. En wat hebben we een hoop beren gevonden! Zo leuk. Wat is het lekker om weer even buiten te zijn. We hebben gelukkig een grote tuin, maar even zo’n wandeling buiten onze tuin is wel heel erg fijn hoor.

Week 3 van de sociale lockdown berenjacht
Even lekker naar buiten en op jacht naar beren

Tussen de middag eten we lekker poffertjes en genieten dan van het weekend. Als Alex thuis is rij ik even naar Zeeman voor wat haakgaren. Ik zag dat er weer een nieuwe CAL is begonnen en daar wil ik weer aan meedoen. Een lekkere grote woondelen haken die we straks ook in de tuin kunnen gebruiken.

Zaterdag

Wat een heerlijk weertje vandaag! Eigenlijk maak ik op zaterdag altijd de bovenverdiepingen schoon, maar ik spijbel lekker vandaag. Even genieten van het stralend weer. We brengen met zijn viertjes de hele dag buiten door en zelfs de barbecue gaat aan. De eerste bbq van het jaar, is daarmee een feit. Laat die zon maar komen!

Week 3 van de sociale lockdown deken haken
Het begin van mijn nieuwe woondeken is er!

Prima weertje ook om verder te gaan met het haakwerk. In dit tempo heb ik die deken zo af en doe ik er niet zoals bij de vorige deken maanden over. Ik moet alleen wel goed opletten, want het het al een paar keer uit moeten halen omdat het niet goed ging. Komt natuurlijk omdat ik alweer een tijd niet heb gehaakt. Maar zodra ik de steken doorheb, ga ik als een tierelier!

Zondag

Ook vandaag is het weer stralend weer. Heerlijk als dat zonnetje al in de ochtend lekker schijnt. Ik weet niet hoe dit bij jou zit, maar ik krijg hier zoveel energie van. Natuurijk is het niet leuk dat we thuis moeten zitten, maar dan liever met zon dan met regen. In de tuin is het namelijk prima vol te houden.

Vandaag is ook ons neefje jarig. Gelukkig wordt hij pas 2 jaar en heeft nog geen besef van verjaardagen, maar zo jammer dat zijn verjaardagsfeestje niet door kan gaan. Gelukkig kunnen we beeldbellen en hem toezingen. Geweldig om hem dan met zo’n big smile te zien zitten terwijl wij uit volle borst voor hem zingen. Zo jammer dat we niet kunnen knuffelen, maar die halen we zeker in zodra we weer veilig naar Brabant kunnen…

Week 3 van de sociale lockdown

En zo vloog ook week 3 van de sociale lockdown voorbij. De tijd gaat normaal gesproken al zo snel, maar nu vliegt de tijd helemaal. Waarschijnlijk doordat ik de ochtend en begin van de middag druk ben met de meiden en hen help met het schoolwerk om vervolgens nog mijn eigen werk te doen, te koken en ga zo maar door. Of misschien wel omdat ik het toch ook wel heel gezellig vind. Ik ben benieuwd hoe komende week gaat. Het wordt in ieder geval de hele week mooi weer, dus mij hoor je sowieso niet klagen 😉

Hoe was jouw week? Kan je al een beetje wennen aan het thuis zitten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.