fbpx

Geen schema of planningen meer en een lekker lang paasweekend | Een kijkje in mijn leven

Geen schema's of planningen meer

We zijn alweer in de vierde week van het thuisonderwijs aanbeland en het gaat eigenlijk best goed. Ik zie op social media veel ouders worstelen met het thuisonderwijs en dat heb ik de eerste weken ook wel gehad. En het is echt niet zo dat de kinderen altijd zin hebben en het enige wat ik kan doen om het schoolwerk leuk te houden, is het even loslaten en op een later moment verder gaan. Geen schema of planningen meer, maar gewoon op gevoel. En dat werkt goed. Hierdoor heb ik juist meer ruimte gekregen om ook met mijn eigen werk bezig te zijn. Want dat miste ik enorm. En het geeft de meiden rust.

Maandag

We beginnen op maandag wat later omdat het schoolwerk ook wat later binnenkomt. Dat geeft ons de tijd om rustig op te starten. En dat is best fijn, kan ik je zeggen. Als de meiden het rekenwerk voor vandaag af hebben gaan we even naar ons nichtje dat jarig is. Op 1,5 meter afstand van de voordeur zingen we uit volle borst voor haar en de kaarten, tekeningen en cadeautjes hebben we voordat we aanbelden voor de deur gelegd. Toch wel apart om geen verjaardagskus of -knuffel te geven. Maar het blije koppie van ons nichtje maakt een hoop goed!

Heel gek om zo de verjaardag van je nichtje te vieren. Op afstand. Gelukkig was er wel cake 😉

Na de lunch gaan we verder met de rest van het schoolwerk en daarna spelen de kinderen lekker in de tuin. De tipitent die ze van een vriendin van mij kregen biedt echt uitkomst. En geeft toch even wat extra’s in de tuin. Terwijl zij lekker spelen kan ik even werken. Als ik klaar ben ga ik lekker in het zonnetje een boek lezen en als het afkoelt kijken de meiden en ik een serie op Netflix. Vandaag is ook best een spannende dag, want deze week mag Marley af gaan bouwen met de medicijnen voor de epilepsie. Ze is ruim 1,5 jaar aanvalsvrij dus de neuroloog wil het in deze periode proberen. Juist omdat we nu thuis zijn en ik haar goed in de gaten kan houden. Vooral de eerste weken zijn spannend omdat dan de aanvallen terug zouden kunnen komen.

Dinsdag

Ook vandaag hebben we een verjaardag, want opa is jarig. Dus na het rekenwerk maken de kinderen mooie tekeningen en na de lunch fietsen we naar opa en oma. Hebben we gelijk ook wat lichaamsbeweging. Want mensen, ik groei dicht. Ik ben inmiddels al 3 kilo aangekomen en merk dat mijn kleding strakker zit. We eten echt wel gezond, maar ik blijf snoepen. Daarom zorgen we nu dat we iedere dag lichaamsbeweging hebben door te wandelen of fietsen. En dan doen we daarnaast de gymlessen van school. Moet goed komen zo. Ook bij opa leggen de kaart en tekeningen voor de deur voordat we aanbellen en op 1,5 meter afstand zingen we ook nu weer uit volle borst. Opa vindt het helemaal geweldig!

Met dit mooie weer zijn de meiden steeds in hun tiptent te vinden

Als we weer thuis zijn maken we het schoolwerk af en brengen de rest van de middag in de tuin door. Ik met mijn laptop zodat ik nog wat kan werken en de meiden vermaken zich met het barbiehuis wat ik van de speelkamer heb gehaald. In de avonden ben ik druk met mijn haakwerk. Ik was al best ver en ben toch weer opnieuw begonnen met een kleinere haaknaald. Vond ik toch wat mooier. Dus weer opnieuw beginnen en nu een baan van 1.60m haken. Ik ben dus nog wel even bezig haha.

Woensdag

Vandaag is een korte schooldag, maar wij beginnen gewoon lekker wat later. Ik merk dat de meiden dit nodig hadden en ik eigenlijk ook wel. Het werkt zoveel beter nu ik niet geen schema of planningen meer aanhou. Als er straks een datum bekend wordt gemaakt dat de kinderen weer naar school gaan, staan we wel weer eerder op en zal ik weer met een soort van planning gaan werken. Dan kunnen ze weer wennen aan vroeg opstaan. Maar nu vind ik het echt prima zo. Het is al heftig genoeg voor de kinderen dit hele lockdowngebeuren.

Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ze dit schooljaar nog naar school gaan. Ik hoop het wel voor de kinderen, want ze missen het echt wel. Ondanks dat het soms echt puzzelen is, vind ik het onwijs gezellig met de meiden. Ik heb ze toch het liefst bij me dus wat dat betreft kan het niet lang genoeg duren. En mochten we ooit besluiten om een jaartje naar het buitenland te gaan (laten we zeggen Mauritius 😉) dan wordt het thuisonderwijs geen probleem!

schoolwerk maken maar geen schema's of planningen meer
Lekker aan het werk

Ook vandaag zijn we weer in de tuin te vinden. Wat hebben we het toch getroffen met het weer nu. Als we nu ook nog alleen maar binnen zouden zitten, zouden we allemaal gek worden hier in huis. Maar nu vermaken we ons prima en zijn helemaal in ons element in onze tuin.

Donderdag

De laatste schooldag van deze week en dan kunnen we genieten van een lang paasweekend. De meiden zijn best snel klaar dus voor de lunch is het weekend begonnen. Nou ja, voor de meiden. Ik werk nog even terwijl de meiden boven een disco hebben. Alex is vandaag lekker vrij, maar op pad voor Jenna haar verjaardagscadeau. Ze is begin mei jarig en wil graag een nieuwe fiets. Alleen door heel het coronagebeuren is de leveringstijd drama. Ze wil een groene fiets en die is bijna nergens te krijgen. Maar we hebben een winkel in Utrecht gevonden en dus gaat Alex naar Utrecht om die fiets te kopen.

Vorige week verteld ik dat ik een deken aan het haken was. Ik was halverwege en ben toen weer opnieuw begonnen met een haaknaald kleiner 😬

Omdat Alex vrij is, mag hij lekker koken en kan in nog even met een roseetje en een boek in de tuin zitten. Lockdown of niet, ik vermaak me wel in de tuin. Op naar nog meer van deze fijne dagen en avonden in de tuin!

Vrijdag

Vandaag even geen school, maar lekker uitslapen en rustig aan doen. Nou ja, de meiden dan. Ik werk wat scheterstallige was en vouw weg. En omdat Alex een dezer dagen de tuin met de hogedrukreiniger gaat schoonmaken, snoei ik de rozenstruik en Portugese Laurier. Ik was een paar weken geleden al begonnen met de tuin, maar moest alleen die twee nog snoeien. Als de tuin straks schoon is, kan ik wat gezellige plantjes kopen. Dan is het de tuin nog gezelliger en ben ik er helemaal niet meer weg te slaan.

Dit leuke spel kreeg ik opgestuurd. Binnenkort lees je er alles over!

Tussendoor heb ik ook nog wat gewerkt. Minder dan ik eigenlijk had gewild, maar morgen kan ik ook nog doen. En maandag ook. Dus dat komt helemaal goed. De meiden hebben van hun nichtjes kikkerdril gekregen dus ze lopen heen en weer van de sloot om de bak waar de kikkervisjes in zitten te vullen met slootwater. Zij liever dan ik haha maar ze zijn lekker bezig.

Zaterdag

Ook vandaag is het weer stralend weer en ondanks dat ik eigenlijk van alles van mezelf moet, doe ik zo min mogelijk. Ik heb Alex zover gekregen dat hij de tuin schoon gaat spuiten dus de meiden en ik vermaken ons een paar uurtjes binnen. Dat doen we door spelletjes te doen en te Netflixen. Prima geregeld zo.

De tegels zijn weer schoon dus het tuinseizoen is officieel geopend!

Als Alex de tegels schoon heeft gemaakt, verhuizen we naar buiten. Het is altijd zo fijn in de tuin als de tegels schoon zijn. Nu hoef ik alleen nog wat gezellige bloemetjes te kopen om de tuin gezelliger te maken en dan zijn we helemaal klaar voor het buitenseizoen. Heerlijk! Om het te vieren gaat de barbecue en terwijl de meiden in een badje aan het spetteren zijn. Als de meiden op bed liggen, heb ik eindelijk tijd en zin om mijn nagels even te doen. Ze zagen er echt niet meer uit en de oude gellak moest er echt af. Weer een nieuwe laag gellak erop en ik kan er weer een tegenaan!

Zondag

Vandaag is het eerste Paasdag en omdat Alex een late dienst heeft gehad hebben we dit jaar geen paasontbijt, maar een paasbrunch. En omdat het heerlijk weer is, kunnen we lekker buiten in de tuin eten. En ook vandaag doe ik zo min mogelijk. Even opladen voor het laatste weekje school. Heb het wel verdiend, vind ik. Morgen weer een dag hoor.

Helemaal blij met het badje. Nog even en dan staat het grote bad weer 👍🏼

Ook vandaag heeft Alex een late dienst en gaat na het eten naar zijn werk. Als de meiden rond half 9 naar bed gaan, ga ik ook mijn bed in. Nog een Netflixen en dan lekker slapen. Morgen wil ik toch wel een beetje op tijd opstaan, want het huis is een bende en kan wel een sopje gebruiken en ik wil echt even werken aangezien ik dat de afgelopen twee dagen niet echt heb gedaan.

Het afbouwen met de medicijnen is deze week goed gegaan. Op naar de volgende week en weer 10ml per dag minder. Spannend toch wel hoor, want de eerste weken van het afbouwen is het risico op aanvallen het grootst. Maar ik ben en blijf positief!

Geen schema of planningen meer

Ik functioneer het beste als ik naar mijn gevoel luister. En ik merkte dat een strakke planning niet lekker werkte. Daarom geen schema en planningen meer, maar op gevoel. We hebben wel structuur want doordeweeks zijn we toch allemaal wel vroeg wakker. En we beginnen iedere dag met rekenen omdat dit de meeste energie en tijd kost. Daarna een pauze om dan weer verder te gaan. Dat is het enige wat we nog aan planning hebben. Maar geen vaste tijden. Nee, we zien hoe het loopt en dat werkt het beste. Voor de kinderen, maar ook voor mij. Komende week nog vier dagen school en dan is het vakantie. Al het schoolwerk even loslaten. Dan horen we ook hoe het verder gaat na 28 april. Ik ben heel benieuwd….

Hoe gaat het bij jou? Al een beetje gewend aan de intelligente lockdown en social distanding?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!