fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dé Netflix bingewatchlijst met de beste series

Dé Netflix bingewatchlijst met de beste series

Nu we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven is het toch wel een uitkomst dat er streamingsdiensten bestaan. Mijn favoriete streamingsdienst is toch wel Netflix. Op Netflix staan genoeg series en films die je lekker kan bingewatchen. Daarom heb ik een lijst gemaakt met de beste series op Netlfix. Dé Netflix bingewatchlijst met de beste series! Heb jij nog een goede tip? Laat een berichtje achter en dan voeg ik de serie toe aan deze lijst.

Sex Education (2 seizoenen)

Geweldige serie die veel maatschappelijke onderwerpen behandelt. Maar dit alles met enorm veel humor. Deze serie heeft op dit moment twee seizoen die je met gemakt achter elkaar kijkt. Meer over deze serie lees je in mijn Netflix aanraders voor maart 2020.

The Stranger

Deze thriller gaat over een ‘vreemdeling’ die diepste geheimen van mensen blootlegt. Zo ook het geheim van Corinne Price. De vreemdeling vertelt dit geheim aan Corinne’s echtgenoot Adam. In eerste instantie gelooft hij het niet, maar als hij zijn vrouw ernaar vraagt begint alle ellende. Als je van aan goede thriller houdt is dit zeker de bingewatch serie voor jou. Meer over Stranger Things lees je hier.

Suits (7 seizoenen)

Suits vertelt het verhaal van Harvey Specter die door zijn promotie op het advocatenkantoor gedwongen wordt om een afgestudeerde van Harvard Law School aan te nemen. Hij neemt Mike Ross aan. Alleen is hij nooit afgestudeerd en heeft nooit een rechtenstudie op Harvard gevolg. Dit weten Harvey en Mike geheim te houden voor de collega’s van het advocatenkantoor. De vraag is alleen hoe lang en welke gevolgen dit heeft.

Om te beginnen; wie vindt het nou niet leuk om naar Harvey Specter te kijken? En dit zeven seizoenen lang. Deel 2 van seizoen 7 komt nog in maart op Netflix zodat je gelijk door kunt kijken. En seizoen wordt rond de zomer verwacht. Geloof me, je wilt blijven kijken naar Harvey…eh…Suits 😉

Stranger Things (3 seizoenen)

Stranger Things is een science-fiction- en horrorserie. Als de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins verdwijnt doet zijn moeder Joyce er alles aan om hem terug te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van polititie chef Jim Hopper. Ook Will’s vrienden (Mike, Lucas en Dustin) doen er alles aan om hun vriend te vinden. Op een dag komen ze Eleven tegen. Eleven is een meisje met psychokinetische krachten. De vrienden ontdekken met hulp van Eleven dat er mysterieuze krachten in het spel zijn.

Deze serie heeft drie seizoenen waarbij iedere aflevering spannend is. Het vierde seizoen is nog in de maak.

The Rain (2 seizoenen)

Deze Deense science-fiction thriller vertelt het verhaal van Simone en Rasmus die op de vlucht zijn geslagen voor een dodelijk virus. Na 6 jaar in een bunker in quarantaine te hebben gezeten verlaten ze de bunker. Ze komen er dan achter dat de beschaving zoals ze die kenden verdwenen is en gaan op zoek naar andere overlevenden.

Op Netflix staan twee seizoenen van deze serie en het derde en laatste seizoen komt er ook aan. Als je nu wat angstig bent door het coronavirus, zou ik deze serie niet kijken. Anders is het zeker een aanrader.

Queen of the South (2 seizoenen)

Teresa haar vriend is een drugsdealer binnen een kartel in Mexico. Als hij wordt vermoord moet zij vluchten voor zijn vijanden. Ze moet letterlijk en figuurlijk vechten voor haar leven. Dat doet ze. En hoe. Dit is zeker een aanrader als je van spannende series met powervrouwen houdt.

Er staan nu twee seizoenen op Netflix en er komen meerdere seizoenen aan.

Raising Dion (1 seizoen)

Raising Dion is een science-fiction serie over een jongetje die, samen met zijn moeder, het overlijden van zijn vader probeert te verwerken. Ze zijn verhuisd en Dion zit op een nieuwe school. Vriendjes maken is niet makkelijk voor Dion en ook zijn moeder heeft moeite om haar draai te vinden. Gelukkig krijgen ze veel steun van de beste vriend van Dion’s vader. Al snel blijkt dat Dion magische krachten heeft. En door die magische krachten loopt Dion gevaar…

Deze serie krijgt ook een tweede seizoen. Wanneer is nog niet bekend.

Siempre Bruja (Always a witch – 2 seizoenen)

Carmen is een zeventiende-eeuwse heks die naar de toekomst reist om haar geliefde te redden. Als ze in de 21e eeuw aankomt moet ze vooral heel erg wennen aan het leven. Ze snapt niks van mobieltjes, auto’ en ga zo maar door. En alsof dat niet genoeg is moet ze ook een vijand verslaan. Gelukkig ontmoet ze snel lieve mensen die haar vrienden worden en haar helpen. Maar is haar toverkracht sterk genoeg?

Alleen al het Spaans dat gesproken wordt, maakt dat je wil blijven kijken. Gelukkig zijn er twee seizoenen van deze serie.

Ozark (3 seizoenen)

Martin Byrde die als financieel adviseur werkt, vlucht met zijn vrouw en twee kinderen naar Ozark. Hij wordt gedwongen om 500 miljoen dollar wit te wassen en hij doet er alles aan om dit in Ozark te volbrengen. Het is alleen steeds moeilijker om zijn vrouw en kinderen niet op de hoogte te brengen van zijn plannen. Als ook mensen in Ozark erachter komen waar hij mee bezig is, wordt het steeds moeilijk om zijn gezin veilig te houden.

Een spannende serie die gelukkig nog een seizoen heeft. Seizoen 3 is vanaf 27 maart op Netflix te zien.

Gossip Girl (6 seizoenen)

Gossip Girl gaat over een groep rijke tieners in hun eindexamenjaar. Wie haalt alle examens, wie wordt op de beste universiteit toegelaten en wie is het meest fashionable. Dat zijn de dingen waarover deze tieners zich vooral druk maken. Maar Gossip Girl gooit regelmatig roet in het eten. Want iedere roddel komt bij haar terecht en komt vervolgens op de mobieltjes van alle tieners in Upper East Side in New York.

Gossip Girl is alweer van 2007 en eindigde in 2012. Maar deze serie kan je blijven kijken. Tenminste, ik wel. En daarom heeft ook deze serie een plekje in dé Netflix bingewatchlijst.

Lucifer (4 seizoenen)

Lucifer Morningstar is de gevallen engel die van zijn vader (God) de leiding in de hel krijgt. Maar na duizenden jaren in de hel is dat leven zat en besluit hij op aarde te leven. Hij gaat naar Los Angeles (City of Angels) en opent een nachtclub. Zijn doel op aarde is de diepste verlangens van mensen te achterhalen en als dit slechte dingen zijn dan laat hij zijn ware aard zien. Lucifer is een hele charmante en grappige man en de dames kunnen hem niet weerstaan. Niet gek dat iedereen bevriend met hem is en wil zijn. Maar zijn ze dat ook nog als hij zijn ware aard laat zien? Als hij de politie gaat helpen met het oplossen van moorden merkt hij dat rechercheur Chloë Dekker veel met hem doet.

Deze serie zou eigenlijk maar vier seizoenen hebben. Maar na protesten van vele fans komt er toch nog een vijfde seizoen. Dit zal het laatste seizoen zijn van deze geweldige serie.

AJ and the Queen (seizoen 1)

Robert (Ru-Paul) verdient zijn geld als dragqueen Ruby Red. Zijn doel is om 100.000 dollar bij elkaar te sparen zodat hij een eigen nachtclub kan openen. Maar zodra hij dit bedrag bij elkaar heeft gespaard gaat zijn partner er met de buit vandoor. Robert besluit met een camper het land door te toeren en in verschillende nachtclubs op te treden om weer wat geld te verdienen. Ook wil hij meedoen aan Miss Drag USA waar hij heel veel geld kan winnen. Onderweg komt hij erachter dat hij niet alleen reist. De tienjarige AJ is stiekem in zijn camper geslopen en wil dat Robert haar naar haar opa brengt. Het wordt een spannend avontuur.

Er was best wat kritiek op deze serie en er komt dan ook geen tweede seizoen. Maar ik kan niets anders zeggen dan dat dit een heerlijke feel good serie is die ik iedereen kan aanraden.

Grace and Frankie (6 seizoenen)

Grace en Frankie zijn nooit vriendinnen geweest. Maar omdat hun echtgenoten compagnons in een advocatenkantoor zijn moesten ze het altijd met elkaar doen. Dit verandert als hun echtgenoten vertellen dat ze verliefd op elkaar zijn en van de vrouwen willen scheiden. Grace en Frankie zoeken steun bij elkaar en hoewel ze zo verschillend zijn, ontstaat er een bijzonder band.

Grace and Frankie is toch wel één van mijn favoriete series op Netflix. En als ik later oud ben wil ik zo graag een Frankie zijn haha. Frankie is een verstokte hippie is, heel zweverig en drinkt allerlei vage drankjes waarvan je gaat hallucineren. Grace daarentegen is een harde zakenvrouw die niets met gevoelens heeft en alles rationeel benadert. Een heerlijke serie vol humor. En goed nieuws: Er komt nog een seizoen aan!

Workin’ moms (3 seizoenen)

Als nieuwe moeder heb je het niet altijd makkelijk. Dit komt in deze serie duidelijk naar voren. Uiteraard behoorlijk overdreven, maar goed het is dan ook een comedy. Je ziet hoe verschillende type moeders hun rol als moeder proberen te nemen. Hou je van flauwe humor? Dan is deze serie voor jou gemaakt!

How to get away with murder (5 seizoen)

Annalise Keating is een advocate die ook lesgeeft op de universiteit. Ze geeft vijf studenten de kans op met en voor haar te werken aan echte rechtszaken. Maar ze raken zelf ook verwikkeld in zaken als moord en verraad. Zo wordt in seizoen 1 Sam, de man van Annalise, vermoord en zijn maîtresse Lila ook. Seizoen 1 eindigt met Rebecca die verdacht wordt van de moord op Lila. Maar ook Rebecca verdwijnt op mysterieuze wijze. Alle seizoen die hierna volgen zijn even spannend. Seizoen 6 is in de maak.

Jane the Virgin (4 seizoenen)

Jane is een leuke meid die een relatie met Michael heeft. Ze is katholiek opgevoed en wil als maagd het huwelijk in, maar als ze naar de gynaecoloog gaat voor een standaard controle gaat het mis. Ze wordt ‘per ongeluk’ geïnsemineerd en een paar weken later komt ze erachter dat ze zwanger is van Rafael die zijn sperma in had laten vriezen omdat hij kanker had en misschien nooit meer op de natuurlijk manier zijn vrouw zwanger zou kunnen maken. Zijn vrouw Petra is niet blij want dit was het enige spermamonster dat beschikbaar is.

Seizoen 5 is al gemaakt, maar het is nog niet bekend wanneer deze op Netflix komt. De verwachting is rond de zomer.

The Good Place (4 seizoenen)

Eleanor Shellstrop is overleden en komt in de good place. Er bestaat namelijk geen hemel of hel. Je kunt terecht komen op de good place of de bad place. Alleen er is een foutje gemaakt. Eleanor hoort namelijk niet op deze goede plek waar je alles hebt waar je van houdt. Zij was op aarde namelijk helemaal niet zo’n leuk en goed mens. In de good place krijgt iedereen een soulmate of zielsverwant die perfect bij elkaar passen. Als Eleanor erachter komt dat zij niet in de good place hoort te zijn, probeert ze er alles aan te doen om dit te verbergen. Ze wordt vrienden met Chidi, haar soulmate in the good place, Tahani en Jason. Ze ontdekken steeds meer eigenaardigheden op deze aparte plek.

De eerste twee seizoen zijn echt heel komisch en leuk, het derde seizoen een stuk minder en seizoen 4 valt enorm tegen. Maar omdat de eerste twee seizoen echt heel leuk zijn heeft deze serie een plekje in deze lijst gekregen.

The Let Down (2 seizoenen)

Audrey is net moeder geworden en ze heeft het best moeilijk met haar nieuwe rol. Niet gek aangezien haar man meer met zijn carrière bezig is en haar moeder haar nergens bij wil helpen. Haar vrienden hebben allemaal geen kinderen. Bij hen kan ze dus ook niet terecht. Ze besluit om naar een moedergroep te gaan. Hier kan ze met andere moeders praten over alles waar ze tegenaan loopt en kunnen ze elkaar helpen. Maar eigenlijk wordt ze er heel onzeker van. Ze wil zich niet laten kennen en doet net of ze alles onder controle heeft. En dit alles zorgt voor heel veel hilarische momenten.

The Ranch (4 seizoenen)

Deze komedieserie gaat over twee volwassen broers (Colt en Jameson) die op de boerderij van hun, op het oog ietwat norse vader werken. Colt Bennet is 15 jaar weggeweest om een carrière als American Football speler van de grond te krijgen, maar dit is niet helemaal gelukt. In die 15 jaar heeft zijn broer Rooster (Jameson) hun vader bijgestaan. Hun ouders zijn nog getrouwd maar wonen apart en hun moeder heeft een bar in het dorp waar ze wonen. Het gaat niet goed met de boerderij en de broers en hun vader zetten alles op alles om het familiebedrijf overeind te houden.

Safe (1 seizoen)

Tom Delaney’s dochter verdwijnt na een feestje en deze vader doet er alles aan om zijn dochter te vinden. Hij kamt de hele buurt uit en ontdekt vele geheimen binnen deze aparte gemeenschap. Lukt het hem zijn dochter te vinden?

YOU (2 seizoenen)

In YOU volg je Joe die een rare manier van liefhebben heeft. Hij raakt geobsedeerd van Beck, een mooie blonde dame. Hij begint haar te stalken zonder dat ze het doorheeft en dringt op die manier haar leven binnen. Zijn doel is om uiteindelijk een relatie te krijgen en iedereen die hem in de weg staat zal moeten wijken….

Het eerste seizoen is heel goed, maar ik ergerde me aan Beck die best naïef en dommig wordt neergezet. In seizoen twee heeft Joe een andere dame op het oog; Love. Zij is alleen slimmer dan hij denkt…

Virgin River (1 seizoen)

Deze serie mag zeker niet ontbreken op dé Netflix bingewatchlijst. Een mooie romantische dramaserie over Melinda die na een groot verlies de grote stad verlaat om in een klein dorp als verpleegkundige aan de slag te gaan. De arts voor wij zij zou gaan werken zit helemaal niet te wachten op een verpleegkundige en al helemaal niet iemand uit de grote stad. Hij is het er dan ook niet mee eens dat zijn vrouw deze vacature had uitgezet. Melinda probeert in dit dorp haar draai te vinden en gelukkig helpt Jack haar hierbij.

Seizoen 2 is in de maak en ik kan niet wachten totdat het tweede seizoen op Netflix te zien is.

The end of the f***ing world (2 seizoenen)

Deze serie gaat over de 17-jarige James die graag dieren doodt. Maar hij vindt dieren doden maar saai. Hij is ervan overtuigd dat hij een psychopaat is en dat zijn volgende slachtoffer een mens zal zijn. Als hij dan in contact komt met Alyssa heeft hij zijn eerste slachtoffer gevonden. Ze lopen samen weg en hij hoopt het juiste moment te vinden om haar te vermoorden. Maar kan hij dat wel?

Deze serie is eigenlijk heel vaag, maar zo goed in elkaar gezet. Jammer dat er maar twee seizoenen zijn.

The haunting of Hill House (1 seizoen)

Het noodlot brengt de broers en zussen Crain en hun vader bij elkaar. Je komt met iedere aflevering meer te weten over deze familie. Ieder kind in deze familie draagt dezelfde zware last mee; hun ouder huis Hill House. Het huis waar ze van weg moesten vluchten. Maar nu zijn ze terug en komen verschrikkelijke herinneringen naar boven.

Goed nieuws want er is een tweede seizoen in de maak.

Dead to me (2 seizoenen)

Jen heeft net haar man verloren. Hij is aangereden door een auto en de automobilist is doorgereden. Om met dit verdriet om te gaan gaat ze naar een praatgroep. Maar is dit wel een type voor een praatgroep, want ze is helemaal geen prater? Het enige wat ze wil is de dader vinden. Bij de eerste bijeenkomst ontmoet ze Judy en ze hebben meteen een klik. Ze worden vriendinnen en hebben veel steun aan elkaar. Maar is deze vriendschap wel op waarheid gebaseerd?

The Sinner (2 seizoenen)

Het eerste seizoen gaat over Cora. Cora leidt een normaal en rustig leven. Ze is getrouwd, heeft een zoontje en doet het goed op haar werk. Niks raars zou je zeggen. Maar als zij dan met haar gezin naar het strand gaat, gebeurt er iets met haar. Ze hoort een bepaald liedje en begint uit het niets op een man in te steken. De man sterft en zij wordt gearresteerd. Wat is er met haar gebeurd waardoor zij hiertoe in staat is? Rechercheur Harry Ambrose doet er alles aan om de waarheid te achterhalen.

In seizoen 2 gaan een man en een vrouw met een jongen van 13 op reis, maar dan vermoordt hij de twee. Waarom hij dit doet is een groot raadsel. Omdat dit allemaal gebeurt in de geboorteplaats van Harry Ambrose gaat hij na jaren weer teug om te helpen deze moorden op te lossen. Maar hoe verder het verhaal gaat, hoe meer er gebeurt en hoe ingewikkelder het wordt. Lukt het hem en Heather (rechercheur) om dit mysterie op te lossen?

Waneer seizoen 3 op Netflix te zien is, is (nog) niet bekend.

Mind Hunter (2 seizoenen)

In deze misdaadserie zie je twee FBI agenten die eind jaren 70 een speciale afdeling binnen de FBI opzetten. Deze afdeling onderzoekt hoe de ‘mind’ van een seriemoordenaar ‘werkt’. Hoe komt iemand tot zo’n daad en waarom blijft hij deze daad herhalen? Agent Holden Ford en agent Bill Tench krijgen hierbij hulp van dokter Wendy Carr; een psycholoog/psychiater gespecialiseerd in criminaliteit. Om erachter te komen waarom deze seriemoordenaars doen wat ze doen, interviewen ze de meest beruchte moordenaars uit die tijd. En beetje bij beetje krijgen ze een goed beeld van hoe de mind van een seriemoordenaar werkt…

That 70’s show (8 seizoenen)

In deze komedie krijg je een inkijkje in het leven van een aantal tieners in Wisconsin in de jaren zeventig. Alleen de kleding en kapsels zijn al erg vermakelijk. De tieners brengen de meeste tijd door in de kelder van Eric Forman. De vriendengroep bestaat uit bazige Jackie, domme Kelso en de roodharige en slimme Donna. Eric en Donna draaien een beetje om elkaar heen, maar zijn eigenlijk al heel lang verliefd op elkaar. Dan heb je nog Steven Hyde die de stoerste van het stel is. En vergeet Fez niet. Hij is een uitwisselingsstudent uit Zuid-Amerika. Deze vrienden bezorgen bij iedere aflevering een lach op je gezicht. En ook hun ouders zorgen hiervoor.

13 reasons why (3 seizoenen)

Dit is een behoorlijk heftige serie. Het vertelt het verhaal van Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. Het verhaal begint bij Clay die 13 cassettebandjes thuis krijgt. Voordat Hannah zelfmoord pleegde heeft zij 7 cassettebandjes ingesproken. Elke bandje heeft een A en een B kant. En iedere kant van een cassettebandje gaat over iemand die te maken heeft gehad met haar keuze om zelfmoord te plegen. 13 personen worden besproken en Clay weet niet op welk bandje hij staat en waarom.

In seizoen 2 kom je erachter hoe iedereen Hannah’s zelfmoord en de bandjes heeft ervaren. Ook spant Hannah’s moeder een rechtszaak aan tegen de school van Hannah. Heeft Hannah’s zelfmoord zin gehad? Het pesten gaat namelijk gewoon door. Er komen nog meer geheimen aan het ligt en niet iedereen kan leven met deze druk. Wie zal doordraaien? In seizoen drie worden nog meer dingen duidelijk.

Seizoen 4 is vanaf 5 juni 2020 beschikbaar

Orange is the new black (7 seizoenen)

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause. Alex is een internationale drugssmokkelaar en ex-geliefde van Piper. In de vrouwengevangenis komt ze in een hele andere wereld terecht. Ze moet haar plek zien te vinden en dat is niet altijd makkelijk. Zoveel verschillende vrouwen die allemaal proberen te overleven in de gevangenis. En toch ontstaan er ook mooie vriendschappen. Zeven seizoenen lang leef je mee met Chapman en de andere vrouwen in deze gevangenis.

Undercover (1 seizoen)

In deze spannende Nederlandse serie zie je hoe agenten Bob en Kim undercover gaan om Ferry Bouman te ontmaskeren en de hele bende op te rollen. Ferry Bouman is namelijk een producent van XTC-pillen. Kim en Bob doen er alles aan om vrienden te worden met Ferry en zijn vriendin Danielle. Maar ze moeten ook het vertrouwen van Ferry’s rechterhand John zien te krijgen. Het is een lastige klus, vooral voor de afstandelijke Bob die ook nog eens veel privéproblemen heeft. Lukt het de twee om Ferry achter tralies te krijgen of gaat het helemaal mis?

Russian Doll (1 seizoen)

Nadia Vulokov gaat iedere keer dood en komt dan weer terug op het verjaardagsfeestjes ter ere van haar 36e verjaardag. Ze gaat dood, maar ook weer niet. Ze zit in een bizarre tijdlus waar ze niet uit lijkt te komen. Wat ze ook doet, iedere avond ‘sterft’ ze weer. En iedere keer weer op een andere manier. Totdat ze Alan ontmoet. Want ondanks dat ze totaal verschillend zijn hebben ze heel veel met elkaar gemeen.

Living with yourself

Miles Elliot is niet meer de beste versie van zichzelf is. Op zijn werk zit hij in een sleur en is zijn creativiteit kwijt. Thuis is het al niet veel beter. Dan komt zijn collega met de tip van een speciale spa. Als je naar deze spa gaat, kom je als herboren terug. Er gaat alleen iets mis en ineens zijn er twee Elliots; de Elliot die geen energie meer heeft en niet echt een leuke man is en de nieuwe Elliot. Deze nieuwe Elliot is een leuke, attente en liefdevolle man vol passie voor alles wat hij doet. Lukt het de twee Elliot’s om dit verborgen te houden voor iedereen?

Big Bang Theory

Vier vrienden die heel slim zijn. Zeg maar gewoon nerds die het prima naar hun zin hebben en lekker genieten van het nerd-zijn. En dan komt Penny tegenover Sheldon en Leonard wonen. Vanaf dat moment zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Een serie vol humor die bij iedere aflevering voor een lach op je gezicht zorgt.

Heb jij nog een goede aanvulling voor dé Netflix bingewatchlijst met de beste series ? Laat het weten in de reactie en dan voeg ik de serie toe aan deze lijst.

Deel op:

4 gedachten over “Dé Netflix bingewatchlijst met de beste series”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!