fbpx

Bekeken op Netflix in de maand augustus

Bekeken op Netflix in de maand augustus

Omdat ik deze maand al besloten had dat ik na de zomervakantie echt af moest gaan vallen en gezonder moest worden. Heb ik vooral veel documentaires over eten gezien. Misschien zou ik daardoor nog meer gemotiveerd raken en zou het me helpen om bepaalde producten te laten staan. Wat dit met me heeft gedaan hebben jullie maandag kunnen lezen. Ik heb dus weinig series gekeken. Wel wat series, maar geen hele seizoenen afgekeken. Alleen van Grace and Frankie heb ik dit keer het seizoen af gekeken. Maar de documentaires die ik heb gekeken deze maand, zijn zeker de moeite waard. Misschien zetten ze jou ook aan het denken. Ik hoop dat ik jullie weer op ideeën breng als je even niet weet welke serie, film of documentaire je kan kijken. Dit heb ik bekeken op Netflix in de maand augustus.

What the Health

Dit was de eerste documentaire die ik keek. De maker van deze documentaire ontdekt wat bewerkt voedsel zoals bijvoorbeeld vlees en vleeswaren met je lichaam doet. En waarom de Amerikaanse regering of gezondheidsinstanties dit gevecht niet aan gaan. Geld speelt hierin een grote rol. Want de opbrengsten uit de bewerkte vlees industrie leveren zoveel geld op. Het is echt een interessante documentaire. Af en toe krijg ik wel het gevoel alsof propaganda voor een vegan of plant based leven is. Maar als je daar een beetje doorheen kan kijken worden er zeker wel dingen gezegd die je aan het denken zetten. Wij aten al niet dagelijks vlees, maar door deze documentaire is dit zeker nog minder geworden. Zo haal ik tegenwoordig vaak vegetarische kipnuggets en de meiden vinden deze verrukkelijk!

Fat Sick en nearly dead deel 1 en 2

Deze documentaire volgt de Australische Joe Cross die last van overgewicht heeft. Dit overgewicht zorgt ook voor allerhande kwalen waar hij weer allerlei medicijnen voor slikt. Hij besluit om naar Amerika te gaan en daar 60 dagen lang te leven van alleen maar groente- en fruitsap. En water natuurlijk. Dit alles gebeurt onder begeleiding van artsen. Tijdens deze reis ontmoet hij verschillende mensen die met hem mee gaan doen. Gedurende zijn reis merkt hij dat hij zich steeds beter begint te voelen en de kilo’s vliegen eraf.

Nou gaat 60 dagen op alleen sapjes iets te ver voor mij (ik denk dat ik één dag nog niet eens volhou). Maar deze documentaire heeft er wel voor gezorgd dat ik een sapcentrifuge heb gekocht. Niet om dagelijks aan de sapjes te gaan, want te veel suiker is niet goed voor ons. Maar als de meiden zin in appelsap hebben, dan maak ik thuis een lekker sapje. Vers van de pers! Geen pak uit de winkel waar heel veel andere dingen aan toegevoegd zijn. En geloof me, ze vinden het heerlijk! Binnenkort zal ik natuurlijk wat lekkere recepten voor sapjes met jullie delen.

In deel twee zie je hoe het met hem gaat en wat zijn eerste documentaire over de hele wereld teweeg heeft gebracht.

The Kids Menu

In The Kids Menu onderzoekt deze zelfde Joe Cross hoe kinderen met eten omgaan en hoe we kunnen zorgen dat onze kinderen gezonder gaan eten. Zo zou er op school veel meer aandacht aan kunnen worden besteed. Hier ben ik het zeker mee eens. Ik leg mijn kinderen uit wat de effecten zijn van ongezond en gezond eten. En dat je best weleens iets ongezonds kan eten maar als je dit heel vaak of iedere dag doet, dat je lichaam daar niet blij van wordt. Dit helpt echt en zet ook de kinderen aan het denken om gezondere keuzes te maken. Ook zeker wel een hele interessante documentaire.

Fork over Knives 1 en 2

Deze documentaire gaat ook over de effecten van een plant-based dieet. Of een plantbased levensstijl, kan ik beter zeggen. Je ziet welke effecten bewerkt voedsel op onze lichaam en geest hebben en welke ziektes we hiervan kunnen krijgen. Door juist al het bewerkte voedsel te schrappen zijn er studies die aantonen dat mensen genezen van bijvoorbeeld diabetes type 2.

Ik ben na het zien van al deze documentaires zeker nog meer overtuigd van het feit dat eten wel degelijk goed of slecht voor ons kan zijn. Maar ik denk dat je voor jezelf moet kijken welk effect een bepaald voedingsmiddel op jou heeft. Ik merk dat ik van suiker juist moe word en dus eet en drink ik zo min mogelijk suiker en zoetigheid. Maar deze documentaires kunnen je zeker wel helpen hierbij. Ik ben in ieder geval beter over mijn eten na gaan denken. En over het eten dat ik mijn gezin voorschotel. Zo krijgen de kinderen hier doordeweeks geen snoep meer. En ze vragen er niet eens naar, dus moet je nagaan.

Ik ben zeker blij dat ik al deze documentaires heb gezien. Ik haal uit elke documentaire de dingen die mij aanspreken of die ik toe wil en kan passen. Al is het alleen maar dat ik in de supermarkt langer stil sta bij wat ik in mijn karretje leg. En zo is de eerste stap naar gezonder leven al gezet.

Tony Robbins – I am not your guru

Deze man, Tony Robins. Hij is zo’n inspiratie bron. Al moet ik zeggen dat het natuurlijk wel echt Amerikaans is en wij nuchtere Hollanders vinden dat dan toch vaak een hoop bla bla. En toch heeft deze man iets waardoor je blijft luisteren, blijft kijken en zelf na gaat denken over je leven. Ik ken de Tony Robins al en kijk ook regelmatig filmpjes op Youtube van hem. Ook luister ik regelmatig naar podcasts van hem. Ik ben dus niet helemaal objectief als ik zeg dat je deze documentaire ook zeker moet kijken. Het is echt de moeite waard. Slechter zal je er sowieso niet door worden…

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Ik ben altijd een beetje gefascineerd door het minimalisme. Hoe doen mensen dat? Ik vind mezelf niet echt een materialistisch persoon, maar om met zo weinig spullen te leven. Het lijkt mij moeilijk. Al zou het denk ik wel heel veel rust geven. Het scheelt namelijk heel veel opruimen en schoonmaken. Ik probeer Alex nog steeds te overtuigen om naar deze documentaire te kijken. Ik hoop dat als hij hiernaar kijkt dat dan zijn verzamelwoede iets wordt ingeperkt. Maar ik heb hem dus nog niet zover.
Deze documentaire volgt Dan Harris en Joshua Becker, de grondleggers van het minimalisme. Het gaat dan vooral om de zoektocht naar een gelukkig en voldaan leven zonder spullen. Of in ieder geval met zo min mogelijk spullen. Want zeg nou eerlijk, worden we nou echt gelukkig van al die spullen?

Grace and Frankie seizoen 2

Dit is en blijft toch wel één van mijn favoriete series. Jane Fonda en Lily Tomlin zijn geweldig goede actrices en ik kan zo om ze lachen. In mijn Bekeken op Netflix in de maand juli hebben jullie kunnen lezen dat ik toen seizoen 1 heb gekeken. In seizoen zie je dat hun echtgenoten niet alleen collega’s en partners op zakelijk gebied zijn, maar dat ze verliefd op elkaar zijn. Als ze dit vertellen laten ze de dames volledig in shock achter. Wat me ook logisch lijkt na 40 jaar huwelijk. Seizoen 1 gaat vooral over hoe ze hier met zijn alleen mee om moet en kunnen gaan. Echt hilarisch.

In seizoen 2 gaan hun ex-mannen Sol en Robert trouwen. En leren de dames nieuwe mensen kennen, nieuwe mannen. Maar ook mannen uit het verleden. En dit alles natuurlijk met een flinke portie humor. Daarnaast ontwikkelt Frankie glijmiddel wat ze op de markt wil brengen. Ik heb ook dit seizoen weer iedere aflevering een paar keer heel hard zitten lachen. Ik ben nu bezig met seizoen 3 en ik heb op IMDb gezien dat er ook nog een seizoen 4 is. Gelukkig maar, want deze dames bezorgen mij zoveel lol dat ik voorlopig echt nog niet zonder ze wil!

Op het lijstje voor september

Ik ben nu Ozark en Gypsy aan het kijken. Ik verwacht wel dat ik an beiden het seizoen af zal kijken in september. Vooral Ozark is heel goed. Ik heb ook nog een aantal documentaires op mijn lijstje staan dus ik hoef me ook in september niet te vervelen.

Welke serie(s) kijk jij nu op Netflix? Of heb je misschien een goede documentaire gekeken? Heb je voor mij nog een serie of documentaire die ik gewoon moet zien?

 

Bron foto: Netflix

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!