fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik kan mijn draai niet vinden | Een kijkje in mijn leven

Ik kan mijn draai niet vinden

En toen was alweer te tweede week dat de kinderen thuis zijn, aangebroken. De meiden vinden het allemaal prima en hebben er naar mijn idee geen problemen mee. Ze missen natuurlijk hun vriendinnetjes en juffen, maar ze vinden het ook wel leuk om thuis hun schoolwerk te doen. Ik heb er zelf wat meer moeite mee, merk ik. Nou ja, moeite is het niet echt. Maar ik kan mijn draai niet vinden. Mijn werk ligt bijna helemaal stil doordat ik moe ben en geen inspiratie heb. Ook zijn opdrachten geannuleerd en nieuwe opdrachten krijg ik niet. Werkt ook niet echt motiverend kan ik je zeggen. Normaal gesproken zou ik niet opgeven en mijn schouders eronder zetten, maar op dit moment voelt het gewoon zo anders allemaal.

Maandag

Vandaag zijn we allemaal niet vooruit te branden. Het is gewoon nog steeds wennen aan deze nieuwe situatie. We starten daarom ook rustig op. Daarnaast hebben we ook nog niet al het schoolwerk binnen dus het komt allemaal goed uit.

chillen na al het schoolwerk
Na het schoolwerk even chillen 😉

Ik merk ook dat deze hele situatie meer met me doet dan ik zou willen. Het is echt even aanpassen. Ik kan mijn draai niet vinden en zit mezelf een beetje in de weg. Normaal gesproken ben ik de hele dag alleen of alleen met Alex. Ik zit dan in mijn kantoor te werken. Nu ben ik vooral met de meiden bezig. Wat ik overigens heel leuk en gezellig vind, maar ik vind het lastig om daarnaast met mijn eigen werk bezig te zijn. Na al het schoolwerk, ben ik ook moe en heb geen puf om mijn eigen werk te doen. Ook merk ik dat ik inspiratieloos ben. Iedereen leest en ziet vanalles over corona en daar wil ik juist niet teveel over schrijven. Maar al het anderen lijkt nu zo onbelangrijk…

Dinsdag

Ook vandaag zijn we niet vooruit te branden. Zowel de meiden als ik hebben een soort dipje. We hebben het erover en besluiten onze schouders eronder te zetten en ervoor te gaan. Grote kans dat het dan vanzelf goed komt. En dat klopt. De meiden hebben hard gewerkt. Het lukte mij om online boodschappen te doen en een bezorgdag voor later deze week te reserveren. Mooi! Ik heb namelijk echt geen zin om naar de supermarkt te gaan.

Ik kan mijn draai niet vinden en ga lezen
Hoe oud je ook bent, de boeken van Harry Potter blijven leuk!

Het weer zorgt ook wel voor meer energie. Dat zonnetje maakt dat we veel tijd in de tuin doorbrengen. En wat is dat zonnetje toch heerlijk!

Woensdag

Vandaag hebben er allemaal weer zin in. Al heeft Marley wel last van hoofdpijn. Maar vol goede moed gaan de meiden aan de slag met het schoolwerk. Tussendoor loop ik even naar school voor nog wat boeken en schriften en om de rapporten van de meiden op te halen. Ze hebben weer hard gewerkt de afgelopen periode en dat is te zien in de rapporten. Trotse mama hier!

Ik kan mijn draai niet vinden | Een kijkje in mijn leven
Ook deze dame komt bij van het schoolwerk

Omdat we geen trampoline en speelhuisje meer in de tuin hebben, raken de meiden gauw uitgekeken in de tuin. En dus sturen we Alex op pad. Hij gaat op zoek naar knikkers en stoepkrijt, wat nog nog niet makkelijk is. Na een rondje Zoetermeer is het hem gelukt. De meiden zijn helemaal happy en vermaken zich de rest van de middag prima. Aan het eind van de avond voelt Marley zich steeds beroerder en vraagt zelfs om een emmer. Ook heeft ze wat verhoging. Oh jee…nog voor het eten gaat ze naar bed en slaapt klokje rond.

Donderdag

Vandaag gaat het gelukkig weer goed met Marley. Ze was gewoon heel moe, denk ik. Alleen snap ik de verhoging dan niet. Belangrijkste is dat ze zich weer helemaal oké voelt. Omdat ze gister niet heeft gegeten, heeft ze nu honger haha dus ze ontbijt goed. Als de meiden gedoucht en aangekleed zijn gaan we met het schoolwerk beginnen.

via google 3d foto's maken
Via google kan je 3d foto’s maken met verschillende dieren. De meiden vonden het helemaal geweldig!

We zijn lekker snel klaar met het schoolwerk en dus kunnen we de rest vn de middag lekker in de tuin doorbrengen. De meiden skeeleren, knikkeren en vermaken zich prima. Ik heb de afgelopen tijd aardig wat gelezen en wil weer alle Harry Potter boeken lezen. Deel 1 heb ik bijna uit. Heerlijk zo in het zonnetje!

Vrijdag

Vandaag is het de laatste ‘schooldag’ van de week. Omdat de meiden de afgelopen dagen ook vooruit wilden werken, hebben ze vandaag maar een paar taken liggen. Best lekker om zo het weekend te beginnen. Lekker rustig aan doen en dan weer lekker in de tuin genieten van het zonnetje.

Zo gingen de meiden ook met een tijger op de foto
Zo gingen de meiden ook met een tijger op de foto 😉

Omdat ik de was een beetje verwaarloosd heb, wacht er een behoorlijk berg schone was op me te wachten die gevouwen en gestreken moet worden. Zodra het zonnetje in de tuin weg is, ga ik daar dan maar mee aan de slag. Is dat ook weer weggewerkt en hoef ik dat niet in het weekend te doen 😉

Zaterdag

Weekend! We zijn er allemaal wel aan toe. Even geen schoolwerk, even niet nadenken over mijn eigen werk en hoe ik dit aan wil gaan pakken. Maar lekker uitslapen en rustig aan doen. Ik besluit lekker te lezen en wil verder in deel 2 van Harry Potter. Maar ik kan het boek nergens vinden en dus begint er een ware zoektocht door het huis. Marley heeft geen idee waar ze het boek heeft gelaten. Ik zoek in iedere kamer, maar het boek is nergens te vinden. Als ik het bijna heb opgeven, kijk ik voor de zekerheid achter de verwarming en ja hoor. Hij is van het tafeltje van de meiden gevallen en achter de verwarming terecht gekomen. Ik kan eindelijk lezen!

Ik kan mijn draai niet vinden | Een kijkje in mijn leven

Als de meiden ’s avonds op bed liggen, gaan Alex en ik ouderwets Netflixxen. Het is zo gek, maar heb de afgelopen tijd amper series op Netflix gekeken. En samen hebben we helemaal niet meer gekeken. Nu het derde seizoen van Ozark beschikbaar is kijken we een paar afleveringen. En in de tussentijd brei ik verder aan een sjaal die al maanden ligt te wachten.

Zondag

Ook vandaag slapen we lekker uit. Nou ja, eigenlijk niet. De klok is natuurlijk een uurtje vooruit gegaan en dus voelt het wel als uitslapen als ik hem meiden pas rond 9 uur hoor kletsen. Ik blijf nog even liggen, drink m’n koffie op bed en doe heel rustig aan. Wel zorg ik dat de cadeautjes voor Alex zijn oma klaarstaan. Ze heeft vorige week haar heup gebroken en is gelukkig alweer thuis. Toen ze in het ziekenhuis lag hebben de meiden al mooie tekeningen voor haar gemaakt, maar ze wilden nog wat voor oma-oma maken. En dat moest nog ingepakt worden en er moest een strik omheen. Mijn schoenmoeder haalt het deze ochtend op en wij worden door haar verwend met heerlijke Poolse zuurkool. Ik hoef vandaag niet te koken. MOOI!

Heerlijke Poolse zuurkool
Mijn schoonvader had heerlijke Poolse zuurkool gemaakt dus ik hoefde niet te koken 😋

Tegen de middag ga ik wel aan de slag in huis. Even alles boven opruimen en schoonmaken, zodat ik daar de rest van de week geen omkijken naar heb. Ook denk ik na over de plannen van komenden week. Want ik mag dan wel weinig inspiratie hebben, ik mis het werken wel. Ik besluit daarom om iedere dag nog wat eerder op te staan, zodat ik dan met mijn eigen werk bezig kan zijn totdat we gaan ontbijten. Of het me gaat lukken weet ik nog niet, want ik ben nog steeds geen ochtendmens haha.

Ik kan mijn draai niet vinden

Toen deze week begon was ik een beetje de weg kwijt. Ik wist niet zo goed hoe ik mijn inspiratie terug zou krijgen en was gewoon ontzettend moe. Ook was ik in mezelf gekeerd en heel erg in mijn hoofd bezig. Ik weet dat ik dan niks anders kan doen dan het allemaal even loslaten en dan komt het vanzelf wel weer goed. Ik moet gewoon uit mijn hoofd en weer alles laten stromen.

Tegen het einde van de week merk ik dat dit steeds beter gaat en komt beetje bij beetje de inspiratie weer terug. En ik moet er niet teveel bij nadenken. Gewoon lekker gaan schrijven en dan komt het vanzelf weer goed. Komende week plan ik in de ochtend tijd in zodat ik me volledig kan focussen en als ik de meiden bezig zijn met schoolwerk kan ik kleinere klusjes doen zoals mijn mail wegwerken. Het komt allemaal wel goed. Het is gewoon even wennen….

Heb jij je draai al gevonden of ben je ook nog een beetje zoekende naar hoe je je tijd indeelt?

Deel op:

2 gedachten over “Ik kan mijn draai niet vinden | Een kijkje in mijn leven”

  1. We hebben geen kinderen, dus mijn situatie is anders. Maar ik snap je wel. Ik heb iets te veel tijd aan mijn werk besteed, de afgelopen dagen. Dat moest ook wel even, want omschakelen naar thuiswerken voor het hele kantoor kwam niet vanzelf goed. Nu merk ik dat alles voor iedereen wat meer op zijn plek valt. Vandaag doe ik het iets rustiger aan en maak ik die kleine klusjes af die zijn blijven liggen. Maandag denk ik dat ik op een normaal ritme de week ga oppakken.
    Maar het is raar, he? Voor mij zal thuiswerken nu de standaard zijn en ik denk dat ik daar wel blij mee ben. Nu alleen nog een kamer inrichten als betere werkruimte. Ook wel weer leuk.

    1. Ik kan me heel goed voorstellen dat het wennen is voor je. Ik werk nu alweer een paar jaar thuis en ik weet niet beter. Alleen dan zijn de kinderen naar school en kan ik 6 uur lang ongestoord werken. Dat is nu wel even anders. Dus eerste het schoolwerk en dan heb ik in de middag en avond een paar uurtjes voor mijn werk. Als mijn man het weekend vrij is kan ik ook nog wat uurtjes pakken en als hij doordeweeks vrij is kan hij de schooldingen doen en ik werken. Het is inderdaad even omschakelen en had er wat moeite meer die eerste twee weken, maar nu heb ik mijn draai gevonden en komt er steeds meer rust. Succes met het inrichten van je werkkamer en een fijn weekend! ❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!