fbpx

Weer terug naar het normale leven | Kijkje in mijn leven

terug naar het normale leven

En toen was de vakantie toch echt weer voorbij. Het is echt voorbij gevlogen en had van mij nog wel een paar dagen of weken mogen duren. Maar aan de andere kant is het ook wel weer lekker om aan het werk te gaan en dan vooral ongestoord aan het werk te kunnen. Weer terug naar het normale leven. De eerste schoolweek staat altijd in het teken van wennen. Weer wennen aan het ritme, wennen aan een nieuwe juf en dit jaar ook wennen op de middelbare school. En dat laatste is niet alleen wennen voor Marley, maar ook voor mij….

Zaterdag

Vandaag doe ik alleen boodschappen en doe ik verder rustig aan. We hebben in de avond namelijk een straatbarbecue en dan wil lekker uitgerust zijn. De meiden doen ook lekker rustig aan. We kijken een serie op Netflix en halverwege de middag gaan we ons opfrissen en klaarmaken voor de de barbecue.

Boodschappen gedaan en lekker veel gezonds te knabbelen gehaald

En wat voor barbecue! Het is zo ontzettend gezellig. Er is veel te eten en te drinken en het zonnetje schijnt. Het wordt een leuk feestje dat doorgaat tot in de kleine uurtjes. Zelfs de meiden worden pas na middernacht moe. Een topfeestje en ik het najaar doen we het gewoon weer over!

Zondag

Je begrijpt vast wel dat er vandaag weinig gebeurt in huize Tante Truus. Nou heb ik geen kater en sta nog redelijk op tijd op om met de meiden te ontbijten, maar bij Alex ligt dat toch een beetje anders. Zo rond een uur of drie is zijn kater weg en heb ik mijn man weer terug en de kinderen hun vader. Gelukkig zijn deze extreme katers niet iets wat regelmatig voorkomt. En ik denk dat Alex daar zelf ook niet vrolijk van wordt.

De vakantie gezellig afsluiten

In de avond gaan we gezellig sushi eten met mijn moeder. Gezellig de leuke vakantie afsluiten met z’n allen met lekker eten. Dat is natuurlijk altijd een goed idee. En niet te laat naar huis, want morgen gaan er weer een paar wekkers.

Maandag

Vandaag is het dan zover: de start van een nieuw schooljaar. Nou ja, voor Jenna dan. Marley hoeft vandaag alleen haar laptop op te halen op school. En de rest van de week ziet er voor haar ook vrij rustig uit. Deze week heeft ze nog introductieweek en vanaf volgende week gaat het dan echt beginnen. Alex is vandaag en morgen ook nog vrij dus dat is voor mij ook fijn. Komt niet alles gelijk bij mij te liggen.

Als de meiden naar school zijn ga ik even mijn hoofd legen door een flinke wandeling te maken. Ik vind het namelijk altijd een dingetjes dat mijn kinderen weer naar school gaan. Ze zijn dan zes weken dag en nacht bij me geweest en dan moet ik ze weer loslaten. Hoort erbij en komt ook echt wel goed, maar die eerste dag vind ik gewoon nooit zo leuk. Na de wandeling ga ik lekker aan het werk en voor ik het weet is Jenna alweer thuis.

Dinsdag

Vandaag heb ik met Irene van FotoMano en Laura van Lau-Lau een master mind. Ik heb mijn businessbuddy’s ook best gemist. We hebben elkaar 6 weken niet gezien dus we kletsen vooral bij en gaan dan weer aan de slag met onze doelen. Vanaf nu hebben we weer iedere week een uurtje bijkletsen en eens per maand onze master mind. Zo fijn!

Na afloop van een master mind ben ik altijd best moe en heb ik normaal gesproken niks op de planning staan. Maar vandaag komen de opa’s en oma’s gezellig omdat we een verrassing hebben voor Marley. Ze krijg namelijk van ons allemaal een nieuwe fiets. Haar roze kinderfiets kon al niet meer, maar als je naar de middelbare school gaat kan het natuurlijk helemaal niet meer. Alex heeft lekker appeltaart gemaakt en we maken er een echt feestje van. Zo leuk, want Marley snapt er niks van. Waarom zijn alle opa’s en oma’s er!?

Woensdag

Vandaag is mijn vrije dag. Nou ja, vrij. Als moeder moet je ‘vrij’ inplannen anders ben je nog van alles aan het doen. Ik ben vandaag dan ook niet voor 100% vrij. Ik begin als iedereen naar werk en school is, met een lekker kopje koffie in stilte. Ondanks dat ik de stilte nu in huis niet top vind, is het toch wel fijn om in alle rust van mijn koffie te genieten. Na mijn koffie ga ik aan de studie. Weer even herhalen wat ik voor de vakantie heb gedaan. En dan is het alweer tijd om Jenna op te halen en komt ook Marley bijna thuis.

terug naar het normale leven
Weer wat gezonder leven en daar hoort een gezonde lunch bij!

Vandaag weer gezellig lunchen met z’n drietjes en na de lunch ga ik met Jenna een agenda kopen. Helemaal niet aan gedacht omdat Marley op haar lagere school nooit een agenda hoefde te hebben. Toch wel fijn dat Jenna wel nu al leert plannen. In de middag doen we lekker rustig aan. Ik doe zelfs een powernapje. Ik moet blijkbaar ook wennen aan het school- en werkritme!

Donderdag

Vandaag zou eigenlijk een volledige werkdag zijn, maar het loopt even anders. In de ochtend ga ik met mijn schoonmoeder mee naar het ziekenhuis. Haar gips mag eraf en ze wil lopend naar het ziekenhuis en weer terug. Dat lijkt me niet verstandig. Geen idee of ze al gelijk op haar voet mag steunen. Dus gaan Marley en ik met haar mee. Daarna even werken en dan kan ik Marley naar Bounce Valley brengen, waar ze met haar klas naartoe gaat.

Kleine motormuis

Gelukkig lukt het me in de middag om nog wat werk op te pakken. En vrijdag heb ik ook nog. Dus dat komt goed. Vanaf volgende week weer echt volle bak aan het werk. En dan is het voor mij ook écht terug naar het normale leven.

Vrijdag

Vandaag begin ik de dag weer met een wandeling. Samen met Laura loop ik weer een flink stuk en dat blijft toch wel heel lekker om te doen. Beetje kletsen en in de tussentijd aardig wat stappen zetten en kilometers maken. Na het wandelen ga ik boodschappen doen en maak ik mijn huis aan kant zodat ik dit in het weekend niet hoef te doen. M’n vriendin Tessa en haar zoontje komen dus dan wil ik alle tijd voor ze hebben.

terug naar het normale leven
Weer lekker aan de wandel

Hoe was jullie eerste schoolweek en terug naar het normale leven? Of is het vandaag weer begonnen of beginnen jullie volgende week pas?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!