fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De laatste vakantieweek alweer | Kijkje in mijn leven

laatste vakantieweek

En toen was de laatste vakantieweek alweer aangebroken. Wat is het weer voorbij gevlogen. Het was een drukke vakantie, maar gelukkig was er ook genoeg tijd om te ontspannen en bij te komen. We zijn in ieder geval goed opgeladen voor dit nieuwe schooljaar! In deze laatste vakantieweek zijn we vooral thuis en bereiden we ons voor op het begin van het nieuwe schooljaar.

Zaterdag

Je kent het wel, als je terugkomt van vakantie heb je een berg was. Dat is dan ook hetgeen waar ik me dit weekend vooral mee bezig heb gehouden. Wasjes draaien en opruimen. Verder doen we lekker rustig aan. Het is ook nog eens bloedje heet dus we brengen veel tijd door in de tuin en nemen tussendoor een duik. Alex krijgt vandaag ook bericht dat ie onze scooter kan ophalen en Marley wil natuurlijk mee.

In de avond hebben we een gezellig etentje van mijn schoonouders die 25 jaar getrouwd zijn. En wat is het een gezellig etentje! Naast lekker eten wordt er veel gekletst en gelachen. Altijd leuk om familie te zien die je niet vaak ziet en dan bij te kletsen. Op naar het volgende feestje, zullen we maar zeggen!

Zondag

Vandaag uitbrakdag. Vooral voor Alex, want ik was de bob dus ik heb nergens last van. Alex heeft wel wat opstartproblemen. Maar ondanks dat ontbijten we gezellig met z’n viertjes. Na het ontbijt ga ik weer verder met de was en alles van de vakantie opruimen.

In de avond blijft een vriendinnetje van de meiden slapen. Ze hebben meidenavond. Je kent het wel, maskertjes enzo en film kijken. Om 11 uur zijn ze nog aan het nagellakken. Hoogste tijd dus om ze te verzoeken om te gaan slapen.

Maandag

Vandaag eerst gezellig ontbijten met de drie meiden en dan naar mijn moeder. Even een souvernirtje uit Duitsland brengen en de strijk van de weekendwas. Zo fijn dat mijn moeder dat voor ons doet. Ik doe alle huishoudelijke klusjes zonder problemen, maar strijken vind ik gewoon echt niet leuk. En laat mijn moeder het nou wel leuk vinden.

De laatste vakantieweek alweer | Kijkje in mijn leven
Eindelijk hangt ons leuke portret!

Ik ga met de meiden de stad in terwijl Alex de vitrage, die inmiddels op maat gemaakt is, bij mijn moeder ophangt. Marley heeft wat schoolspullen nodig. Pff over een weekje is het al zover: dan is mijn meisje echt een brugpieper. Dus kopen van multomappen tot pennen en van snelhechters tot een rekenmachine. Voor Jenna koop ik gelijk nieuwe gymkleding, aangezien dat van vorig schooljaar allemaal te klein is geworden. Een gezellig dagje zo!

Dinsdag

Vandaag moet ik echt even werken, want er liggen een paar leuke schrijfopdrachten waarvan de deadline nadert. Dus ik ga aan het werk en Alex gaat met Marley met de randstad rail de route naar haar nieuwe school rijden. Later deze week gaat ze het een keer alleen doen, zodat ze volgende week goed voorbereid is.

Omdat we nu een scooter hebben moeten onze schuurtjes uitgemest worden. Want nu is het mooi weer en kan hij buiten staan, maar als het regent en koud is willen we toch dat de scooter binnenstaat. Dus Alex is al een paar dagen druk met opruimen. En wat we allemaal wel niet tegenkomen. Van sommige dingen weten we niet eens meer wat de functie is. Erg toch eigenlijk? Veel geven we weg en een ander deel gaat naar grofvuil. Eindelijk is er weer overzicht in de schuren. Heel fijn dit!

En vandaag wordt eindelijk de nieuwe eetbank bezorgd. Daar ben ik heel blij mee, want dat betekent dat we eindelijk de lamp boven de eettafel op kunnen hangen. Maar helaas. De bank wordt inderdaad bezorgd, alleen ontbreekt de rugleuning. Oeps! Gelukkig wordt de rugleuning snel nageleverd.

Woensdag

We zijn allemaal bijtijds uit bed en ontbijten weer gezellig samen. Doen we eigenlijk al heel de week, alleen staan we dan wat later op. Dat wordt straks echt wel wennen hoor als we weer een wekker moeten zetten en toch minder rustig aan kunnen doen in de ochtend. Maar vandaag staan we wat eerder op omdat mijn tante gezellig koffie komt drinken. We zijn zo aan het kletsen dat de tijd voorbij vliegt en ze zich nog moet haasten voor haar volgende afspraak.

Als mijn tante weg is, gooi ik er maar weer een wasje in en ga aan het werk. De eetkamerbank staat (zonder rugleuning) op zijn plek en dus kan de eetkamerlamp opgehangen worden. Daar is Alex mee bezig en tussendoor gaan we naar de bouwmarkt voor een haak zodat ik geen kabelgoot tegen het plafond heb, maar de draad van de lamp speels naar het lichtpunt in het plafond.

Donderdag

Vandaag oefenen met het OV. Nou ja, Marley dan. Marley gaat namelijk in eerste instantie met het OV naar school en op de dinsdag gaat ze met een vriendinnetje op de fiets. En het verbaast me hoe goed het gaat. Zo zie je maar weer dat je kinderen vaak veel meer kunnen dan je denkt. Ik kan haar dus echt wel met een gerust hart naar school laten gaan.

In de middag brengen we de meiden naar mijn schoonouders, want ze gaan daar gezellig logeren. Alex en ik hebben dus lekker het rijk alleen en hebben een gezellige datenight. We gaan lekker een hapje eten samen en kijken thuis onder het genot van een drankje een horrorfilm. Fijn om weer even 100% tijd voor elkaar te hebben!

Vrijdag

Zo’n laatste vakantieweek vliegt toch wel echt voorbij hoor. De laatste dag alweer vandaag. We slapen lekker uit en na het ontbijt ga ik in de tuin aan de slag. Ik loop er al weken tegenaan te hikken en mijn planten zien er niet uit. Dus even alles een beetje netter maken. Als het dan begint te miezeren is het tijd om te stoppen, te douchen en de meiden op te halen. We drinken nog gezellig een drankje bij mijn schoonouders en gaan dan weer richting huis.

En zo zit er alweer een week op, de laatste vakantieweek. Het einde van de zomervakantie is nu dan echt in zicht. Wat was het een fijne vakantie!

Was dit ook jouw laatste vakantieweek?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!