fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kom naar de Winterfair in Zoetermeer. Leuk voor in de kerstvakantie!

Winterfair in Zoetermeer

Als rasechte Zoetermeerse moet ik mijn stadje toch promoten. Want Zoetermeer mag dan wel bekend staan als slaapstad, maar dit stadje begint steeds meer te ontwaken. Van foodtruckfestival tot springkussenfestival en van bevrijdingsfestival tot bluesfestival. In Zoetermeer is er bijna ieder weekend wel iets te beleven. Zo hebben wij ook deze winter weer een heuse Winterfair. Op deze winterfair zijn veel leuke dingen te beleven voor jong en oud. Leuk voor in de kerstvakantie! En ook vandaag op tweede kerstdag kan je op de Winterfair in Zoetermeer terecht voor leuke activiteiten.

Kerstmarkt t/m 26 december

Vandaag is de laatste dag van de kerstmarkt. Er staan leuke houten chalets op het Marktplein waar je terecht kan voor braadworst, gluhwein en warme chocolademelk. Maar natuurlijk kan je ook op zoek naar leuke kerstspulletjes. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat er niet heel veel chalets zijn. Het Marktplein is best groot en ze staat ver uit elkaar, dat maakt het een beetje leeg en ongezellig. Ik zelf had dan voor één rij met chalets gekozen in plaats van de chalets over twee rijen verdelen. En ik was er overdag, ‘s avonds is het natuurlijk altijd sfeervoller. Maar zeker leuk om eens langs de chalets te lopen

Schaats- en ijsglijbaan t/m 7 januari

Deze banen zijn al een tijdje open, vanaf 8 december. En je kan tot en met 7 januari schaatsen op de schaatsbaan of glijden van de ijsglijbaan. Let erop dat handschoenen verplicht zijn op beide banen. Een keer glijden is maar €1 en wil je liever schaatsen dan kan dit voor €2,50 en schaatsen worden er ook verhuurd voor maar €2,50. En dan kan je voor €5 een hele dag schaatsen. Beiden banen zijn in de kerstvakantie van 10:00 tot 21:00 uur geopend. De schaatsbaan is overdekt, dus ook met regen kunnen de kinderen schaatsen. Naast de schaatsbaan kun je iets te drinken kopen en gewoon je kinderen nog ziet. Dus ideaal als jij geen zin hebt om te schaatsen (net als ik).

Springkussenfestival van 27 t/m 29 december

Voor de kinderen tot 12 jaar is er van 27 tot en met 29 december een sprinkussenfestival. Dit is in een grote tent, dus overdekt. Mocht het gaan regenen dan kunnen de kinderen lekker droog springen. Leuk voor als de kinderen even hun energie kwijt moeten na al die kerstdiners. Entree voor het springkussenfestival is €2.

Vuurwerkshow op 31 december

Op oudejaarsavond kan je vanaf 22:00 uur terecht in een grote verwarmde tent en onder genot van een hapje en drankje aftellen naar het nieuwe jaar. Vanaf 12 uur wordt er in samenwerking met de gemeente van Zoetermeer een grote vuurwerkshow gegeven. De entree is gratis. Mocht je dus nog geen plannen hebben voor oudejaarsavond hebben, dan is dit zeker leuk om naartoe te gaan.

Midgetgolf 2 & 3 januari

Op 2 en 3 januari is er een indoor midgetgolf baan. Leuk om met de kinderen een balletje te slaan. Ik weet dat ik het als kind altijd heel leuk vond om te doen. Een kaartje hiervoor kost €2.

Croky Icebyk Challenge op 3 januari

Op zes kleine icebyks kunnen kinderen tijdens de Croky Icebyk Challenge tegen elkaar racen op het ijs. De race vindt plaats op de schaatsbaan. De kinderen kunnen van 12:00 tot 17:00 uur racen en het is gratis.

Floravontuur Kinderschaatsdag op 4 januari

Op 4 januari mogen kinderen tot en met 12 jaar gratis schaatsen. Je moet wel van te voren een (gratis) kaartje bestellen. Dit kan via de ticketshop. Met het kaartje krijg je één uur gratis schaatsen en gratis schaatshuur. Je bestelt een kaartje voor een uur tussen 10:00 en 17:15 uur.

Basisscholenfeest op 5 januari

Op 5 januari is een ware disco voor basisschoolleerlingen. Scholieren uit groep 3 t/m 5 dansen van 16.00 uur tot 18.00 uur. Groep 6 t/m 8 mogen van 19.00 tot 21.00 uur hun dansmoves tonen. Als ouder kan je erbij blijven, maar je kan ook even gaan winkelen in het Stadshart. De entree voor de disco is €3 en kan ook in de ticketshop worden gekocht

Afsluiting Winterfair op 6 januari

Op 6 januari van 20:00 tot 23:00 uur vindt de afsluiting van de Winterfair plaats. Om dit te doen wordt er in de tent op de Markt een nieuwjaarsborrel gegeven. Mpac Coverband (dé Zoetermeerse coverband) staat dan op het podium. De entreeprijs voor deze nieuwjaarsborrel is €2,50. Geen geld dus voor een avondje Zoetermeerse gezelligheid!

Ken jij de Winterfair in Zoetermeer al? 

Winterfair in Zoetermeer

Bron: Winterfair Zoetermeer

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!