fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De zomervakantie is nu echt voorbij | Kijkje in mijn leven

De zomervakantie is nu echt voorbij. Helaas. Maar het is ook wel weer heel lekker om beetje bij beetje terug in het ritme te komen. En gelukkig werkt het weer nog meer dus we genieten ook nog lekker na van een heerlijke vakantie.

Zaterdag

Vandaag zijn Tessa en Alejo er nog, want wij zijn vrijdag natuurlijk naar Live at the Lake geweest. We slapen lekker uit, behalve Alex want hij mag om 7 uur al richting Schiphol. Vandaag doen we in ieder geval lekker rustig aan. De kinderen gamen op de Switch en de volwassen rusten uit haha.

Als Tessa en Alejo naar huis gaan maken wij ons klaar om naar mijn moeder te gaan. We gaan daar gezellig eten. Maar we drinken eerst gezellig een drankje op haar balkon en kijken we een beetje naar. de voorbijgangers en drukte voor haar appartementgebouw.

Zondag

Vandaag is dan echt de allerlaatste vakantiedag aangebroken. Uiteraard slapen we nog één keer uit en gaat Alex croissantjes halen. We genieten van een rustig dagje en laden op voor de drukke week die eraan komt. Om de vakantie af te sluiten, gaat Alex Mc Donalds halen. Alleen denkt half Zoetermeer er zo over en is hij bijna 1,5 uur weg. Het is al over zevenen als we eindelijk zitten te eten. Gelukkig zijn mijn kinderen al wat ouder en hoeven ze niet om half 8 in bed te liggen…

De zomervakantie is nu echt voorbij | Kijkje in mijn leven
Lekker bij mama gegeten

Maandag

De zomervakantie is nu echt voorbij, want toen ging de wekker weer. Gewoon om 5:30 uur. Ja, ik weet het. Het is achterlijk vroeg, maar ik ben geen ochtend mens en dus kan ik rustig wakker worden voordat de drukke dag begint. Ook heb ik weer een nieuw ochtendritueel en dan is het ook wel handig om lekker op tijd op te staan. Mijn ochtendritueel begint met een meditatie van 10 minuten en dan ga ik journalen, oftewel in mijn dagboek schrijven. En omdat ik nog steeds de ambitie heb om de bijbel nog een keer te lezen (de laatste keer was ik begin 20), lees ik iedere dag een paar bladzijdes. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Dan sporten, Jenna wakker maken en lunch voor haar klaarmaken, douchen en ontbijten. En nadat ik Jenna naar school heb gebracht ga ik een flink stuk met de hondjes lopen voordat mijn werkdag begint.

De zomervakantie is nu echt voorbij
De eerste schooldag voor Jenna

Zo na de vakantie heb ik doelen een beetje links laten liggen, maar nu is het echt de hoogste tijd om ze weer op te pakken. En één van die doelen is (weer) 20 kilo afvallen. Ik ben nu ruim een jaar gestopt met roken en dus is het echt tijd om die stoppen-met-roken-kilo’s kwijt te raken. Dit ga ik bereiken door uiteraard op mijn voeding te letten en mij eetpatroon aan te passen. En daarnaast moet ik veel meer bewegen. En daarom doe ik 3x per week een work out, ga ik iedere ochtend met de hondjes wandelen en ga ik doordeweeks iedere avond een flinke wandeling maken. Dit laatste doe ik alleen, met de hondjes of met de rest van het gezin.

Dinsdag

Ook vandaag sta ik weer lekker op tijd op. Mijn ochtendritueel zit natuurlijk nog niet in mijn systeem en dus moet ik hier iedere dag bewust mee bezig zijn. Net zo lang tot het een gewoonte wordt. Vandaag ga ik niet sporten. Dat komt later deze week. Ik start mijn werkdag met een call met mijn businesbuddy Irene van FotoMano Fotografie. Fijn om elkaar na 6 weken weer te spreken. We delen hoe onze vakantie was en wat de plannen de komende tijd zijn. Volgende week gaan we hier dieper op in, want dan hebben we weer een master mind.

Vandaag dus gewoon een dagje ouderwets werken. Ik heb maandag heel de dag alleen maar mailtjes weggewerkt dus het is wel lekker dat ik vandaag weer ‘gewoon’ kan werken. In de avond nemen we de hondjes mee voor een kleine strandwandeling en Summer vindt het helemaal geweldig. Ze rent de hele tijd heen en weer en is helemaal happy. Leuk om te zien.

Woensdag

Vandaag is natuurlijk mijn vrije dag, maar ik heb een behoorlijk drukke ochtend. Eerst boodschappen doen, wasjes draaien, het huis aan kant maken en een paar telefoontjes plegen. Dan heb ik nog een kwartier om even te douchen voordat ik Jenna weer op mag halen. Als de meiden en ik geluncht hebben gaan zij lekker buitenspelen en ik maak alvast het eten voor de avond klaar.

En dan is het tijd voor me-time. Want ik wil die laatste zonnestralen nog meepakken. Dus ik ga lekker in het zonnetje liggen en neem tussendoor een duik in het zwembad om af te koelen. Fucking koud natuurlijk dat water. Maar gelukkig is alleen de eerste duik is een hel. Daarna is mijn lichaam het gewend en is het fijn om tijdens het bakken af te koelen. Ik lig zo lekker in het zonnetje dat ik zelfs in slaap val. Heerlijk! Als ik uitgedut ben lees ik nog wat en als mijn gezin na vijven binnen komt druppelen, kook ik de rijst en kunnen we aan tafel. Na het eten gaan we met de hondjes naar het bos. Lekker dagje weer zo.

Donderdag

Vandaag komt eerst een buurvrouw gezellig koffie drinken. Even bijkletsen, want de laatste keer was alweer ver voor de zomervakantie. Als zij weg is ga ik aan het werk, want er ligt genoeg op me te wachten. Marley hoeft pas tegen twaalven ergens in een gymzaal te zijn en als ik haar daarnaartoe heb gebracht, ga ik lunchen en dan gauw weer aan het werk tot ik Jenna mag halen.

In de avond willen we weer wandelen en als we net een paar stappen hebben gezet, begint het te regenen. We besluiten daarom naar huis te gaan en lekker op tijd ons bed in te gaan.

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag. Wat is deze week voorbij gevlogen! Dat is natuurlijk alleen maar een goed teken. En doordat het weer nog redelijk meezit, heb ik toch ook nog een beetje het vakantiegevoel. Alex zal dat wel helemaal hebben aangezien hij vandaag naar Zandvoort gaat. Ik had hem voor zijn verjaardag twee kaarten voor de F1 op vrijdag gegeven en dus maakt hij er met zijn broertje een topdag van.

De zomervakantie is nu echt voorbij | Kijkje in mijn leven
Heerlijke yoghurt gemaakt door onze buurtjes met de druiven uit onze tuinen. Zo lekker!

De zomervakantie is nu wel echt voorbij. Ik werk vandaag een paar uur en dan ga ik lekker genieten van het weekend. De meiden en ik eten ’s avonds een heerlijke pokebowl terwijl we een film kijken. Goed begin van het weekend!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!