fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kijkje in mijn zomervakantie van 2023

Kijkje in mijn zomervakantie van 2023

De vakantie ziet er hier alweer op en ik ben alweer volop aan het werk. Dit jaar zijn we niet op vakantie geweest, maar hebben we genoten van leuke uitjes in ons kikkerlandje. Wel jammer dat het weer niet echt meewerkte. Maar ondanks dat hebben we toch echt wel een heerlijke vakantie gehad. Je leest het hier in een Kijkje in mijn zomervakantie van 2023.

Kijkje in mijn zomervakantie: Week 1

De eerste week is vooral een regenachtige week. Maar ook met regen weten wij onszelf prima te vermaken. We kijken veel films en doen spelletjes. Ook spelen we volop Mario Party en Mario Kart op de Nintendo Switch. Maar we hebben natuurlijk ook leuke uitjes:

Zomercarnaval

Week 1 van mijn zomervakantie begint goed en lekker swingend, want we besluiten last minute naar het Zomercarnaval in Rotterdam te gaan. Mijn moeder en nicht zijn daar al en gelukkig lukt het ondanks de drukte om elkaar te treffen. Buiten het buitje van 2 minuten is het droog en lekker swingend. De meiden zijn nooit eerder geweest en vinden het helemaal geweldig. Jammer om later te lezen dat er twee schietpartijen zijn geweest. Gelukkig hebben wij daar niks van meegekregen. En zitten wij alweer veilig in de metro op weg naar huis als de tweede schietpartij plaatsvindt.

Bioscoop

We zijn nog steeds niet naar de nieuwe ‘Kleine Zeemeermin’ film geweest en omdat we niet naar de verjaardag van ons nichtje zijn geweest eerder in juli, nemen we haar mee naar deze filmin de bioscoop. Ze is de dag ervoor gezellig blijven logeren dus dat was extra leuk. Ik had natuurlijk weer eens niet opgelet en daardoor had ik kaarten voor de Nederlandse versie gereserveerd. Oeps! Gelukkig hebben we Disney+ dus kijken we de Engelse versie daar wel op. De film is echt prachtig! Zoveel herkenning met de tekenfilm die altijd mij favoriete Disneyfilm is geweest. Ik denk dat nu deze versie toch wel de winnaar is!

Kijkje in mijn zomervakantie van 2023

Feestjes

Deze week staat ook in het teken van feestjes. Want er staan meerdere verjaardagen op de planning en de meiden en ik zouden naar Gay Pride in Amsterdam gaan. Omdat ik het met de regen niet vertrouw, laten we Gay Pride voor wat het is. Hopelijk volgend jaar. Daardoor kunnen de meiden en ik toch naar de verjaardagen. Alex gaat met Marley naar de verjaardag van zijn vader en Jenna en ik gaan naar de verjaardag van goede vrienden van ons. Het is zo gezellig dat we ’s nachts pas weer naar huis lopen. Altijd leuk dit soort zomeravonden!

Kijkje in mijn zomervakantie: Week 2

Deze tweede vakantie week begint niet heel zonnig, maar het is weer wat vaker droog. En tegen het einde van de week is het stralend weer en kan ik eindelijk de tuin een beetje aan kant maken. Want met al die regen van de afgelopen tijd staat het onkruid tot aan mijn knieën. Ook gaat eindelijk de barbecue weer aan en kunnen we weer een duik in het zwembad nemen. Dit is nou vakantie! En ja, ook deze week hebben we leuke uitjes:

Amsterdam en Madame Tussauds

De meiden zijn nog nooit in Amsterdam geweest en aangezien ik een groot deel van mijn jeugd in Amsterdam heb doorgebracht en zelfs ook nog even heb gewoond, moeten ze er toch een keer aan geloven. Ze kijken hun ogen uit: de drukte, de mensen, de gebouwen en ga zo maar door. Er is zoveel te zien en te bewonderen.

Ze willen al een tijd naar Madame Tussauds en dit was het uitgelezen moment. En wat is het leuk! Ik ben zelf ooit als 5-jarige in Londen met mijn ouders naar Madame Tussauds geweest dus veel kon ik me er niet meer van herinneren. Hier in Amsterdam is in ieder geval een leuke mix van jong en oud te zien. Dus herkenning voor ons oudjes, maar ook veel herkenning voor de jeugd. Het was een geslaagde middag!

Dan via de wallen (tja, in Amsterdam moet je op de wallen zijn geweest) en de Zeedijk (want even naar de Chinese supermarkt) weer richting Centraal Station om de metro naar de Arena te pakken. Topdag!

Efteling

Als je mij een beetje kent weet je dat onze zomervakantie niet compleet is zonder een bezoek aan de Efteling. Dit keer gaan mijn moeder en Tessa haar vader ook mee en wat is het gezellig met zijn allen. We gaan eerst met zijn allen in Symbolica en Droomvlucht en dan gaat Alex met de meiden alle achtbanen af en ik ga met de rest het sprookjebos in. Na het sprookjesbos ontmoeten we de rest weer en gaan we door naar de volgende attractie. We zijn al voor tienen bij de Efteling en rijden na 21 uur het parkeerterrein af. Een lange, maar heel leuke en gezellige dag zo met zijn allen.

Kijkje in mijn zomervakantie: Week 3

En toen was de laatste vakantieweek alweer aangebroken. Deze week staat in het teken van weer in het ritme komen, voorbereiden op het nieuwe schooljaar met nieuwe schoolspullen en even naar de kapper. Maar ook deze week staan we leuke uitjes op de planning:

Wunderland Kalkar

Alex riep al een tijdje dat hij hiernaartoe wilde en deze vakantie was het dan zover. Na 2 uurtjes in de auto kwamen we aan in Kalkar. Op het eerste oog niet echt uitnodigend met de grauwe gebouwen en binnen werd al snel duidelijk dat de focus ligt op iets jongere kinderen. Maar gelukkig was er genoeg te doen en hebben vooral de meiden zicht prima vermaakt. Ook de ijsjes smaakten goed. Ik geloof dat ze 8 softijsjes op hebben. Nou moet ik zeggen dat ik ook drie keer patat heb gehaald. In Wunderland kan je heel de dag onbeperkt patat, ijs en drinken (ja ook cappuccino) halen.

Live at the Lake

En we sluiten deze zomervakantie af met een uitje voor de oudjes. Terwijl de kinderen genieten van een film, genieten de volwassenen van een avondje dansen bij Live at the Lake. Het was genieten bij de mainstage van alle leuke optredens en lekker dansen bij de dj op het foodcourt en lol bij de Silent Disco. Het was een topavond waarin we veel gedanst en vooral gelachen hebben!

Een kijkje in mijn zomervakantie van 2023

Dit was een ‘kijkje in mijn zomervakantie van 2023’. Een zomervakantie waarin we ondanks de regen genoten hebben en ons heel goed vermaakt hebben. Het was een goede combi van uitrusten en bijkomen en van eropuit en feestjes. Iedere dag was wel een klein feestje en zo hoort het ook. Nu is de vakantie weer voorbij en dus is het tijd om weer terug in het ritme te komen. Ik zal de vakantie missen, maar ik vind het ook wel weer heel fijn om lekker aan het werk te zijn.

Heb jij ook een leuke zomervakantie gehad?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!