fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tijdens de vakantie oefenen met rekenen en taal doe je met Denksport Junior Quarks

Denksport Quarks

Denksport Junior heeft iets nieuws, namelijk Denksport Junior Quarks. Ik hoor je denken. Quarks is een nieuwe ‘lijn’ binnen Denksport Junior. Met de Quarks-uitgaven kunnen kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar op een ongedwongen en speelse manier taalvaardigheid, woordenschat, rekenen en logisch denken leren. Woorden en getallen komen spelenderwijs steeds terug; de kracht van herhaling. Ideaal dus om tijdens de vakantie toch een beetje te blijven oefenen met alles wat ze op school hebben geleerd. En als grote Denksport fans hebben wij de boekjes voor je uitgeprobeerd!

Quarks heeft vier uitgaven

De Quarks zijn een opmerkelijke groep wezentjes. Hoofdpersoon Max, met vriendjes  Harry, Bob, Lola en Orbit beleven volop avonturen. En jouw kind kan mee op avontuur en tegelijkertijd heel veel leren en oefenen. De boekjes van Quarks zijn in vier uitgaven te krijgen en er is een gratis app beschikbaar.

Quarks puzzelblok (6-8 jaar)

Het Quarks puzzelblok is een vrolijk scheurblok. Elke pagina is door de perforatierand apart uit te scheuren. Hierdoor kan je kind met de logees in de vakantie of vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen, samen puzzelen. Er zitten ook leuke stickers in elke editie! Op de achterkant van elke pagina staat de oplossing. Deze editie verschijnt 4 keer per jaar en heeft 72 pagina’s. Op deze titel is een abonnement mogelijk maar is ook los verkrijgbaar voor € 4,75 in de winkels of via Denksport.

Denksport Quarks Omnibus 6 tot 8 jaar
Quarks Omnibus voor 6 tot 8 jaar

Quarks Omnibus (6-8 jaar)

De Quarks Omnibus heeft een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 6-8 jaar. Op het gebied van taal komen spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 keer per jaar en heeft 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op Denksport.

Quarks Omnibus (8-10 jaar)

De Quarks Omnibus biedt een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 8-10 jaar. Op het gebied van taal komen spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 keer per jaar en heeft 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op Denksport.

Quarks Omnibus 8 tot 10 jaar
Quarks Omnibus 8 tot 10 jaar

Quarks kleurblok (6+)

Het Quarks kleurblok is een leuk en vrolijk scheurblok vol met kleurplaten met de Quarks vriendjes. Op de achterkant staat een leuk Max masker! Deze editie verschijnt 2 keer per jaar en heeft 80 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op Denksport.

Quarks Galaxy app

Naast de leuke boekjes is er ook een gratis Quarks app die je kunt downloaden vanuit de Apple App Store of Google Playstore. Ideaal voor op je telefoon of tablet. De app biedt een veilige speel en leeromgeving voor je kinderen. In de app doorloop je steeds een level. Iedere level bestaat uit een puzzel op het gebied van rekenen, taal of logisch denken. Je kunt in iedere level een bronzen, zilveren of gouden ster behalen. Dit is afhankelijk van het aantal fouten dat je hebt gemaakt of hoe snel je bent.

Wat wij van de Quarks app vinden

We kregen een paar boekjes thuis om uit te testen, maar ik heb eerst de app op de meiden hun tablet geïnstalleerd. En dat was een groot succes! Want het voelt voor hen alsof ze een spelletje spelen, maar zijn toch bezig met lezen, rekeningen en het kraken van de hersentjes. En als ze een bronzen ster behalen, doen ze de opdracht nog een keer want ze willen minimaal zilver. En dan heb je dus dat ze dingen herhalen en dat blijft dan ook hangen. De kracht van herhaling dus! Wat mij betreft mogen ze dit ‘spel’ uren spelen. Beetje overdreven maar je snapt wat ik bedoel. Hier leren ze iets van en niet ban uitpakfilmpjes op YouTube 😉

Ik kan iedere ouder, grootouder of oppas deze app aanraden. Je krijgt er geen spijt van en je (klein- of oppas-)kinderen vinden het echt leuk. Jenna is 5 jaar en doet de ene na de andere opdracht. Sommige rekensommetjes zijn soms nog een beetje moeilijk, maar dan vraagt ze haar grote zus om hulp. Ideaal dus!

Kleurblok 6 tot 8 jaar
Quarks Kleurblok 6 tot 8 jaar

Wat Jenna van het Quarks Kleurblok vindt

Jenna is eigenlijk nog te jong voor de boekjes, want ze is net 5 jaar. De omnibussen zijn dan ook nog niet aan haar besteed. Ze is wel al bezig met letters, lezen en rekenen, maar dit zijn toch wel pittige puzzels voor een meisje dat na de zomervakantie naar groep 2 gaat. Het kleurblok is daarom meer aan haar besteed. Ik weet zeker dat deze vakantie een hoop mooie kleurplaten ingekleurd gaan worden. De Quarks zijn namelijk grappige wezentjes en de kleurplaten zijn niet van die zoetsappige prinsessenkleurplaten. Je kan de wezentjes daarom steeds in een ander kleurtje inkleuren en lekker je fantasie gebruiken. En in de app kan ze wel de spelletjes en opdrachten doen.

Wat Marley van de Quarks Omnibussen vindt

Marley vindt het leuk om te puzzelen, maar ook om te kleuren. En de omnibussen zijn daar perfect voor. Er is veel afwisseling en ze wordt lekker uitgedaagd. En zo blijft ze wel oefenen met taal en rekenen. Ze vindt het erg leuk. Als ik haar een rij met sommen zou geven zou ze totaal niet enthousiast zijn en dat is ze nu wel. En als ze even geen zin heeft om haar hersenen te kraken kan ze de kleurplaat inkleuren. Of ze scheurt een kleurplaat uit het kleurblok van haar zusje.

Wij zijn fan van Denksport Quarks. Het is leuk en leerzaam en in combinatie met de app een prima manier om tijdens de zomervakantie toch nog met taal en rekenen bezig te zijn. Zo zakt niet alles wat ze het afgelopen schooljaar hebben geleerd weer weg.

Hoe zorg jij dat je kind tijdens de vakantie op een leuke manier blijft oefenen met rekenen en taal?

Quarks boekjes

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!