fbpx

Oefenen met lezen met Mijn Eerste Woordlegger + winactie (gesloten)

Oefenen met lezen met Mijn Eerste Woordlegger

De zomervakantie is in het zuiden van het land al begonnen. En ondanks dat de zomervakantie vooral bedoeld is om uit te rusten, kan het nooit geen kwaad om al het geleerde van afgelopen jaar in die kleine koppies te houden. Een leuke manier om dit te doen is door je kind een puzzelboekje te geven met bijvoorbeeld woordpuzzels. Zo heeft Denksport ‘Mijn Eerste Woordlegger’ uitgegeven. Een leuk puzzelboekje voor kinderen van 8 tot 10 jaar. En ik geef deze week een exemplaar van het boekje weg.

Mijn eerste woordlegger

In dit boekje staan drie soorten woordpuzzels:

  • Plaatjespuzzel; je moet naar de plaatjes of omschrijving kijken en bedenken welk woord hier moet komen te staan. In alle vakjes met hetzelfde cijfer komt ook dezelfde letter te staan. Je krijgt dus een beetje hulp.
  • Woordenlegpuzzels; je hebt woorden met bijvoorbeeld drie, vier en vijf letters en je moet die op de goede plek leggen. Eén woord is al ingevuld om je een beetje op weg te helpen.
  • Blokkenlegpuzzels; je krijgt een aantal letterblokken en je moet ze op de juiste plek leggen. De letters van de blokken vormen weer nieuwe woorden van links naar rechts en van boven naar beneden. Ook hier is al één woord al ingevuld om je een beetje op weg te helpen.
Oefenen met lezen met Mijn Eerste Woordlegger
Woordenlegpuzzel

De ene puzzel is wat moeilijker dan de ander

Logisch dat er wat verschil zit in moeilijkheidsgraad omdat ieder kind op een ander niveau van lezen en logisch denken zit. Is een puzzel te moeilijk dan kan jij je kind even op weg helpen of je maakt de puzzel samen. Is nog gezellig ook. En misschien kan je kind na een paar keer samen maken, de puzzel dan wel alleen maken. En zo niet, is dat helemaal niet erg. Het gaat om het proberen en oefenen. Mijn kinderen zeggen altijd “Van proberen kan je leren” haha.

Oefenen met lezen met Mijn Eerste Woordlegger
Blokkenlegpuzzel

Winactie

Wil je in de vakantie je kind aan het puzzelen zetten zodat het toch blijft oefenen met lezen? Of vind je kind het gewoon leuk om te puzzelen? Doe dan mee met de winactie. Laat weten dat je meedoet door onder aan deze blog te reageren of op Facebook. Je kunt meedoen tot en met donderdag 12 juli. Ik maak op vrijdag 13 juli de winnaar bekend en zorg dat het boekje dezelfde dag nog met de post meegaat. Succes!

Oefenen met lezen met Mijn Eerste Woordlegger
Plaatjeslegpuzzel

Waar te koop

Niet gewonnen en je wilt wel dit boekje voor je kind aanschaffen? Mijn eerste woordlegger kost €3,45 in de winkel. Er zijn verschillende Denksport Junior boekjes te krijgen voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 12 jaar. Alle boekjes zijn bij boekhandels zoals the Readshop en Bruna te koop, maar ook bij Denksport.

Veel puzzelplezier!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!