fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een beetje pech aan het begin van deze week | Kijkje in mijn leven

Een beetje pech

Het weekend begint goed, want Jenna wordt ineens niet lekker. Dat wordt dus een rustig weekendje. En als je dan denkt dat we rustig aan de nieuwe week kunnen beginnen, maakt Marley een ongelooflijk harde smakkerd waardoor ze bont en blauw is. Een beetje pech aan het begin van deze week, maar gelukkig verloopt de rest van de week beter. Al krijg ik halverwege de week enorme rugpijn. Jenna heeft meer geluk want die heeft een feestweek op school, gaat op schoolreis en heeft ook nog een studiedag.

Zaterdag

Jenna werd op vrijdagavond ineens niet lekker. Ik merkte het voordat we gingen eten al; ze bleef gapen. En toen ze geen pizza wilde, was het voor mij duidelijk. Dus nadat wij klaar waren met eten is ze naar bed gegaan. Omdat ze wat verhoging had, een paracetamolletje gegeven zodat ze lekker zou slapen. Emmer naast haar bed, want tja je weet het nooit met kinderen. Ze zeggen wel dat ze niet misselijk zijn, maar ineens kan het opkomen. Gelukkig is de emmer niet nodig. Maar ze is wel een aantal keer wakker geweest waarbij ze mij opzocht. Dan had ze het koud en toen weer warm, ze had een nachtmerrie, was duizelig en ga zo maar door. Na nog twee paracetamolletjes rond een uur of 4, maakt ze dan toch nog wat uurtjes slaap.

Een beetje pech aan het begin van deze week | Kijkje in mijn leven
Jut en Jul

Ik ben uiteraard klaarwakker en dus de hele dag gesloopt. Gelukkig is Alex thuis en mag hij alles regelen vandaag. Ik blijf samen met Jenna lekker in bed. Even bijtrekken van die slapeloze nacht. Ik ben dat niet meer gewend en kon er 12 jaar geleden al niet tegen. Gelukkig heeft Jenna vandaag nergens meer last van. Oké, ze is behoorlijk verkouden en hoest de longen uit haar lijf. Maar gelukkig doen Vicks Vaporub wonderen.

Zondag

Vandaag slapen we allemaal lekker uit. Marley en Jenna zijn allebei snotterig, maar dat gaat wel weer over. Na ons gezellige ontbijt, gaan Marley en ik lekker Netflixen tot een uurtje of 12. Ik ben er dan namelijk klaar mee en zet iedereen aan het werk. De meiden moeten hun kleding uitzoeken; wat willen ze houden en wat niet en wat past er nog van wat ze willen houden en wat niet. Het zomerspul dat ze willen houden, gaat naar zolder en de rest gaat de kledingkast weer in. Ik ga ook aan de slag met mijn kleding: zomerspul eruit en winterspul erin. Is altijd een rotklusje, maar zo lekker als het gedaan is!

Met al dat gesnotter is een zelfgemaakt soepje altijd lekker. Nu maak ik eigenlijk bijna altijd op zondag verse soep, maar vandaag een extra grote pan zodat ik morgen niet hoef te koken en we op tijd kunnen eten. Maar dat op tijd eten hoeft niet, want als ik Marley vraag om haar uitegezochte kleding op mijn bed neer te leggen hoor ik toch een klap. En direct daarna begint ze intens te huilen. Het gaat door merg en been. Alex heeft een lade van ons bed open laten staan en Marley valt hierdoor in de la. Met als gevolg dat haar rechterbeen al gelijk bont en blauw wordt. En het huilen houdt maar niet op. Zo zielig. Gelukkig helpt een icepack een beetje. Het is nog best vroeg, maar ze valt al snikkend in slaap.

Maandag

Omdat ik al voor tienen lag te slapen, ben ik vandaag natuurlijk om 5 uur al wakker. Zo heb je wat aan je dag, maar ik heb toch liever een kortere dag. En wat is het koud! We slapen met het raam open en het wordt tijd dat ik het dunne zomerdekbedje inruil voor het iets dikkere dekbed totdat het tijd is om ze weer aan elkaar te maken voor de echt koude nachten.

Als ik Marley om half 7 ga wakker maken, wordt al gauw duidelijk dat ze echt nog veel pijn heeft. Even aankijken vandaag en anders de dokter even bellen. Ik hou haar maar een dagje thuis, want ze zal wel slecht geslapen hebben. En vermoeidheid triggert natuurlijk haar epilepsie. Gedurende de dag krijgt ze steeds meer praatjes. Het doet wel pijn, maar niet meer zo erg als gister. Morgen kan ze dus weer gewoon naar school. In de middag gaan we samen naar Jenna haar school, want ze heeft een sponsorloop. En ze rent wel 7 rondjes! Echt supergoed gedaan. Wat kan je toch trots zijn op je kind he. En dan om van die eigenlijk heel simpele dingen. Moederhart zullen we maar zeggen….

Dinsdag

Vandaag geen businessbuddybijeenkomst, dus kan ik al lekker vanaf 8:45 aan het werk en meters maken. Het enige vervelende is dat ik pijn in mijn rug begin te krijgen. Nou weet ik niet of dit komt omdat ik zondag zo druk ben geweest met het opruimen van de zolder, of omdat mijn lichaam mij iets anders probeert te vertellen. Even in de gaten houden en op mijn houding letten vandaag.

Ook wordt vandaag de HelloFresh box voor deze week bezorgd en ik heb weer lekkere gerechten uitgekozen dus ik kijk er enorm naar uit om ze klaar te maken. Zo fijn om weer eens wat anders te eten.

Woensdag

Vandaag sta ik op en heel mijn onderrug zit vast. Dit is niet goed. Het doet zelfs zoveel pijn dat ik echt pijnstillers in moet nemen omdat ik anders gewoon niet weet hoe ik moet zitten, staan en lopen. En dat terwijl Jenna vandaag feestmiddag heeft op school en natuurlijk wil dat ik van de partij ben.

Een beetje pech aan het begin van deze week | Kijkje in mijn leven
Wachten tot Jenna gaat optreden

Na een ochtend rustig studeren en niet te veel bewegen lukt het me om toch naar de feestmiddag te gaan. Mijn schoonmoeder gaat ook mee dus dat is wel gezellig. Voordat we gaan, stop ik nog twee paracetamol in mijn mik en overleef ik het wel. Alle klassen hebben ook een circusoptreden en Jenna doet het onwijs leuk. Ik moet zeggen dat deze middag zo goed is opgezet. Het is goed georganiseerd, alles verloopt keurig op tijd en er hangt een fijne en gezellige sfeer. Gelukkig zit het weer ook mee, want het zonnetje schijnt heerlijk.

Donderdag

Vandaag is mijn rug minder pijnlijk, maar als ik boodschappen ga doen moet ik toch echt eerst weer twee paracetamolletjes innemen. Ik zou namelijk echt niet weten hoe ik de boodschappentassen moet tillen. En met de paracetamol gaat het goed. Na het boodschappen doen gauw naar Jenna haar school, want ze gaat op schoolreis en de bus vertrekt om 9:30 uur. Dan naar huis, boodschappen uitpakken en aan het werk!

Een beetje pech aan het begin van deze week | Kijkje in mijn leven
Ik word altijd heel blij van een volle fruitla in de koelkast

Omdat Jenna pas om 17 uur terug is van schoolreis kan ik de middag lekker doorwerken en hoef ik tussendoor niet te stoppen om haar op te halen. Uiteindelijk ben ik toch zo lief om Marley van het station op te halen. Maar dan nog wel even werken, zodat ik morgen als Jenna een studiedag heeft, meer lucht heb en de middag vrij kan nemen. Nou hopen dat de rugpijn dan weg is.

Vrijdag

Vandaag nog steeds last van mijn rug, maar met wat paracetamol is het te doen. Jenna is vandaag een dagje vrij omdat ze een studiedag heeft en dus gaan we met mijn moeder even naar de woonboulevard. Ze heeft een tijdelijk bankstel en het is toch wel fijn om een nieuw bankstel te hebben. Zit je net even wat lekkerder op, zeg maar. Dus even een beetje rondgekeken wat er allemaal te krijgen is en wat de prijzen zijn. Nu moet ze nadenken over welke stof en kleur ze wil hebben.

Marley is vroeg klaar vandaag dus die pikken we op en gaan dan nog even de stad in. Even een broodje eten en naar SoLow, die weer een Halloweenkelder heeft. Weer zoveel leuke dingen. Ik word daar altijd zo hebberig van. En helemaal omdat ik in oktober weer een Halloweenfeest geef. Dit heb ik natuurlijk drie jaar geleden gedaan toen ik 40 werd en iedereen vond het zo leuk dat het plan was om het jaar erop weer een feest te geven. Maar helaas kwam corona toen vervelend doen. Dus nu, 3 jaar later, ga ik weer een poging wagen. Nu hopen dat er geen gekke maatregelen komen dit najaar. Ik heb er een goed gevoel bij dus dat komt vast goed.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!