fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een vrouw zonder man is kwetsbaar en heeft altijd een man nodig

Een vrouw zonder man is kwetsbaar

Ben jij het eens met de titel van dit artikel? Eén van mijn lezers benaderde mij of ik haar verhaal wilde delen. Ik zocht haar op en had een fijn gesprek met haar. Het ging in eerste instantie om de oplichting waar zij de dupe van werd, maar er zat meer achter. Als je mij op Instagram volgt heb je misschien mijn stories gezien waarin ik een paar vragen stelde. Ik was namelijk echt verbaasd dat haar verweten wordt dat ze opgelicht is omdat ze een vrouw alleen is. Dus een vrouw alleen wordt sneller opgelicht en mannen worden niet opgelicht? Met andere woorden een vrouw zonder man is kwetsbaar en heeft dus altijd een man nodig om haar te beschermen.

Het verhaal van Carmen

Om te kunnen begrijpen wat er is gebeurd zal ik je eerst vertellen over de oplichting. Carmen was bij haar zoon thuis aan het helpen. Hij had een ongelukje in de keuken gehad met het gevolg dat de magnetron op de grond was gevallen en de keuken een bende. Nadat zij alles aan kant had gemaakt liep ze naar de galerij om de magnetron alvast buiten te zetten zodat zij die op weg naar huis bij het inleverpunt kon achterlaten.

Uit gewoonte doet zij als zij het appartement van haar zoon binnengaat de sleutel alvast aan de binnenkant van de deur. Dit zodat zij de sleutel niet vergeet als zij weer naar huis gaat. En je raadt misschien al wat er gebeurde toen zij met de magnetron naar buiten liep. De deur viel dicht en de sleutel zat aan de binnenkant van de deur. Zoals je weet krijg je een deur van de buitenkant niet meer open als er een sleutel in het slot zit. Er zat dus niks anders op dan een slotenmaker bellen.

Internetoplichting

Ze ging online op haar telefoon op zoek naar een slotenmaker en vond een slotenmaker die ook in Zoetermeer werkzaam is. Ze belde het nummer en de dame aan de telefoon gaf aan dat er een collega onderweg was. Toen deze meneer arriveerde had hij een dame bij zich. Carmen vond dit apart, maar dacht er verder niets bij.

Ze vroeg voorafgaand aan de werkzaamheden wat de kosten zouden zijn. De slotenmaker gaf aan dat dit afhankelijk was van wat er gedaan moest worden, maar dat ze kon rekenen op €300. Al vrij duur al zeg ik het zelf, maar hé als je naar binnen wilt heb je dat ervoor over. Na de werkzaamheden schreef de man een factuur voor €615! Carmen gaf aan dat ze het er niet mee eens was, maar voelde zich bedreigd door de man en vrouw en betaalde €200 contant en betaalde €415 via het pinapparaat van de man. Toen zij de factuur wilde, kreeg zij die niet met de mededeling dat hij haar een vervelende klant vond.

Had je maar een man bij je moeten hebben

Ze heeft nu geen poot om op te staan. Politie doet niks tegen dit soort oplichting en haar rechtsbijstandsverzekering helpt hierbij ook niet. Ze staat met haar rug tegen de muur en ze kan fluiten naar haar €615. En alsof dit nog niet het ergste is, krijgt ze van mensen tegen wie ze het verhaal vertelt te horen: ‘Had je maar een man bij je moeten hebben!’. Pardon!?

Ben je als vrouw afhankelijk van een man?

Er wonen steeds meer vrouwen alleen. Kijk alleen al naar het aantal stellen met kinderen die gescheiden zijn; een moeder die alleen met haar kinderen woont. Maar vrouwen gaan ook op steeds latere leeftijd settelen en wonen lange tijd alleen. Vrouwen zijn zelfstandiger en zorgen voor hun eigen inkomen. Ze regelen hun eigen zaken en hebben geen man nodig. Ja, de liefde en aandacht, maar een kast zet je ook zonder man in elkaar en je financiele zaken zijn ook zonder man prima in orde. Hoe komt het dan dat mensen (mannen én vrouwen dus) vrouwen neerzetten als zwakke vogeltjes?! Is dit de maatschappij waarin wij leven? Is dit wat wij onze dochters én zonen mee willen geven? Een vrouw zonder man is kwetsbaar?

Een man die opgelicht wordt krijgt echt niet te horen dat hij een vrouw bij zich had moeten hebben

Vroeger gingen de mannen op jacht en zorgen dat het gezin te eten had. De vrouw bleef thuis bij de kinderen en zorgden vooral voor de kinderen en zorgde dat ze geen gevaar liepen. En zelfs toen hield zij de boel thuis draaiende. Ook zij was een ‘momager’. En dit zijn wij, vrouwen en moeders nog steeds. We zitten niet meer thuis te wachten tot de man dat dier geslacht heeft zodat we kunnen eten. We zorgen zelf voor ons eten! Maar hoe komt het dan toch dat Carmen deze reactie krijgt. Ik bedoel als een man wordt opgelicht krijgt hij echt niet te horen dat hij een vrouw bij zich had moeten hebben.

Mannen worden ook opgelicht

Carmen krijgt iedere keer het gevoel dat ze dom is omdat ze vrouw is. Maar Carmen, geloof me, mannen worden ook opgelicht. Ik hield een poll op Instagram stories en daar kwam uit dat veel van mijn volgers die antwoord hebben gegeven iemand kennen die opgelicht is of zelf opgelicht is. Van de mensen die opgelicht zijn is 64% man. En de vrouwen die opgelicht zijn waren in 50% van de gevallen alleen en in de andere 50% in bijzijn van een man. Gelukkig vindt 80% van mijn volgers dat het onzin is dat een vrouw eerder opgelicht wordt dan een man. Dank lieve volgers voor jullie input!

Laten we nou eens ophouden met stereotypering

Mensen, laten we ophouden met stereotypering. Oftewel scheer niet alles over één kam. En hou je vooroordelen voor je. Of dit nu gaat over sekse, geloof, ras of wat dan ook. Heb niet meteen je mening klaar als iemand iets vertelt. Luister naar diegene en wees begaan. Bied hulp aan en laat zien dat meeleeft. Denk je dat degene die jou een vervelend verhaal vertelt zich niet al rot genoeg voelt? Moet je diegene dan een nog rotter gevoel geven? Denk gewoon even na. En weet je niet wat je moet zeggen? Zeg dan niks!

Een vrouw zonder man is kwetsbaar

Een vrouw zonder man is kwetsbaar? Dat is niet waar. Een mens zonder andere mensen om zich heen is kwetsbaar. Een vrouw heeft altijd wel eens hulp nodig. Net zo goed als een man dit nodig heeft. We zijn namelijk mensen en de mens is niet gemaakt om alleen te zijn of dingen alleen te doen. Of je nu man of vrouw bent, je hebt altijd wel iemand nodig…

Heb jij ook weleens te maken gehad met dit soort vervelende opmerkingen? In welke situatie was dit?

Deel op:

2 gedachten over “Een vrouw zonder man is kwetsbaar en heeft altijd een man nodig”

  1. Waarom vroeg ze niet voor de beste man kwam wat het tarief was? Want als ze hadden gezegd 300 euro dan had ik gezegd: nope. Ik zoek wel een ander. Heeft niks met man of vrouw te maken. Een beetje naief is het wel.
    Schuld ligt natuurlijk bij de zoon die zijn eigen troep niet kan opruimen 🙂 (geintje, mijn vader kwam bij mij ook de ramen lappen omdat ik werkte…)

    1. Hi Daenelia! Ze had dit bij aanvang gevraagd, maar omdat ze nog nooit eerder met zoiets te maken had gehad was ze akkoord gegaan met het bedrag dat deze man noemde. Natuurlijk vond ze het wel duur, maar ze wilde na een paar uur voor de deur staan wel weer naar binnen 😉 Het is altijd lastig oordelen omdat je er zelf niet bij bent geweest. Ouders zijn altijd zo lief om te helpen he. Wat zouden we toch zonder ze moeten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!