fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het begin van een nieuw schooljaar

begin van een nieuw schooljaar

Vandaag was het dan zover; het einde van de zomervakantie en het begin van een nieuw schooljaar.  Nu in groep 2 en over twee weken wordt ze alweer 5 jaar. En dan mag ze haar eerste kinderfeestje geven. Maar dit jaar mag ze ook voor het eerst mee op schoolreis (en mama ook!). Een nieuw schooljaar met weer nieuwe ervaringen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Mijn kleuter kon vanmorgen niet wachten tot we de deur uitgingen en EIN-DE-LIJK naar school mocht.

Op naar groep 2

Marley zit in groep 2 van een combinatieklas met groep 1. En dat is natuurlijk wel heel stoer. Want nu is zij één van de oudere kinderen in de klas en mag zij de ‘kleintjes’ laten zien hoe het allemaal moet. Maar ze krijgt dit jaar ook een takenkaart (ik weet nog niet helemaal wat het inhoudt, maar daar kom ik vast gauw achter). Ik ben benieuwd hoe ze dat er vanaf brengt. De juf gaf aan het einde van het vorige schooljaar aan dat Marley liever in de poppenhoek speelt in plaats van een werkje maakt. Ach, in groep 1 mag dat nog, toch? Maar dit jaar is het lui zijn voorbij. Spelen in de poppenhoek mag, maar wel eerst je werkjes netjes afmaken.

Thuis ook taakjes doen

We hebben haar in de zomervakantie (op aanraden van de juf) alvast wat taakjes gegeven. Ze hielp me altijd al met de tafel dekken. Maar nu brengt ze ook haar eigen bordje naar de keuken en mag zij het toetje pakken. We zijn strenger met opruimen (tja, ik liet het gewoon een bende worden en was zelf dan de Sjaak en kon alles opruimen als de dames op bed lagen). Als we samen boodschappen doen, mag zij ook was spulletjes pakken en in de kar leggen. Als we weggaan helpt ze haar zusje met schoenen aan doen en jas aan doen. Gewoon kleine dingetjes, die je een kind van vier kan laten doen. En zo zullen er steeds meer taakjes bij komen en zal ik haar vaker vragen om mij te helpen als ik iets aan het doen ben. Van helpen is nooit iemand slechter geworden.

Het begin van een nieuw schooljaar

Maar verder moet het vooral weer een leuk schooljaar worden. Een schooljaar waarin mijn prinses weer nieuwe dingen gaat leren en leuke dingen gaat doen en beleven. En moeders gaat weer haar best doen in de ouderraad en samen met de andere ouderraadmama’s weer leuke activiteiten organiseren. En ook ik zal dit schooljaar weer nieuwe dingen leren en beleven.

Een blije dochter is een blije mama

Vandaag kwam ze weer helemaal blij thuis. Ze vertelde bij wie ze aan tafel zit en wie haar maatje in de rij is. Ik kreeg al te horen wie er op haar kinderfeestje moeten komen (oh ja, ik moet die uitnodigingen in orde maken..oeps). Ze had zo’n zin om morgen weer naar school te gaan dat ze het niet erg vond om naar bed te gaan (oké, ze was ook wel moe zei ze).

Dat ze het leuk vindt en er zin in heeft, is voor mij het allerbelangrijkste. Want een blije dochter is een blije mama….

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!