Marley haar eerste kerstbal en Jenna haar eerste kerstdiner | Kijkje in mijn leven

Marley haar eerste kerstbal

Deze week begint niet echt lekker, want ik zit onder de uitslag. Een allergische reactie op iets. Ik vermoed iets van een crème of serum dat ik donderdag of vrijdag op mijn gezicht heb gesmeerd. Gelukkig gaat het iedere dag iets beter en zit ik met Kerst niet met een pokdalig en rood hoofd. Dit is een lekker druk weekje, want Marley heeft haar eerste kerstbal en ook een kerstontbijt op school, Jenna heeft haar eerste kerstdiner waarvoor ik de keuken in mag en doen we de laatste kerstinkopen.

Zaterdag

Gisteravond was het zo gezellig en hebben we heerlijk gegeten, maar vandaag komt de kater zoals ze dat zeggen. Ik word wakker met een rood en jeukend hoofd en heb (weer) een allergische reactie op iets. Langleve de premenopauze en de gevoelige huid die daarbij komt kijken. Echt top dit. En natuurlijk uitgerekend als ik een verjaardag heb.

Onder de bultjes en heel veel jeuk

Gelukkig werkt een antihistaminetablet, oftewel hooikoortspillen. Mijn huid is nog rood en vol bulten, maar geen jeuk. Dus ik kan gewoon naar de verjaardag. Ik ben niet om aan te zien, maar gelukkig zie ik mezelf toch niet haha. Het is een gezellige verjaardag, maar ik maak het niet te laat omdat de jeuk op een gegeven moment toch weer op komt zetten.

Zondag

Vandaag is het wederom spekglad buiten en dus maken we er een lekker relaxdagje van. Alex en de meiden doen spelletjes en ik schrijf kerstkaarten, doe de was en maak een grote pan soep. Heerlijk dagje zo!

Gelukkig is mijn huis alweer wat rustiger

Gelukkig is mijn huid al iets rustiger. In de ochtend neem ik nog een hooikoortspil, maar in de middag kan ik prima zonder. Ja, mijn huid is rood maar ik heb geen jeuk en dat is wel heel erg fijn.

Maandag

Mijn huid is echt al een stuk kalmer nu. Nog wel wat bultjes en rode wangen, maar gelukkig al een heel stuk minder dan hoe het was. Ik maak eerst mijn woonkamer en keuken schoon en ga dan douchen. Alex heeft late dienst vandaag dus kon hij de kinderen naar school brengen en ik rustig opstarten.

Ik kreeg een superleuke helm. Binnenkort lees je er alles over in een blog

Ik hoef vandaag niet te koken, want ik heb nog soep van zondag. Alleen wat broodjes halen en dan lekker op tijd eten omdat Marley naar hiphop moet.

Dinsdag

Vandaag de laatste keer van dit jaar met mijn businessbuddy’s. We zullen elkaar vast wel spreken via de app, maar zien doen we elkaar weer na de kerstvakantie. We hebben natuurlijk onze zakelijke jaar al afgesloten. En ik merk dat ik dit jaar ook al bijna afgerond heb. Nog een paar laatste dingen deze week en dan heb ook ik lekker 2 weken vakantie. En daar ben ik echt aan toe!

Vandaag dus nog even werken. En dat houdt in dat ik de 5 podcasts die ik heb opgenomen, moet editen en inplannen voor de komende weken, nog een paar blog moet schrjiben en socials in moet plannen. Gelukkig heb ik donderdag en vrijdag ook nog.

Woensdag

In de ochtend ga ik eerst met Alex en mijn schoonmoeder naar HANOS. Even alvast wat kerstinkopen doen. En als Marley klaar is met school, pikken Alex en ik haar op en gaan we even de stad in om nog wat kerstcadeaus te kopen. Jenna is toch bij een vriendinnetje spelen dus we hebben even de tijd. Maar natuurlijk wel op tijd naar huis want Jenna moet turnen en Marley heeft haar allereerste kerstbal.

Marley haar eerste schoolfeest. Ik moet zeggen dat het echt wel wat met me doet. Ze moest en zou een feestjurk aan dus die is natuurlijk gekocht en afgelopen week heeft ze ook pumps uitgezocht. Het leek mij niet verstandig omdat ze nooit op hakken loopt. Maar hé, puber en eigenwijs he. Dus tijdens het kerstbal krijg ik al appjes dat haar voeten pijn doen en daarna volgen foto’s van voeten zonder schoenen. Echt een kind van haar moeder, want ik doe op ieder feestje mijn schoenen wel uit om lekker te dansen haha. Ze heeft verder een topavond. Alleen een beetje jammer dat haar vriendin het niet tot het einde volhoud en al een uur voor het einde van het feest naar huis wil. Volgende keer misschien daar afspreken zodat ze dan wel tot het einde kan blijven? Marley is namelijk wel een feestbeest.

Donderdag

Ik heb een paar weken terug schade gereden en vandaag kan ik dan de auto naar de schadehersteller brengen. Ik moet wel naar Leiderdorp omdat er in Zoetermeer geen hersteller is aangesloten bij de Skoda. Ik had ook naar Den Haag gekund, maar ik rij niet graag in Den Haag dus dan maar naar Leiderdorp. Ik krijg een leuke Hyundai Kona mee en ondanks dat deze alle opties heeft en lekker luxe is, rij ik toch het liefst in mijn eigen autootje. Nu maar hopen dat ie snel gemaakt is.

Alex en ik pakken deze dag om echt de laatste cadeaus te kopen, wat kleding en feestoutfits te shopen. Marley komt vanuit school ook naar ons toe en we lunchen samen. Dan weer naar huis, want ik moet nog boodschappen doen, pastasalade voor Jenna haar kerstdiner maken en Jenna haar haar steilen. Gelukkig lukt het om alles op tijd af te hebben en kunnen we met het hele gezin naar Jenna haar kerstdiner. Zo goed geregeld, want voor de ouders is er heerlijke patat van Patat & More en allerlei andere lekkere hapjes.

Vrijdag

Marley heeft vandaag alleen een kerstontbijt en mijn moeder heeft hiervoor heerlijk eten voor haar gemaakt. Ze moesten namelijk allemaal iets uit hun eigen cultuur meenemen. En Marley is dan wel een Hollandse meid, ze is erg trots op haar Mauritiaanse roots en wilde iets uit Mauritius meenemen. Helaas kan ik niet veel Mauritiaanse gerechten maken, bami daar blijft het een beetje bij, maar gelukkig was oma zo lief om een grote bak eten te maken. Jenna heeft ook alleen maar in de ochtend school. En doet alleen spelletjes en kijkt film. Dus de vakantie is voor hen wel begonnen nu.

Marley haar eerste kerstbal
Nog wat laatste dingen afmaken voor mijn vakantie begint

Ik werk nog een paar uur zodat ik echt alles af heb en dan begint ook mijn vakantie. Ik hoef de komende twee weken alleen maar te zorgen dat het huis schoon is en iedereen te eten en te drinken heeft. Verder is het alleen maar genieten van de rust en van elkaar en leuke dingen doen. Zin in!

Weekvlog #46

Volgende week geen kijkje in mijn leven en weekvlog

Komende week is er geen Kijkje in mijn leven en ook geen weekvlog. Maar de maandag na de kerstvakantie kan je een Kijkje in mijn kerstvakantie lezen en is de weekvlog een registratie van de kerstvakantie.

Ik hoop dat je een leuke Kerst hebt (gehad) en ik wens je een mooi, positief en gezond 2023!

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!