fbpx

Marley is jarig en kennismaken met juf en mentor | Kijkje in mijn leven

Marley is jarig

Weer een nieuwe week, met nieuwe belevenissen. En echt, we hoeven ons nooit te vervelen. Zo ook deze week weer. Deze week is Marley jarig en maken we kennis met Jenna haar juf en Marley haar mentor. En natuurlijk wordt er ook gewoon gewerkt. Maar aan het einde van de week zegt mijn lichaam stop. Misschien toch iets te hard gegaan de afgelopen weken?

Zaterdag

Na het leuke verjaardagsfeestje van de buurman, slapen we vandaag lekker uit en maken we er een rustig dagje van. Tenminste dat was het plan, maar uiteindelijk duik ik toch nog even in de studieboeken. Ik loop door de zomervakantie een beetje achter en daar baal ik van. Ook maak ik nog wat werk af waar ik afgelopen week niet aan toe ben gekomen.

Marley is jarig
Sjors is er klaar mee

Zondag

Vandaag op tijd ons bed uit, want we gaan naar de openingsviering van de kerk. De eerste viering na de zomervakantie. Na afloop is er koffie, thee, limonade en wat lekkers en een speurtocht door de kerk voor de kinderen. Dit laatste slaan we over, want de meiden willen liever de stad in. En dus doen we dat. Wel op tijd weer naar huis want ik wil wel de race op Zandvoort zien, natuurlijk. Vandaag is ook mijn moeder weer naar huis gegaan. Ze heeft nagenoeg geen pijn meer en voelt zich goed. Het verdere herstel kan dan ook gewoon thuis plaatsvinden. Ben blij dat het weer goed gaat en ze geen pijn meer heeft.

Marley is jarig
Ballonnen aan het opblazen voor de ballonnenslinger

Als de meiden ‘s avonds op bed liggen gaan Alex en ik aan de slag met het versieren van de woonkamer en de laatste cadeautjes inpakken. Marley mag dan wel 12 jaar worden en op de middelbare school zitten, ze wil gewoon nog slingers en ballonnen. En gelijk heeft ze!

Maandag

Vandaag is dan eindelijk zover: Marley is jarig! Eindelijk, want ze keek er zo naar uit. Ze wil zo graag groter en ouder zijn. Dat herken ik wel van toen ik die leeftijd had. Nu baal ik alleen maar dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan en ik alleen maar ouder wordt haha. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop heel oud te worden, maar het mag allemaal wel wat langzamer.

Marley wordt uiteraard gruwelijk verwend. Ze wordt in de ochtend zelfs door haar vriendinnetje verrast die al heel vroeg voor de deur staat met een cadeau. Na school gaat ze met mijn moeder lunchen en shoppen. En als Jenna klaar is met school ontmoeten wij Marley en oma in de stad. Om vervolgens naar huis te gaan en lekker sushi te bestellen. Ook haar twee grote nichten komen gezellig even langs met een cadeautje. Zo lief allemaal!

In de avond gaan Alex en ik naar de kennismakingsbijeenkomst met de mentor bij Marley op school. Omdat het heerlijk weer is, gaan we op de scooter. Maar de volgende keer eerst even buienradar checken, want als de bijeenkomst afgelopen is regent het heel hard en onweert en bliksemt het. Je kan je wel voorstellen dat het een avontuurlijk ritje op de scooter is. Zeik- en zeiknat komen we thuis aan. Gelukkig veilig thuis. Gelukkig kan ik nog gewoon heel hard lachen om hoe we als verzopen katjes die het ijskoud hebben onder de douche gaan staan.

Dinsdag

Vandaag is het een hectische ochtend. Dit heeft alles met gister te maken en dat de meiden laat naar bed zijn gegaan en ze niet wakker te krijgen zijn. Ook ik ben niet vooruit te branden doordat ik slecht geslapen heb. Gevolg is dat Marley haar medicijnen vergeet in te nemen en ik daar achter kom als ze al op het station zit. Gelukkig is ze nog niet ingestapt en rij ik met de auto en met de medicijnen die kant op. Met ov redt ze nu niet meer en dus moet ik haar naar school brengen. Jenna zit intussen aan het ontbijt dus als ik terug ben hoef ik alleen haar lunchpakket klaar te maken en dan kan ik haar naar school brengen. Lekkere start van de dag!

In de middag hebben we het startgesprek van Jenna. Even kennismaken met de juf (die ook Irene heet) en vertellen over ons kind. Gelukkig herkende de juf bijna alles wel wat we te vertellen hadden. Dat is in ieder geval al een goed teken. Ik denk dat ze het wel leuk gaat hebben met deze juf. Ja, ze is strenger dan de meester die ze vorig jaar had maar daar is niks mis mee.

Woensdag

Vandaag had ik allerlei plannen en van alles komt eigenlijk niks terecht. Ik ben namelijk ongelooflijk moe. In eerste instantie denk ik nog dat het komt omdat ik net ongesteld ben geweest, maar dat is alweer een paar dagen geleden. En dan besef ik me terwijl ik op mijn vrije dag aan het werk ben, dat ik veel te vol de afgelopen weken in ben gegaan. Mijn agenda loopt vol met van alles en ik trek weer heel veel werk naar me toe. Dus even gas terug en wat dingen loslaten.

Soms voel je je gewoon een beetje ‘blegh’

Dus laptop uit en even niks. Alleen Jenna naar turnen brengen aan het einde van de middag en dan de laatste bijeenkomst van het koor. Het kinderkoor is officieel ten einde gekomen omdat er nog te weinig kinderen in het koor zitten. Heel erg jammer, want het is of ik moet nu zeggen was, zo’n leuk koor. Vandaag plannen we een leuk uitje voor de koorbegeleiders en de kinderen om het op een leuke manier af te sluiten en afscheid te nemen van elkaar.

Donderdag

Vandaag komt dan toch de man met de hamer. Ik sta op met knallende koppijn die zelfs na het innemen van meerdere paracetamolletjes niet weggaat. Dus er zit maar één ding op: mijn bed in en niks doen. Helaas geeft Jenna precies hetzelfde als ik en dus liggen we samen op bed. Misschien toch een virusje?

Het ziet er misschien niet zo uit, maar wat was dit lekker!

In de avond lijkt de hoofdpijn te minderen, maar hebben we allebei keelpijn en buikpijn. En zijn we ook heel erg moe. Toch maar even een coronatestje doen. Maar daar komt gelukkig niks uit. Gewoon een ander virusje dus. Nu maar hopen dat we zaterdag opgeknapt zijn, want dan vieren we Marley haar verjaardag.

Vrijdag

Ook vandaag zijn Jenna en ik niet veel waard. Zij heeft weer hoofdpijn. Gelukkig is die bij mij verdwenen, maar de buikpijn is intens. En ik ben ongelooflijk moe. Zo moe dat ik in de ochtend nadat ik ontbeten heb, gewoon twee uur slaap. En volgens Jenna lag ik ook te snurken. Gelukkig is Alex vandaag vrij en hoef ik niet net als gister toch van alles te doen. En dus kan ik lekker de hele dag in mijn beg blijven liggen.

In mijn bed aan het werk

Omdat ik wel een deadline heb, schrijf ik nog wel een blog. En in de middag maak ik wat pins voor Pinterest. Maar dat is vooral omdat ik me een beetje verveel na een dag lang Netlix. ‘s Avonds ga ik op tijd slapen, want ik wil me morgen echt weer beter voelen. Duimen maar!

Nou het was weer een hectisch weekje en uiteraard liep het anders dan gepland. Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!