Mijn terugblik op 2022 | Een jaar van verandering

mijn terugblik op 2022

Ik vind het altijd fijn om tegen het einde van het jaar een terug te blikken en stil te staan bij het afgelopen jaar. Daarom krijg je ook dit jaar mijn terugblik op 2022. Dit jaar was vooral een jaar van verandering. Verandering in mijn bedrijven, maar vooral verandering in mijzelf. En wat heeft het me veel gebracht!

Veel doelen voor 2022 niet behaald

Zoals ieder jaar heb ik ook voor 2022 doelen opgesteld. Nu kan ik je alvast vertellen dat het merendeel van die doelen niet behaald zijn. Is dat erg? Nee, want er zijn mooiere dingen ontstaan. Zo was ik in 2021 met hulp van een coach ruim 12 kilo afgevallen en was het doel om nog zo’n 8 kilo af te vallen. Dit is niet gelukt! Maar dat vind ik niet erg. Ik ben inmiddels ruim een half jaar gestopt met roken en dan neem ik die extra kilo’s voor lief. Dit betekent overigens niet dat die kilo’s er niet af moeten. Maar dat komt in 2023.

Ook was het doel om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit is ook niet gelukt. Ik beweeg wel minimaal 3x per week een uur, dus nee ik ben niet teleurgesteld. Eerder trots dat ik het me 3x per week lukt. Ook hier ga ik dit komende jaar weer aan werken.

Het belangrijkste doel is wel behaald

Een belangrijk persoonlijk doel was voor mij: loslaten. En daar ben ik toch wel echt een expert in geworden. Loslaten van dingen die mij niks dienen. Dingen die mij alleen maar energie kosten en hoofdpijn bezorgen. Ik laat ze met gemak los en voel me er heerlijk bij. Ditzelfde geldt overigens ook voor mensen. Ik ga niet meer lopen leuren bij mensen om af te spreken of wat dan ook. Als ik niks van jou hoor, hoor je op een gegeven moment ook niks meer van mij. Vind ik niet altijd makkelijk, maar waarom energie steken in mensen die ook geen energie in mij steken? Hierdoor hou ik tijd en energie over om in de mensen te steken die het waard zijn en met wie ik een diepgaandere relatie wil aangaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat dit jaar oude vriendschappen en familiebanden zijn versterkt en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. En dat voelt me toch een partij goed! Ik kan het iedereen aanraden: lekker loslaten waar je niks aan hebt!

Zakelijke doelen zijn veranderd

Natuurlijk had ik ook zakelijke doelen voor 2022. En veel van die doelen heb ik behaald, maar veel ook niet. Puur omdat ik de lat te hoog heb gelegd of omdat ik halverwege het jaar van koers ben veranderd. Ik kan je in ieder geval zeggen dat ik enorm trots ben op vooral het laatste halfjaar van 2022. Na twee ellendige coronajaren met minimale inkomsten is het toch wel fijn als er weet wat geld op je rekening binnenkomt en je het jaar zelf met winst afsluit. Dit betekent dat ik goed bezig ben geweest. En ik heb er natuurlijk ook hard voor gewerkt.

Een jaar van successen

Als ik terugkijk op afgelopen jaar en mijn terugblik op 2022, kijk ik vooral terug op een jaar van successen. En ja, er zijn natuurlijk ook dingen gebeurd die minder leuk waren. Maar als je mij een beetje kent, weet je dat ik liever focus op het positieve. En als ik voor 2022 focus op het positieve zie ik vooral successen. Marley die al vanaf mei aanvalsvrij is en die het heel goed doet op de middelbare school, Jenna die ook echt haar plekje op school heeft gevonden en regelmatig met kinderen afspreekt, Alex die een interne opleiding op zijn werk heeft gevolgd en hiermee een dubbele functie heeft gecreëerd, ik die niet meer rookt en mooie zakelijke successen heeft geboekt. We hebben een heerlijke zomer gehad en het hele jaar veel tijd voor elkaar gemaakt om écht even samen te zijn. Als dat niet fijn is om op terug te kijken, weet ik het ook niet meer.

Hoe was jouw 2022?

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!