fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Op nationale buitenspeeldag gaan we allemaal lekker buiten spelen!

nationale buitenspeeldag

Morgen is het de nationale buitenspeeldag. Buiten spelen is heel belangrijk voor kinderen maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat er dramatisch minder buiten wordt gespeeld. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Dus hop, allemaal naar buiten en lekker buiten spelen!

Kinderen hebben het te druk om buiten te spelen

Best vreemd eigenlijk dat er zo’n dag nodig is om kinderen naar buiten te krijgen. Maar aan de andere kant is het ook wel weer begrijpelijk. Kinderen hebben het druk met school, huiswerk en allerlei activiteiten als sport, muziekles en hobby’s. Dan zijn er nog al die gameconsoles en tablets die ervoor zorgend dat kinderen binnen blijven. Niet gek dus dat kinderen steeds minder buiten spelen. Er zijn tegenwoordig al hele jonge kinderen waarbij  de hele week volgepland staat met allerlei activiteiten. Tja dan blijft er weinig tijd over om gewoon lekker buiten te spelen en vies te worden.

Buitenspeeldag met Jantje Beton en Nickelodeon

En daarom roepen Jantje Beton en Nickelodeon speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag te organiseren. Hiermee hopen ze dat er zoveel mogelijk kinderen op 13 juni buitenspelen. Je kunt je activiteit aanmelden op Jantje Beton Buitenspeeldag en je ontvangt dan een gratis ‘Stop nooit met spelen’ spandoek! Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart te staan, zodat alle kinderen kunnen zien waar wat te doen is.

Nu is het misschien wat laat om nog een activiteit te organiseren, maar wie weet dat je voor volgend jaar een leuk idee hebt. En zo niet dan heb je nu een jaar de tijd om een leuke activiteit te bedenken haha.

Laat kinderen lekker ontdekken en vies worden

Mijn kinderen hebben naast school, sport en muziekles genoeg tijd over om buiten te spelen. Dit doen ze dan ook dagelijks. Alex en ik speelden vroeger als kind ook altijd buiten en daar genoten we van. Ik heb wel zo’n moeder die het vreselijk vond als ik vies thuis kwam en daarom zal ik daar tegen mijn kinderen nooit over zeuren. Ze klimmen in bomen, spelen met modder, verzamelen insecten, komen met kikkerdril thuis en komen iedere dag smerig thuis. De vieze kleding kan in de was, de handen worden altijd gewassen als ze thuis komen en die vieze lijven gaan toch voordat ze naar bed gaan onder de douche of in bad. En ja soms gebeuren er ongelukken, maar ook die horen erbij. En risicovol spelen zorgt er juist voor dat ze beter gevaar inzien.

Mijn kinderen spelen iedere dag buiten

Ik vind het heel belangrijk dat mijn kinderen lekker buiten spelen. Kinderen worden zo snel groot en er komt een tijd dat ze van alles moeten en steeds minder tijd hebben om te spelen. Daarom geen tablet, maar lekker naar buiten. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes en nieuwe vriendjes maken. Klimmem en klauteren, fietsen en spelletjes als tikkertje en verstoppertje met elkaar spelen. Als ik in de tuin zit hoor ik de kinderen buiten spelen en dan denk ik weleens terug aan mijn jeugd en de tijd dat ik  buiten speelde. Nergens aan denken, geen zorgen over morgen maar lekker spelen met mijn buurmeisjes en -jongens. En niet alleen met mooi weer, ook in de kou en regen spelen ze lekker buiten. Als het heel hard regent dan hebben ze binnen genoeg speelgoed om mee te spelen.

Wat is er tijdens de buitenspeeldag te doen

Op de website van Jantje Beton kan je zien welke activiteiten er morgen in jouw woonplaats zijn. En is er nog niks in jouw woonplaats of buurt dan ga je zelf met je kinderen naar buiten. Ga bijvoorbeeld een spel doen wat je vroeger altijd speelde met je vriendjes en vriendinnetjes. Zo ging ik altijd elastieken met mijn vriendinnen en ik denk niet dat mijn kinderen weten wat dit is. Of eitje leggen met een tennisbal, zie ik kinderen hier op het plein ook niet doen. Superleuk om die spellen van vroeger met je kinderen te doen. Zo leren zij weer nieuwe spelen en zo kan jij ook weer lekker buiten spelen net als vroeger 😉

Ga jij morgen op deze nationale buitenspeeldag lekker buiten spelen met je kinderen ?

Foto: Jantje Beton

Deel op:

2 gedachten over “Op nationale buitenspeeldag gaan we allemaal lekker buiten spelen!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!