fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Netflix aanraders voor mei

Netflix aanraders voor mei

De nieuwe maand is weer in zicht en dat betekent dat ik weer een overzicht met leuke Netflix series voor je heb. Ik heb maar twee series gekeken in april. Maar ik heb wel een paar series en documentaires die ik wil zien dus die noem ik ook onderaan in deze blog. Dit zijn de Netflix aanraders voor mei!

Unorthodox

Een aangrijpende miniserie over een jonge vrouw (Esty) die vanuit Amerika naar Duitsland vlucht. Ze groeit op binnen een ultraorthodoxe Joodse gemeenschap; Satmar in Wiliamsburg, New York. Vrouwen binnen deze gemeenschap mogen niet veel. Ze trouwen op jonge leeftijd en moeten dan zo snel mogelijk kinderen krijgen. Ook Esty trouwt op hele jonge leeftijd. Zij heeft haar partner niet zelf gekozen. Haar huwelijk is gearrangeerd. Haar man wil dat zij zo snel mogelijk zwanger raakt, maar dit lukt niet. Zij voelt zich steeds meer een gevangene en besluit naar Duitsland te vluchten. Daar probeert zij een leven op te bouwen, alleen zijn haar man en zijn familie het hier niet mee eens. Zij zetten dan ook alles op alles om haar op te sporen en terug te halen naar Williamsburg.

Deze serie vond ik zo aangrijpend. Ik heb dan ook regelmatig met tranen in mijn ogen zitten kijken. Shira Haas die de rol van Esty vertolkt doet dit zo goed! Ik werd helemaal meegenomen in haar wereld. Het deel van de serie dat zich in Williamsburg afspeelt is gesproken in het Jiddisch waardoor je echt meegenomen wordt in de gewoonten en tradities van de Satmar gemeenschap. Wat ook heel typisch is, is dat het Jiddisch is afgeleid van het Middeleeuws Duits en er dus heel veel Duitse woorden in voorkomen. Iets wat ik niet wist. Het deel van de serie dat zich in Duitsland afspeelt is voornamelijk Engels. Als je een serie wilt kijken die jou een inkijk geeft in een andere cultuur en andere geloofsovertuigingen is dit zeker de serie voor jou. Deze gemeenschap is namelijk heel gesloten en er is niet veel van bekend. En ook het aangrijpende verhaal is zeker de moeite waard. Daarom is deze miniserie zeker een aanrader!

Feel good

Stand-up comedian Mae is een ex-verslaafde die probeert op het juiste pad te blijven en geen drugs meer te gebruiken. Doormiddel van humor probeert zij het leven positief te blijven zien. En als zij op een avond de dan nog heteroseksuele George ontmoet, duurt het niet land voordat de twee een relatie krijgen. George worstelt met het feit dat zij nooit eerder een relatie met een vrouw heeft gehad en Mae raakt verslaafd aan de liefde die ze voor George voelt. Al snel komen de twee jonge vrouwen erachter dat deze relatie geen goede basis heeft. En toch kunnen ze niet zonder elkaar.

Deze serie is gebaseerd op het echte leven van Mae Martin. Naast dat zij actrice in deze serie is, is zij ook de schrijver. Je merkt dit ook zeker tijdens de afleveringen. Het is geen spel, maar ze is wie ze is. Een interessante serie over het worstelen met verslavingen en de obstakels die hiermee gepaard gaan. Verwacht geen ‘zware’ serie, want door de humor blijft het allemaal een soort van luchtig. Hierdoor is het prettig kijken en kijk je de ene na de andere aflevering. Aanrader!

I am not okay with this

Sydney is een 17-jarig meisje dat regelmatig woedeaanvallen heeft. Haar beste vriendin Dina heeft verkering met Bradley, maar Sydney vind hem helemaal niks en zou het liefst zelf een relatie met Dina hebben. Buurjongen Stanley heeft een oogje op Sydney en probeert van alles om haar het hof te maken. Sydney probeert het overlijden van haar vader te verwerken, maar alles is veranderd. Als zij op een gegeven moment merkt dat de superkrachten heeft, verandert alles. Maar of dit nu positief is…

Deze serie heb ik eerder gekeken, maar ben deze helemaal vergeten te benoemen. Deze serie hebben de makers van Netflix gemaakt op basis van elementen die Netflixkijkers interessant vinden. Een paar van die elementen zijn: tieners, high school, liefde, humor en superkrachten. Deze serie is leuk en zeker wel de moeite waard, maar om nou te zeggen dat het de beste serie is die ik gekeken heb. Nee. Maar seizoen twee komt eraan en die ga ik dan toch wel weer kijken…

Nog meer Netflix aanraders voor mei

Naast de series die ik gekeken heb in april heb ik nog meer Netflix aanraders voor mei. Of het ook echte aanraders zijn lees je eind mei, want ik heb ze op mijn lijstje staan en ga deze series de komende tijd kijken:

  • The movies that made us: Bij deze blockbusters kwamen we samen en hadden we de tijd van onze levens. Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die deze film mogelijk maakten. Met o.a Dirty Dancing en Home Alone.
  • Workin’ Mams seizoen 4: Er zijn grote veranderingen op komst. De moeders komen op voor hun kinderen, hun partners, hun bedrijven en nog belangrijker, voor zichzelf.
  • Never have I ever: Na een traumatisch jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener populair worden. Maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet makkelijk.
  • Freud: De jonge Sifmund Freud wil dolgraag naam maken in 19e-eeuws Wenen. Hij sluit zich aan bij een helderziende en een inspecteur om enkele bloederige mysteries op te lossen.

Ben je op zoek naar een leuke serie om te kijken? Check dan ook even Dé Netflix Bingewatchlijst.

Veel kijkplezier!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!