fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

6 x waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

Waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

Vandaag is het dan eindelijk zover, het begin van de zomer! Al moet ik zeggen dat de lente ook echt wel heel goed was. We hebben heerlijk weer gehad en het barbecue seizoen was alweer snel geopend. Ieder jaargetijde of seizoen heeft zijn charmes, maar de zomer is toch echt mijn favoriete seizoen. Vandaag geef ik je zes redenen waarom.

Iedereen is vrolijker

Je merkt het al in de lente. Mensen lachen meer en kijken vrolijker. De zon doet echt wonderen. Logisch, ik word ook niet blij van regen en wind. Maar als het zonnetje schijnt heb ik energie voor tien en geniet ik van iedere zonnestraal. En zo ook de mensen die ik tegenkom. Mensen maken sneller een praatje en het is gewoon allemaal een stuk gezelliger.

Meer energie

Iedereen weet dat de zon energie geeft. In het najaar hebben we vaak minder energie doordat ons lichaam minder vitamine D aan kan maken. Gelukkig zijn daar pilletjes voor, maar ik er gaat niets boven the real thing; de zon! In de lente en de zomer merk ik echt dat mijn energie een boost krijgt. Ik ben minder moe en doe veel meer op een dag. Ik word uitgerust wakker en kan er weer de hele dag tegenaan. In de lente en de zomer onderneem ik dan ook veel meer dan in het najaar. Ik hoef er in ieder geval veel minder moeite voor te doen.

6 redenen waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

Geen lagen kleding aan

Als ik iets vreselijk vind, is het wel het dik inpakken met allerlei laagjes. Ik ben echt een koukleum en voel me in de winter soms net zo’n Michelinpoppetje. En als je dan ook nog naar buiten moet is het helemaal drama, want dan heb je al een dikke trui aan en dan moet daar nog een dikke jas overheen en dan nog een sjaal om en handschoenen aan. Nee, geef mij maar warm weer. Een jurkje aan en klaar. Of een korte broek of rok met een shirt. En klaar is Truus eh Kees. Kom maar op met zon en warmte!

Iedereen naar buiten

Het is toch heerlijk om buiten te zijn! Alleen ik ben in de herfst en winter niet echt een buitenmens. Ik blijf dan liever binnen en vermaak me daar prima. Maar met het zonnetje op mijn bol doe ik het liefst alles buiten. Lekker buiten werken, buiten eten en buiten chillen. Gezellig een terrasje pakken of naar het strand of zwembad. Ik geniet er zo van. En  nu ik meer beweeg, fiets ik ook meer dus ik heb nog lichaamsbeweging ook. Heerlijk!

waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

Barbecue tijd

Tja, ik mag dan wel zo’n 12 kilo zijn afgevallen. Ik kan niet zonder lekker eten. En ik vind buiten eten en dan vooral lekker eten van de barbecue echt heerlijk. Of het nu een lekker kippetje is, een vers visje of groente. Gooi het op de barbecue en ik eet het op. Barbecuen is voor mij meer dan alleen eten, het is de gezelligheid er omheen. Gezellig met mijn gezin of met vrienden genieten van een avondje lekker eten en gezelligheid.

Waterpret

Ik hou niet van zwemmen, maar als het zwembad in de tuin staat dan ga ik er altijd wel in. Leuk om met de meiden te spelen en om even af te koelen als het heel warm is. Het zorgt toch weer voor extra qualitytijd met mijn meiden. En zij vinden het helemaal geweldig als ik het bad in ga. Dat water is namelijk altijd stervenskoud en ze lachen me altijd keihard uit hoe ik dan beetje bij beetje meer in het water zak. Uiteraard met het nodige gemopper en gepuf. Maar eenmaal onder water is het altijd heerlijk en hebben we de grootste lol met elkaar. En als we naar het zwembad gaan zwem ik altijd wel even mee, maar daarna mag vaders ze verder vermaken en ga ik rustig een boekje lezen. Tja, zo kan je ook ik-tijd creëren 😉

waterpret in de zomer

Waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

En zo kan ik nog veel meer dingen noemen waarom de zomer mijn favoriete seizoen is. En vandaag begint de zomer dan eindelijk. Nog zo’n drie weken en dan begint de zomervakantie voor ons. En dat is helemaal heerlijk, want dan gaat de wekker uit en genieten we van het relaxte leven. Geen gehaast en geen gemoet. Ik kan niet wachten!

Wat is jouw favoriete seizoen of jaargetijde? En waarom is dit zo?

Deel op:

2 gedachten over “6 x waarom de zomer mijn favoriete seizoen is”

  1. Ik vind ze eigenlijk allemaal fijn en heb niet echt een favoriet. Maar fijn aan de zomer is inderdaad dat het leven wat makkelijker is vaak. Je hoeft bijvoorbeeld minder aan als je naar buiten gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!