fbpx

We gaan weer los op de huishoudbeurs

We gaan weer los op de huishoudbeurs

We kunnen deze week weer los op de huishoudbeurs in RAI Amsterdam. En met ‘we gaan weer los op de huishoudbeurs’ bedoel ik ook los. Eh nee, niet los zoals je dat een jaar of 20 geleden deed (heel de nacht los met drank en dansen tot de kleine uurtjes). Nee, als je bijna 40 bent ga je los op de huishoudbeurs. En koop je alles wat los en vast zit. Inclusief de miskoop (ik krijg het toch ieder jaar weer voor elkaar). En nee hoor, de huishoudbeurs is niet alleen voor huisvrouwen van rond de 50 jaar.

Die-hard huishoudbeursfan

Mijn eerste keer is alweer een paar jaar geleden. Ik was zwanger van Marley en op dat moment 29 jaar. En vanaf dat moment ben ik verslaafd aan de huishoudbeurs en zorg ik dat ik ieder jaar weer kaarten heb. Als die-hard huishoudbeursfan heb ik natuurlijk Early bird tickets gekocht. Nu is het nog niet zeker of ik ook echt een bezoekje aan de huishoudbeurs kan brengen. Maar dat hoop ik natuurlijk wel. De reden hiervan vertel ik jullie gauw.

Shop till you drop

Dat is natuurlijk het hoofddoel van een dagje huishoudbeurs. Al moet ik wel zeggen dat je de leuke aanbiedingen die ze een aantal jaar geleden hadden niet echt meer tegenkomt. Natuurlijk zijn er leuke beursaanbiedingen, maar de echt scherpe aanbiedingen zie je niet meer. Jaren gelden moest ik mijn trolley/boodschappenkar (ja echt erg, ik weet het) een paar keer tussendoor legen. Maar het afgelopen jaar was dat niet nodig. Vriendin en ik hebben het keurig gehouden. We hadden best wel wat gekocht maar hadden niet zoveel dat we tussendoor naar de auto moesten.

Minder geld uitgeven

Ik ben mijn goede voornemens voor 2017 echt nog niet vergeten hoor. Ik zou minder geld uitgeven. Maar voor de huishoudbeurs maak ik nou eenmaal een uitzondering. En leg ik iedere maand wat geld apart. Yep, ik ben voorbereid. Maar ik heb ook wel een budget. is het geld op dan is het op en mag ik niks meer kopen. Dus moet ik mijn keuzes wel bewust maken 😉

Miskoop

Afgelopen keer was het vriendin die een miskoop had gedaan. Een roze straightenerborstel voor ik geloof 50 euri. Een paar dagen later zag ik dezelfde borstel in de winkel voor 30 euro. Ik heb zo gelachen toen ik haar belde (leedvermaak, natuurlijk!) Dit is echt zo typerend voor ons. We denken een goede deal te hebben gesloten, zijn blij met onze aankoop en helemaal trots. Om er vervolgens een paar dagen later achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet zo’n goede deal was. Ach we hebben wel lol gehad tijdens het kopen en dan ook nog weken napret. Dus eigenlijk moeten we niet klagen.

Zien en gezien worden

Want ja dat is ook de huishoudbeurs. Er lopen zoveel verschillende type mensen rond. Jong en oud, groot en klein, dik en dun, lang en kort. Je kijkt je ogen uit. Zoveel verschillende en bijzondere types die voorbij komen. Zo kunnen wij ons vermaken door ergens te gaan zitten en alleen maar te kijken. Alsof je op een terrasje ergens zit, daar kijk je ook altijd je ogen uit. En zeg niet dat jij dat niet doet, want dat doet iedereen. En in dat kijken kan je zo opgaan dat je echt de tijd vergeet. Maar je moet door, want er is nog zoveel meer te zien en te kopen.

Mijn favoriete shopplein

Je hebt verschillende pleinen op de huishoudbeurs. Eén van mijn favoriete pleinen is het foodplein. Hier koop ik vaak het meeste. Van drop tot chocola en van kant-en-klare pannenkoeken tot sushipakketten. Hier brengen we denk ik wel de meeste tijd door. We kijken, ruiken, proeven en kopen. Eten is heel belangrijk. En lekker eten is nog belangrijker. En laat ik nou houden van lekker eten. Dus ja, mijn favoplein.

Azië Pasar Malam Festival

Maar sinds vorig jaar is daar nog een favoriet bij gekomen: Azië Pasar Malam Festival. Hier kan je heerlijk eten (ja duh) maar hier kijk je ook je ogen uit. Mooie en vaak handgemaakte oosterse hebbedingen. Echt een aanrader. Ook zijn er kookdemonstraties en livemuziek. Genieten dus!

En we gaan weer los op de huishoudbeurs

Natuurlijk kijk ik ook bij de huishoudproducten (daarvan heb je nooit genoeg) en lopen we over het beautyplein. We lunchen gezellig en komen dan even bij, zodat we weer verder kunnen met shoppen. Al met al zijn wij echt een hele dag zoet. En heb je na een dag echt vermoeide en zware benen. Maar geloof me, het is het echt waard! Een gezellige dag met een vriendin, nieuwe producten ontdekken, eten, drinken en shoppen. Wat wil een vrouw nog meer? Ik kan het iedereen aanraden om een keer naar de huishoudbeurs te gaan. En geloof me, na de eerste keer wil je het jaar erop weer naar de huishoudbeurs en gaan we weer los op de huishoudbeurs.

Wil je meer info over de huishoudbeurs? Of wil je kaarten bestellen zodat je er deze week nog heen kan? Neem dan hier een kijkje.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!