fbpx

De leukste uitjes deze meivakantie

uitjes deze meivakantie

De meivakantie komt eraan en dat betekent twee weken lang de kinderen thuis. Of misschien een deel van de vakantie naar de BSO. Maar als de kinderen thuis zijn wil je natuurlijk wel iets leuks met ze gaan doen. Misschien kan ik je met dit blog op ideeën brengen, want ik heb de leukste uitjes deze meivakantie op een rijtje gezet. En dit keer heb ik wat meer buitenactiviteiten omdat ik toch de stille hoop heb, dat het prachtig weer wordt.

Bezoek een attractiepark

Dit is natuurlijk het begin van het attractiepark- of pretparkseizoen. Onze tenen vriezen er niet meer af en af toen komt er een lekker zonnetje door. Nederland kent genoeg leuke attractieparken, waarbij de Efteling mijn persoonlijke favoriet is. Maar er zijn nog zoveel leuke parken te bezoeken. Zo kun je als je kind gek op achtbanen is, naar Walibi Holland, maar ook in Toverland kan je echt op zoek naar die spanning. Zijn je kinderen wat kleiner of heb je net als in ons gezin personen die niks met achtbanen hebben (die persoon ben ik), dan is Drievliet in Rijswijk een leuk attractiepark met een goede mix van jong en oud en ook Duinrell blijft leuk! Het leuke aan een dagje pretpark is dat je echt een hele dag kunt vullen en iedereen ’s avonds moe en voldaan in bed kruipt.

Wil je eens iets heel anders? Ga dan naar Madurodam waar je Nederland in het klein kan bewonderen en waar heel veel leuke activiteiten te doen zijn.

De leukste uitjes deze meivakantie

Kermis

In veel dorpen en steden in Nederland kun je naar de voorjaarskermis. Helaas moeten wij in Zoetermeer wachten tot na de meivakantie, maar in Den Haag kunnen we nog t/m 27 april terecht voor de grote kermis op het Malieveld en van 22 april t/m 5 mei op het Fredrik Hendrikplein. De kermis is toch wel één van de leukste uitjes in de meivakantie.

uitjes deze meivakantie - kermis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinderboerderij en dierentuin

Het is altijd leuk om diertjes te kijken. Dit is echt zo’n uitje wat geschikt is voor jong en oud. Het leuke nu aan de kinderboerderij is dat er allemaal kleintjes geboren zijn. Die kleine lammetjes zijn toch te schattig? Daar smelt je helemaal bij weg. Wist je dat je dan gelukshormonen aanmaakt?

uitjes deze meivakantie - kinderberderij

Ook in de dierentuinen zul je veel klein grut zien. Altijd leuk om een paar uur onder de dieren door te brengen. Diergaarde Blijdorp heeft ook een hele leuke actie voor Koningsdag. Omdat Koning Willem-Alexander dit jaar 56 kaarsjes uitblaast, krijgen de eerste 5.600 bezoekers die hun ticket bestellen om op Koningsdag de dierentuin te bezoeken maar liefst 56% korting! Deze tickets zijn alleen online verkrijgbaar en OP=OP.

Musea

Ik ben altijd gek om musea en mijn kinderen ook. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel er leuk en er zijn altijd tal van activiteiten tijdens de vakanties. Zo staan bijvoorbeeld het Kinderboekenmuseum in het teken van Terra Ultima van Raoul Deleo. En maak je 22 april t/m 7 mei je eigen Terra Ultima-dier, zijn er tekenmasterclasses geïnspireerd op Deleo’s werk en vertelvoorstellingen over Terra Ultima.

Ga naar een leuke film in de bioscoop

Op zoek naar een leuke binnenactiviteit? Dan is de bioscoop altijd een leuk uitje. Het is voor kinderen altijd een hele beleving en een film in de bios is toch anders dan een film thuis op de bank. Hou mijn blog in de gaten want later deze week komt er een blog online waarin ik je vertel welke films er nu in de bioscoop draaien.

bioscoop

Regen in vakantie?

Hopelijk hebben we een beetje geluk en schijnt de zon twee weken lang. Maar het blijft natuurlijk Nederland en het weer is hier altijd zo onvoorspelbaar. Het zal dus vast gaan regenen. En als dat zo is, is dit blog van mij met leuke activiteiten als het regent een lifesaver.

Dit zijn toch wel de leukste uitjes deze meivakantie? Fijne vakantie!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!