Dingen die je in en om het huis kan doen om de verveling tegen te gaan

Nu de regels omtrent de coronacrisis zijn aangescherpt, zitten we nog meer thuis. Als je kinderen hebt, zal je je niet zo snel vervelen. Ze moeten immers schoolwerk maken. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik moet er echt bij blijven anders komt er niks van. Zijn jouw kinderen wat ouder of heb je geen kinderen en heb je flexibele werktijden? Dan kan de verveling toe gaan slaan. Maar weet je dat je je echt niet hoeft te vervelen? Er zijn genoeg dingen die je in en om het huis kan doen.

Begin met de voorjaarsschoonmaak

Hoe fijn is het dat je nu niet hoeft te wachten tot het weekend is. Je kan lekker vroeg je werk doen en daarna kan je in de middag aan de slag met de voorjaarsschoonmaak. Ga van keer naar kamer en begin eerst met opruimen. Welke spullen heb je nog nodig en welke niet? Wat gebruik je nog wel en wat niet? Welke spullen wil je bewaren omdat ze van emotionele waarde zijn? Gooi of geef de spullen weg die je niet meer nodig hebt en niet meer gebruikt. Haal kastjes en lades leeg, maak ze schoon en deel ze opnieuw in. En zo ga je iedere kamer en ruimte in huis te werk. Het is toch lekkerder om in een opgeruimd en schoon huis te leven als je zoveel thuis bent?

Ruim je winterkleding op

Eigenlijk hoort dit ook bij de voorjaarsschoonmaak. Maar je kledingkast opruimen vergt vaak toch net wat meer tijd. Kijk alvast wat je komende winter wel weer gaat dragen en wat niet. Wat je niet meer gaat dragen kan je weggeven of in een kledingbak kwijt. Laat je vesten nog hangen en een paar truien, want het is nog wat fris. Maar ik weet zeker dat je kledingkast weer lekker opgeruimd en overzichtelijk is.

Werk je administratie bij

Dit is zo’n klusje wat je altijd voor je uit schuift en nu een goed moment om het te gaan doen. Als je ondernemer/zzp’er bent is het helemaal een goed moment aangezien de BTW-aangifte over het eerste kwartaal eraan komt. Wist je trouwens dat je tijdens deze coronacrisis gebruik kunt maken van uitstel van betaling voor de BTW aangifte?

Sporten en yoga

Nu we meer binnen zitten en de sportscholen gesloten zijn komt er weinig van bewegen. Als je een abonnement bij een sportvereniging hebt, is er een grote kans dat je onlinelessen kunt volgen. Maar ook als je geen sportschoolabonnement hebt kan je thuis lekker sporten. Op youtube zijn genoeg workouts te vinden. Ook yoga kan je online volgen. Daarnaast kan je ook best een wandeling buiten maken. Als je maar zorgt dat je 1,5 meter afstand houdt van andere mensen. Wat je ook kunt doen, is je favoriete muziek opzetten en lekker dansen. En als je die voorjaarsschoonmaak aan het doen bent, krijg je ook meer dan genoeg lichaamsbeweging.

Pak je oude hobby weer op

Heb je de laatste tijd weinig aan je hobby gedaan omdat je tijd te kort kwam? Nu kan je je oude hobby weer oppakken. Of het nu haken, breien, tekenen of schilderen is, ga lekker aan de slag. Heb je geen materialen meer? Online kan je alles nog krijgen dus bestel alles wat je nodig hebt bij bijvoorbeeld Bol.com en je kan al snel aan de slag.

Begin met een nieuwe hobby

Loop je al een tijdje met het idee om een nieuwe hobby uit te proberen? Doe het! Ga ermee beginnen. Straks is het weer druk, druk, druk en komt er niks van. Nu heb je de tijd om te kijken of deze nieuwe hobby echt wat voor je is. Dit geldt ook voor een nieuwe taal leren. Altijd al Spaans, Italiaans, Frans of een ander taal willen leren? Begin met een thuiscursus en leer die nieuwe taal.

Tuin zomerklaar maken

Het zonnetje schijnt dus lekker de tuin in en maak je tuin zomerklaar. Snoei al die bomen, struiken en planten en je tuin ziet er alweer een stuk gezelliger uit. Veeg de tuin aan en haal de hogedrukspuit door de tuin. Nu de tuincentra nog open zijn, kan je nog op zoek naar gezellige bloemen en planten om de tuin op te vrolijken. Koop wat zaadjes en zaai ze met je kinderen. Leuk om dan samen in de gaten te houden hoe er straks nieuwe plantjes en bloemen ontstaan.

Klusjes in en om het huis

Er zijn altijd klusjes in en om het huis die blijven liggen. Om nog even in de tuin te blijven; geef de schutting een kleurtje of verf je kozijnen. In huis kan je ook altijd wel een klusje vinden waar je steeds niet aan toe komt. Denk bijvoorbeeld aan het witten van het plafond of een ander kleurtje op de muren. Misschien heb je nog schilderijen of posters liggen die opgehangen moeten worden.

Probeer nieuwe recepten uit

Je knipt iedere keer recepten uit de bladen of hebt op Pinterest een bord vol recepten. Maar steeds komt het er niet van om één van deze recepten uit te proberen. Nu is het moment om als deze nieuwe recepten uit te proberen. En wie weet, misschien ontwaakt er een ware keukenprinses en wordt koken je nieuwe hobby!

Leuke plannen maken voor de toekomst

We zitten nu thuis en weten niet hoe lang het duurt. Maar je kan altijd leuke plannen maken voor de toekomst. Wat wil je allemaal doen als de coronacrisis voorbij is. Maar een soort after-corona-bucketlist. Leuk om te doen en nog leuker om naar uit te kijken.

Dingen die je in en om het huis kan doen om de verveling tegen te gaan

We leven in een gekke tijd. Het is niet altijd makkelijk en soms weten we het allemaal even niet meer. Dat mag. Maar probeer er het beste van te maken. En klagen mag, maar van klagen is nog nooit iemand beter geworden. Je voelt je er ook niet beter door. Probeer er het beste van te maken met de middelen die je nu hebt. Kijk naar wat je wel hebt en wat wel kan in plaats van in tekorten te denken. En als je je verveelt, heb je hierboven een mooie lijst met dingen die je in en om het huis kan doen om de verveling tegen te gaan 😉

Liefs,
Iren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.