Gordon gaat trouwen. Oh nee Gordon gaat niet trouwen

Hoeveel mensen hebben niet wekelijks aan de buis gekluisterd gezeten. Iedere week zagen ze mannen voorbij komen met wie Gordon weleens zou gaan kunnen trouwen. Mensen begonnen mee te leven en voelden met Gordon mee. Wie zou het worden; Rogier of Manuel? Gisteravond was de climax. Of kan ik beter zeggen de anticlimax. Want Gordon gaat trouwen, werd Gordon gaat niet trouwen. Lekker dan.

Liefde vinden op tv

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik het programma niet gekeken heb. Ik heb een paar keer iets voorbij zien komen, maar ik zat niet wekelijks klaar om te kijken. En wat ben ik daar nu blij om. Ik had al zo’n gevoel dat het op niks uit zou lopen. Want kan je in een tv-programma de liefde van je leven vinden? Ik denk het niet en dat is nu wel gebleken. Want de mannen zijn uitgekozen door naasten van Gordon en niet door Gordon zelf. En uit die mannen moest hij uiteindelijk een toekomstige echtgenoot uitkiezen. Natuurlijk had daar net die ene bij kunnen zitten, maar Gordon gaf zelf aan dat hij halverwege het programma al wist dat dit het niet zou worden.

Toch naar Zuid-Afrika

Nu snap ik best dat hij ook aan een contract vast zit. Hij kan moeilijk halverwege het programma zeggen dat hij het niet meer ziet zitten. Maar waarom dan toch naar Zuid-Afrika gaan? Was gewoon lekker in Amsterdam gebleven, daar kan je ook leuke dingen met die mannen doen en daar kan je ook leuk trouwen. Maar ja, in Zuid-Afrika kan je mooiere plaatjes schieten en ziet het er allemaal toch effe net wat beter uit allemaal. En al die gasten hebben zo ook een leuke vakantie.

Rogier of Manuel

Want wat een geld is er ingestoken. Gordon zal voor dit programma ook dik betaald worden. Al die mensen die ingevlogen zijn. En dat allemaal om dan naar een prachtig mooi liedje te luisteren (ja ik kreeg echt kippenvel en ook traantjes in mijn ogen) om vervolgens te horen dat je voor Jan met de korte achternaam helemaal opgetut bent. Die twee arme mannen. Een Rogier die er echt voor ging. Die huisje, boompje, beestje wilde. Die zo veel liefde voor Gordon had. Maar ook Manuel die zichzelf meer als naughty boy ziet. Ook hem gun ik dit niet. Maar ook arme Gordon. Hij zat vast aan een contract en ik denk niet dat hij halverwege zomaar kon zeggen dat ie ermee wilde kappen. Dus moet voor hem ook geen pretje zijn geweest om dat nog uit te zitten.

Fan van Gordon

Ik blijf fan van Gordon. Zijn humor, ik hou ervan. Als ik z’n hoofd zie dan moet ik al lachen. Niet omdat ie een lachwekkend hoofd heeft, maar omdat ik weet dat het niet lang duurt voordat ie wat zal zeggen. En negen van de tien keer is het iets waar ik gewoon heel hard om moet lachen. Ik gun hem dan ook echt, echte liefde. Iemand die er voor hem is om hem en niet om zijn geld en faam. Iemand met wie hij oud kan worden en bij wie hij volkomen zichzelf kan zijn. Want iedereen verdient liefde.

Uitgekotst

Maar ik kan me heel goed voorstellen dat veel mensen hem nu uitkotsen. Ik bedoel, kijk maar eens op Twitter of Facebook. En ik kan me dat ook wel een beetje voorstellen. Mensen hebben zo meegeleefd met hem en gunnen hem dan ook die ware liefde. En ik begrijp best dat het niet gelukt is, maar ik begrijp echt niet dat het dan echt op deze manier moest gebeuren. Het voelt echt of we allemaal hard genaaid zijn. En dat zijn we toch eigenlijk ook?! We zijn keihard voor de gek gehouden. En dat alles voor de kijkcijfers.

Nep

Steeds vaker vraag ik me af wat er nog echt is op tv. zelfs het nieuws daar kan je niet altijd op vertrouwen. Om maar niet te spreken over het nieuws dat je online voorgeschoteld krijgt. Het merendeel van dat nieuws is echt klinkklare onzin. Nepnieuws. En nu dus ook dit soort nepprogramma’s. Het is gewoon echt niet leuk meer om tv te kijken. Ik moet ook zeggen dat ik de tv alleen nog voor de meiden aanzet. Ja en als ik Netflix ga kijken. Ik verspil mijn avond nog liever met vlogs kijken of hoe iemand zijn bulletjournal invult.

Gordon gaat niet trouwen

Dus Gordon, ik hou nog steeds van je. Maar je hebt me wel teleurgesteld. Een beetje. Want je had inderdaad ook een tv-huwelijk in scène kunnen zetten. Maar je bent uiteindelijk toch eerlijk geweest. Ik hoop oprecht dat je de ware vindt en echt liefde zal kennen. Liefde bij wie je volledig jezelf kan zijn, liefde op wie je kwaad kan worden zonder dat ie de vuile was buitenhangt. Maar alsjeblieft doe dit soort programma’s niet meer want je houdt niet alleen je kijkers voor de gek, maar ook jezelf…

Hebben jullie naar ‘Gordon gaat trouwen’ gekeken? Wat vond jij nou van dit einde?

Gordon gaat niet trouwen
Bron: @RTL

 

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.