fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekker een paar dagen weg | Een kijkje in mijn leven

lekker een paar dagen weg

We hadden deze zomervakantie geen vakantie gepland, maar twee weken geleden hadden we toch zoiets van ‘we willen nog een paar dagen weg’. Even een paar dagen eruit. En dus boekte ik een huisje op Center Parcs Limburgse Peel. En deze week was het zover. Even lekker een paar dagen weg met mijn gezin. Even geen huishouden, werk en noem maar op. We hebben er zin in!

Maandag

Vandaag gaan we lekker een paar dagen weg! We vertrekken we rond een uurtje of 11. Het is ongeveer twee uur rijden en we kunnen pas om 15 uur in ons huisje. Toch gaan we op tijd weg zodat we lekker rustig aan kunnen doen en niet hoeven te haasten. Onderweg is het echt takkeweer. Het regent op sommige stukken best hard en we besluiten gewoon lekker vaak te stoppen. Uiteindelijk komen we iets voor drie uur aan en zijn we dus lekker op tijd op het park. Na het uitladen van de auto lopen we even naar Market Dome om te kijken wat er allemaal te doen is en we lopen even naar de kinderboerderij.

lekker een paar dagen weg onderweg
Als we iets leuks gaan doen maken we bij vertrek altijd een autoselfie. Nog zo’n traditie 😉

Als we naar een bungalowpark gaan is de traditie dat we alleen de eerste dag in het huisje eten en dan eten we shoarma. En zo ook vandaag. Na het eten gaan we nog even zwemmen en dan lekker naar bed.

Dinsdag

Vandaag willen we erop uit. Maar waar gaan we naartoe? Er is genoeg te doen, maar met shoppen in Venray maak ik mijn gezin niet blij. En als de meiden lang in de auto moeten zitten weet ik dat het alleen maar zeuren wordt met hoe lang het nog rijden is. Ik wil er een gezellige dag van maken dus besluiten we naar Arcen te gaan. We gaan daar in het dorpje eerst wat drinken en dan gaan we naar de kasteeltuinen. Als je een keer in noord Limburg bent, kan ik je de kasteeltuinen echt aanraden. We hebben een heerlijke dag gehad met zijn viertjes. Op de terugweg gaan we met een veerboot. De meiden zijn nog nooit op een veerboot geweest dus ze vinden het helemaal geweldig!

lekker een paar dagen weg kasteeltuinen arcen
Vissen voeren bij de kasteeltuinen in Arcen. Ze eten uit je hand

Voor het eten gaat Alex met de meiden nog even zwemmen. Die meiden van ons zijn echt waterratjes en het maakt ze echt niet uit waar we naartoe op vakantie gaan, als ze maar kunnen zwemmen. Ik ben geen fan van zwemmen dus ik neem plaats in het Grand Café en bestel een wijntje en lees een boek totdat ze uitgezwommen zijn. We eten daar ook gelijk en na het eten lopen we weer richting het huisje.

Woensdag

Vandaag willen de meiden zwemmen. Dus gaan ze al vroeg richting het zwembad. Ik blijf in het huisje en ruim een beetje op en lees weer verder in mijn boek. Heerlijk om ook even tijd voor mezelf te hebben. Alex vindt het geweldig om met die meiden van de glijbanen te gaan en ik vind het niks. Als ze voor de lunch naar huis komen doen we nog wat spelletjes en eigenlijk wil ik wel weer op pad maar de meiden willen weer zwemmen. Dus ik heb een rustig dagje vandaag.

lekker een paar dagen weg reigers in Market Dome
Naar de reigers kijken bij Market Dome in Center Parcs

Als ze uit het zwembad komen nemen ze patatjes en frikandellen en kroketten mee dus ik hoef me ook niet druk te maken om het eten 😉

Donderdag

Vandaag is het alweer de laatste dag in Center Parcs. En ja dan wordt er weer gezwommen. Maar alleen de ochtend. In de middag huren we een familiefiets en fietsen een rondje over het park. We stoppen bij alle speeltuinen zodat de meiden lekker kunnen spelen. Dan gaan we naar de Market Dome waar de meiden een glitter tattoo laten zetten en ze krijgen een hairbead. Dan doen we nog wat spelletjes bij House of Games en dan begint de kinderdisco. Jenna gaat lekker los op het podium en ook Alex doet mee haha.

op de familiefiets
De meiden vonden deze fiets helemaal geweldig en wij ook!

Ook vanavond eten we hier gezellig en blijven nog even hangen bij het livemuziek.

Vrijdag

Vandaag moeten we vroeg opstaan want voor 10 uur moeten we het huisje verlaten. Geen probleem, want we gaan gezellig naar Toverland. Het is zo’n 10 minuten rijden van het park dus ideaal.

Toverland
Gezellig dagje toverland

Wij waren nog nooit in Toverland geweest, maar gaan er zeker nog een keer heen. Wat een leuk pretpark! Leuk voor jong en oud. En wij hadden prachtig weer, maar als dit niet zo was geweest was dit geen probleem aangezien een groot deel van het park binnen is. Dus zelfs met regen kan je daar een leuke dag hebben. Eind van de middag rijden we weer richting Zoetermeer en eten onderweg bij Mc Donalds en KFC. En die KFC had ik beter niet kunnen doen. Thuis aangekomen gooi ik gelijk een wasje in de wasmachine en ruim het meeste op. De rest komt morgen wel.

Weekend

Ik sta op met buikpijn. Altijd als ik bij KFC heb gegeten krijg ik last van buikpijn en diarree. En toch gewoon weer wat eten daar. Ik heb de hele dag last van mijn buik en voel me niet top, maar toch gaan de wasjes door en ruim ik de rest van onze spullen op. Einde van de middag hebben we ook nog een verjaardag dus ik neem wat Iberogast en een paracetamol en dan moet het goed komen. Toch krijg ik steeds meer krampen en na het eten wil ik naar huis. Ik had beter niet kunnen eten, maar ja ik had trek dus toch wat gegeten. Thuis aangekomen voel ik me steeds beroerder en krijg koude rillingen. Ik word steeds misselijker en het enige wat ik nu kan doen is de boel eruit gooien. Meestal lucht dat op dus ik waag het erop.

mijn uitzicht deze zondag
Mijn uitzicht deze zondag

Ik voel me de avond en nacht niet echt top maar gelukkig kan ik wat slapen. Zondag besluit ik rustig aan te doen. Ik breng de dag op de bank en in bed door. Ik kan gelukkig wel weer eten en drinken maar heb nog wel krampen. Vanaf nu echt nooit meer KFC voor mij. Jammer dat ik de geweldige week zo af moet sluiten, maar gelukkig hebben we nog een weekje vrij en gaan we nog leuke dingen doen.

Wanneer ging jij voor het laatst lekker een paar dagen weg? 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!