fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn terugblik op 2023

mijn terugblik op 2023

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dan vind ik het altijd fijn om even stil te staan bij het afgelopen jaar. En wat een jaar was het. Privé was het eigenlijk best rustig. Ik kan wel zeggen dat het een behoorlijk onstuimig zakelijk jaar is geweest. Je leest het allemaal in mijn terugblik op 2023.

Persoonlijke doelen: FAIL

Als ik terugkijk op mijn persoonlijke doelen, heb ik eigenlijk niks behaald. Nou, dat is ook niet helemaal waar. Maar één van min doelen was om behoorlijk was af te vallen. Dat is niet gelukt. Maar ik ben wel veel beter voor mezelf gaan zorgen. Ik werd ook wel een beetje gedwongen, want ik was aan het begin van het jaar best aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Later bleken dit allerlei symptomen van de premenopauze of periomenopauze te zijn. Niet raar natuurlijk als je 43 jaar bent. Maar ik ging (nog) beter op mijn voeding letten, nog meer water drinken, vroeger naar bed, meer bewegen en magnesium slikken. En langzaamaan ging ik me steeds beter voelen.

Zakelijk heel veel veranderingen

In april heb ik besloten om te stoppen met coachen. Ik merkte dat het me teveel energie kostte en ik niet de voldoening eruit haalde die ik bijvoorbeeld uit het bloggen haal. Daarom ben ik in mei gestopt met mijn coachpraktijk. Er viel direct een last van mijn schouders. Ik ben ook gestopt met de opleiding die ik deed. En hoewel het op dat moment heel erg voelde alsof ik faalde, weet ik nu dat ik geen betere keuze had kunnen maken. Dit was gewoon een leermoment.

Webshop weer geopend

Maar door het stoppen met mijn coachpraktijk, hield ik tijd over en die tijd wilde ik natuurlijk goed benutten. Ik had al een tijd in mijn hoofd om mijn webshop weer te openen. Ik had nog een voorraad liggen en wil graag uitbreiden. Daar was nu tijd en ruimte voor. Sinds vorige maand verkoop ik naast edelstenen en mineralen ook oorbellen en verschillende items voor het cashstuffen. En dat bleek een groot succes! In het nieuwe jaar zal je nog meer leuke en nieuwe items in mijn shop vinden.

Zakelijke relaties beëindigd

Helaas had ik ook een aantal samenwerkingen die uiteindelijk niet de juiste keuze voor mij waren. Gelukkig kwam ik daar al vrij snel achter. Niet iedereen is te vertrouwen, helaas. En ook niet iedereen zit op hetzelfde level als ik. En dat lijkt nu heel erg uit de hoogte, maar zo bedoel ik het niet. Het heeft meer met energie te maken. Niet alle energie komt overeen met jou energie en dan gaat dit bijvoorbeeld botsen of je merkt dat iemand geen zuivere koffie is, op welke manier dan ook. Vertrouwen en eerlijkheid zijn voor mij heel belangrijk en als ik dit niet terugkrijg, is het niet voor mij. Neemt niet weg dat ik het afgelopen jaar heel moeilijk vond om twee keer afscheid te moeten nemen van mensen waar ik in eerste instantie heel veel vertrouwen had.

Webdesign is een nieuwe passie

Afgelopen jaar heb ik ook ontdekt wat ik echt leuk vind en waar ik meer mee wil doen. Zo heb ik nu al een paar websites ontworpen en gebouwd. En dit vind ik zo leuk om te doen! Misschien een beetje kapsones, maar ik ben er ook goed in. De websites die ik heb gemaakt zien er niet alleen goed uit, wat betreft SEO (vindbaarheid) doen ze het ook goed. En dat is natuurlijk heel belangrijk. Komend jaar wil ik me gaan verdiepen in sales en hoe ik dit nog beter in de website kan verwerken.

Heel tevreden over 2023

Al met al is mijn terugblik op 2023 een mooie om op terug te kijken. Het was een heel goed jaar. Ja, er waren downs, maar ook heel veel ups. Ik heb veel leuke samenwerkingen gehad, nieuwe mensen ontmoet en vooral heel veel geleerd. Ik weet nog beter wat ik wel en wat ik niet wil met mijn bedrijf en heb afgelopen jaar nog meer geleerd dat ik niet over mijn grens moet gaan. Ik ben dankbaar voor weer een goed jaar en ik ze: ‘Kom maar op met het nieuwe jaar!’

Hoe is jouw terugblik op 2023? Ben jij tevreden met wat 2023 jouw heeft gebracht?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!