fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 19 november en het effect op jou

Volle maan op 19 november

Op 19 november is er weer een volle maan. Deze maan staat ook bekend als offermaan of bloedmaan. Officieel is dit geen bloedmaan, omdat er geen volledige maansverduistering maar een gedeeltelijke maansverduistering is. Maar als je op 19 november uit je raam kijkt zou je toch een roodgekleurde maan kunnen zien. Dus neem zeker een kijkje. De volle maan op 19 november staat in het teken Stier. Dit zijn twee krachtige tekens en dit zou je dus ook goed kunnen merken. In deze blog vertel ik je alles over deze volle maan, welk effect dit op jou kan hebben en wat je deze periode kan doen om zoveel mogelijk uit deze maan te halen.

Bloedmaan

Officieel dus geen bloedmaan, maar doordat er toch een gedeeltelijke maansverduistering is kan je deze maan wel als bloedmaan zien. Een bloedmaan ontstaat doordat er geen direct zonlicht op de maan schijnt. En doordat er dus maar een klein beetje zonlicht op schijnt ontstaat er een rode gloed over de maan. Hierdoor lijkt het alsof de maan rood kleurt. De vorige bloedmaan (26 mei) was niet zichtbaar in Nederland. Gelukkig kunnen we deze bloedmaan wel wel bewonderen.

Een bloedmaan of een maansverduistering hebben als effect dat ze voor verandering zorgen. Dit kunnen uiteraard ook veranderingen zijn waar we in eerste instantie niet voor zouden kiezen. Maar door de omstandigheden wel moeten. De kunst hier is om de verandering te accepteren en los te laten wat was.

Offermaan

November is de maand van allerzielen en allerheiligen. Vroeger werden er in november offers gebracht aan goden in de hoop dat er een goede winter zou komen. Daarom wordt deze volle maan ook wel de offermaan genoemd.

Volle maan in Stier

Bij de Stier draait het om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht. Maar het draait vooral om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. Juist nu is (emotionele) stabiliteit erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf is heel belangrijk in deze donkere dagen van jaar. Let er daarom op dat je zelfzorg on fleek is! De Stier is een aardeteken en staat daarom met beide benen op de grond. Zorg dat jij dit ook doet. Aarden zodat je weer tot jezelf komt en terug bij de kern komt.

De Stier houdt niet van verandering. Maar zoals gezegd staat deze bloedmaan in het teken van verandering. Dit kan ervoor zorgen dat je weerstand voelt. Je wilt dat bepaalde dingen op jouw manier gaan, maar verandering is nodig om vooruit te gaan. Probeer je bewust te zijn van die interne weerstand, maar vecht er niet tegen. Vertrouw op je gevoel en probeer los te laten. je zal merken dat het dan allemaal goed komt.

Verschijnselen bij deze volle maan op 19 november

Zoals bij iedere volle maan kun je last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen.

Tijdens deze volle maan kan je intense emoties ervaren. Emoties naar jezelf, maar ook richting anderen. Probeer bij jezelf na t gaan welke emoties dit zijn. Accepteer de emotie en voel. Want dit mag er zijn. Maar laat het daarna los. Focus op het positieve en wat je tot nu toe allemaal hebt bereikt.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan tot en een paar dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties.  Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen maar ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft de volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!