fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De volle maan van 28 maart en het effect op jou

volle maan van 28 maart

Misschien merk je de laatste dagen dat je minder goed slaapt, maar ben je overdag toch vol energie. Het zou dan zomaar kunnen dat de maan invloed op jou heeft. En dan vooral de volle maan. Want die is alweer in aantocht. In dit artikel vertel ik je alles over de volle maan van 28 maart en welk effect het op jou kan hebben.

De Eimaan

Deze volle maan wordt de Eimaan genoemd, maar andere namen die je voorbij ziet komen zijn Lentemaan en Wormmaan. Lentemaan spreekt eigenlijk wel voor zich en de naam ‘Wormmaan’ komt van het feit dat de lente in aantocht is en de wormen vanuit de aarde hun koppie weer laten zien. De naam ‘Eimaan’ staat ook in verband met de lente. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe leven in de natuur en bij dieren wat in de lente ontstaat. Dit prille ‘leven’ is ook heel kwetsbaar en breekbaar en moet beschermd worden. Dit geldt ook voor ons mensen in deze periode; we zijn weer op zoek naar balans.

Volle maan in Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal staat voor balans en harmonie, maar ook voor communicatie. Dit betekent dat je rond deze volle maan gevoeliger kan zijn voor sfeer en harmonie. Je zal het sneller aanvoelen als er een bepaalde spanning hang en je zal de drang hebben om de sfeer te verbeteren. Je zal willen bemiddelen bij onenigheid en er alles aan doen om mensen een goed gevoel te geven. Let hierbij op je energie. Want dit gaat energie kosten en dus moet je zorgen dat dit in balans blijft. Dit betekent dat je goed naar je gevoel moet luisteren en ook toe moet geven aan je eigen behoeften. Zorg dat je genoeg dingen hebt waardoor je op kan laden. Ga voldoende naar buiten, wandel een stuk, beweeg veel, rust uit en zorg goed voor jezelf

De zon in Ram

De volle maan van 28 maart staat in Weegschaal en hier tegenover staat de zon in Ram. Het sterrenbeeld Ram staat voor onafhankelijkheid, doelbewust zijn en avontuurlijk. Bijna het tegenovergestelde van de Weegschaal. Want waar de Weegschaal graag samenwerkt, is de Ram een leider die meer individualist is. Hierdoor kan het zorgen voor interne conflicten. En dus is het belangrijk goed naar je lichaam en gevoel te luisteren zodat dit in balans blijft.

Verschijnselen bij de volle maan van 28 maart

Zoals bij iedere volle maan kun je last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. Daarnaast kan je merken dat je moeite hebt met balans vinden tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in jezelf. Zo kan je je moeite hebben met bij je gevoel komen en op je intuïtie te vertrouwen (vrouwelijke energie), waardoor je meer vanuit je verstand gaat handelen (mannelijke energie).

Als je merkt dat dit het geval is bij jou kan dit komen door onverwerkte pijn uit het verleden. Je merkt misschien dat je wat bozig bent, sneller geïrriteerd bent en minder goed voor jezelf opkomt. Probeer dan na te gaan waar dit vandaan komt. En als je hier de vinger niet goed op kunt leggen kan een volle maan ritueel je helpen om deze oude pijn los te laten.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan tot en een paar dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan.Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen maar ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Merk jij al iets van de invloed van deze volle maan die eraan komt?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!