fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De vakantie is nu echt voorbij en een tiener in huis | Een kijkje in mijn leven

De vakantie is nu echt voorbij

De vakantie is nu echt voorbij en de eerste school- en werkweek is een feit. De eerste dagen was het echt weer even wennen, maar tegen het einde van de week zaten we alweer lekker in het ritme. Gelukkig hebben we ook leuke dingen om naar uit te kijken, want Jenna heeft deze week een proefles paaldansen en Marley is zaterdag jarig. En op zondag maken we iets heel bijzonders mee. Benieuwd hoe mijn week was? Lees dan snel verder!

Maandag

Vandaag weer wakker worden met de wekker. Nou ja, ik niet want ik was voor zessen al wakker, maar ik moest de meiden wel wakker maken. Die zaten nog in het vakantie ritme, maar eenmaal wakker waren ze ook echt wakker. Maar goed dat ik voordat ik de meiden wakker had gemaakt een meditatie van 20 minuten had gedaan, want ik was helemaal rustig en kon hun spanning goed aan haha. Aan tafel ontbijten was ook een tijd geleden en ook wel weer heel gezellig. We hadden alle tijd want ik had ’s avonds alle schooltassen en gymspullen al klaar gezet. Ik hoefde alleen wat fruit te snijden, lunch klaar te maken en een Dopper met water vullen.

De vakantie is nu echt voorbij jaarlijkse foto bij de boom
Uiteraard mocht de jaarlijkse foto bij de boom niet ontbreken

Omdat wij aan het schoolplein wonen hoef ik de meiden niet naar school te brengen, maar de eerste week is het toch weer wennen en dus heb ik de meiden naar school gebracht. Wel gek hoor zo. Niet even mee naar binnen in de klas. Maar ja, het is niet anders. Ik ben nadat ik de meiden naar school had gebracht een flink stuk gaan wandelen en daarna lekker aan het werk gegaan. En wat was het fijn om weer in stilte en ongestoord te werken. De dag vloog ook voorbij. Heerlijk! De meiden en ik waren wel moe dus we gingen alledrie lekker vroeg naar bed.

Dinsdag

Vandaag is Alex vrij dus ik stond om 8 uur al in de sportschool. En weet je wat onwijs fijn was? Ik was de enige. Heerlijk! Na het sporten thuis gaan douchen en weer aan het werk gegaan. En ik heb het behoorlijk druk. Tja, niet gek na al die weken weinig tot niks doen. Maar je hoort me niet klagen hoor! Integendeel. Ik zit vol energie en geniet ook deze dag weer van mijn werkdag. Ik heb het zo gemist en ben blij dat ik weer lekker bezig kan zijn.

De vakantie is nu echt voorbij uiteten
Gezellig eten ter ere van ons 12,5 jarig jubileum

Vandaag zijn Alex en ik 12,5 jaar samen en vieren ons koperen jubileum. We zijn dan wel niet getrouwd, maar na 12,5 jaar voelt het echt wel zo. Daar heb ik geen boterbriefje voor nodig haha. Ik werd verrast met een prachtige bos bloemen en ’s avonds gingen we met de meiden een hapje eten. In het restaurant werd ik weer verrast, want ik kreeg een hele mooie bedel voor mijn Pandora armband. Wat ben ik toch een bofkont!

Woensdag

Vandaag is Alex ook vrij dus ik ga lekker vroeg al aan de slag. Woensdag is eigenlijk mijn studiedag, omdat ik meestal alleen de ochtend tijd heb. Maar omdat Alex vrij is kan ik eerst nog wat werk van gister afmaken en in de hele middag aan mijn studie besteden. De eerste les gaat over de grondbeginselen van de natuurwetenschappen. Man, heb ik toch nog wat aan vijf jaar biologie, natuurkunde en scheikunde. Ik had wel gedacht dat ik na ruim 25 jaar alles wel vergeten was, maar tot mijn grote verbazing komt er heel veel naar boven en is de lesstof heel goed te doen.

De vakantie is nu echt voorbij cadeautje
Ik ben dinsdag door manlief verwend met ene mooie bos bloemen en een nieuwe hanger voor mijn Pandora armband

Alex gaat aan het eind van de middag met de meiden en ons nichtje naar het trampolinepark en ik werk dan nog even door. Ik moet alleen af en toe naar beneden om de chili die in de oven staat te checken. Na het eten ga ik naar school, want ik ben gevraagd als biebmoeder. Maar ik heb geen idee wat ik dan allemaal moet doen, dus ik krijg van één van de andere biebmoeders uitleg. Vanaf volgende week beheer ik iedere maandag een half uurtje de bieb op school. Prima te doen dus.

Donderdag

Toen ik wakker werd en mijn ochtendmeditatie had gedaan was ik helemaal in de veronderstelling dat ik naar de sportschool zou gaan. Dus nadat ik gedoucht had, heb ik me in mijn sportkleding gehezen. Totdat ik dus bij het ontbijt in mijn agenda keek en zag dat ik vrijdag gereserveerd had. Dus dan maar wandelen. Het regende dan wel maar het regent nu eenmaal vaak in Nederland. Ik heb besloten mijn weerstand tegen de regen los te laten. En weet je wat er gebeurde? Het was een heerlijke wandeling. Ik werd helemaal rustig en heb zelfs nog een filmpje voor Instagram Story opgenomen. Toen nog een vriendin gebeld en thuis een hele goede werkdag gehad.

De vakantie is nu echt voorbij ochtendwandeling
Ook deze week ben ik weer een paar keer wezen wandelen

Toen de meiden thuis waren zijn we eerst even naar het winkelcentrum gelopen, want Marley wil vrijdag zakjes chips trakteren op school. En dus mocht ze zelf even kijken welke zakjes chips. Niet gezond nee, maar jammer dan. Ik heb 6 jaar lang (en ook bij peuterspeelzaal en kinderdagverblijf altijd gezonde traktaties gemaakt dus eigenlijk 9 jaar lang) voor gezonde traktaties gezorgd en dus vond ik het wel prima zo. Normaal gesproken zou ik haar nog wel geprobeerd hebben te overtuigen, maar nu dus lekker niet gedaan. Ach, ze wordt maar één keer 10 jaar. Daarna hebben we thuis gezellig cupcakes gemaakt. En toen de meiden ’s avonds in bed lagen heb ik nog een paar uurtjes gewerkt.

Vrijdag

Ik kan merken dat het einde van de werkweek is aangebroken, want ik had wat moeite met opstaan. Ik zit al helemaal in het ritme, maar moet nog wel even wennen aan het vroeg opstaan hoor. En dat terwijl vandaag wel een drukke dag is, want ik moet nog wat werk afmaken, naar de sportschool, boodschappen doen, wat in huis doen (was en zo jee), Jenna heeft een proefles paaldansen en we gaan een hapje eten. Dus geen tijd om moe te zijn haha.

Ik heb na de sportschool alvast een deel van de boodschappen gehaald voor Marley haar verjaardag. Want we vieren geen groot feest, maar er komen wel een paar mensen een drankje doen. Daarna thuis wat eten, werken en douchen. Dan de rest van boodschappen halen en de was opruimen. En dan zijn de meiden alweer thuis. De vrijdag vliegt altijd voorbij! Gelukkig gaan we na de proefles lekker eten. Er blijft ook een nichtje eten en logeren dus we luiden het weekend gezellig in!

Zaterdag

Vandaag is het dan zover; mijn kleine lieve baby is een tiener geworden. Deze 10 jaar zijn zo ongelooflijk snel gegaan! Echt niet normaal! We beginnen de dag al lekker vroeg, want al voor zessen zijn de drie meiden wakker. Dat is dus al heel vroeg zingen en cadeautjes. Ach, zo kan ze extra lang van haar verjaardag vieren. We doen overdag wel rustig aan en in de avond komt er wat visite. Er zijn wat mensen die hebben afgebeld ivm het corona-advies van maximaal 6 personen. Maar het is lekker weer en we hebben een grote tuin dus er zijn mensen binnen en buiten en hierdoor is het met iets meer dan 6 personen prima te doen. We hebben niet iedereen uitgenodigd die we normaal gesproken uitnodigen. Alleen de mensen die we regelmatig zien.

De vakantie is nu echt voorbij en Marley is jarig
Vanaf vandaag hebben we officieel een tiener in huis!

Ik kan je zeggen dat Marley een topverjaardag heeft gehad!Het was supergezellig. We hebben gekletst, gelachen en gedanst. En mijn prinses is ook onwijs verwend door iedereen. Die kan straks een heel mooi en duur cadeau voor zichzelf kopen. En ik weet denk ik al wat het gaat worden…

Zondag

Ons nichtje bleef ook van zaterdag op zondag slapen en mijn vriendin en haar kleine bleven ook slapen dus het is zondagochtend een gezellige boel. Alex slaapt nog even zijn roes uit voordat hij gaat slapen en wij ontbijten met taart haha. Ach, moet kunnen. De rest van de dag doen we rustig aan.

wie is de mol is weer begonnen

Maar omdat we zaterdagavond ‘Wie is de mol’ hebben gemist, kijken we dat ook nog terug. En wat er dan gebeurt! We zitten allemaal in volle concentratie te kijken. Als je Wie is de mol kijkt, weet je dat je goed op moet letten en op hints moet letten. Dus wij zitten echt allemaal met volle focus naar de tv te staren. Totdat er ineens iets voor ons langs loopt.

In eerste instantie besef ik nog niet echt wat en het volgende moment staat iedereen op de bank haha. Er liep ineens een baby meerkoet de woonkamer in. WTF?! Dit heb ik nog nooit meegemaakt. En ik, held op sokken, ben blij dat mijn vriendin er is zodat zij dat dier naar buiten kan leiden richting de tuin. En terwijl ik het horgordijn voor haar openhou, zie ik Jenna op het aanrecht staan. We hebben zo gelachen achteraf en ik denk dat we dit nooit meer gaan vergeten. Wat een avontuur zo op de zondagmiddag!

De vakantie is nu echt voorbij en een tiener in huis

Yep, de vakantie is nu echt voorbij. Week twee is alweer in volle gang en de vakantie lijkt alweer ver achter ons. Gelukkig is het weer wat beter dan afgelopen week en krijgen we komende week het zonnetje wat vaker te zien. Dat scheelt alweer een hoop. Mijn tiener zie of hoor ik steeds minder aangezien ze nu een mobiele telefoon voor haar verjaardag heeft gekregen. Daar moeten we dus nog wel wat regeltjes voor maken. Want ze mag dan wel een tiener zijn, vorige week vond ze het nog gezellig om met ons te kletsen en dat kan niet ineens over zijn. Deze week heb ik niet veel afspraken dus het wordt vooral een lekker werkweekje.

Maak er een mooie week van!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!