5 leuke uitjes in de meivakantie die leuk zijn voor het hele gezin + een bonustip als het toch regent

Over een paar dagen is het zover dan hebben de kinderen lekker vakantie. En er is niets zo leuk om dan tijd met elkaar door te brengen. Veel mensen gaan lekker op vakantie en er zijn ook genoeg mensen die lekker thuis blijven en dagjes weg gaan. Weet je nog niet wat je met je kinderen kan gaan doen deze meivakantie? Vandaag deel ik 5 leuke uitjes in de meivakantie die leuk zijn voor het hele gezin en krijg je nog een bonustip voor als het toch regent of als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

1. Bezoek een pretpark

Het belooft mooi weer te worden deze meivakantie. En er is natuurlijk niets zo leuk als een pretpark bezoeken. Als je mij al langer volgt weet je dat we hier gek zijn op de Efteling. Maar er zijn nog genoeg andere leuke pretparken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Duinrell? En als je geen zin meer hebt in achtbanen, ga je lekker naar het Tikibad. En ook Julianatoren is erg leuk. Vooral voor de kleinere kindjes.

Wij hebben onlangs onze abonnementen voor Drievliet opgehaald. Dit familiepark is ook echt leuk voor jong en oud. En het leuke is dat opa en oma (ouder dan 55 jaar) iedere woensdag vanaf 12:00 uur gratis toegang hebben. Kinderen onder de 1 meter betalen ook geen entree. Ik kan het het je zeker aanraden om eens een bezoekje te brengen!

2. Ga naar het museum

Tijdens de meivakantie staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de Romeinen. Er zijn elke dag knutsel- en kleuractiviteiten in de Tempelzaal, en wie is uitgeknutseld kan met een speurroute de museumzalen verkennen. Op zondagmiddag 28 april is Julius Zebra, bekend van de gelijknamige kinderboeken, in het museum. Tijdens de meivakantie is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag 22 en 29 april. De knutselactiviteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een bezoek aan het museum. 

leuke uitjes in de meivakantie romeinen in het Rijksmuseum van Oudheden
©RijksmuseumvanOudheden

In het Maritiem Museum in Rotterdam is de familietentoonstelling ‘Zeemonsters’ (vanaf 4 jaar) te zien. In deze familietentoonstelling ontdek je de werelden van zes waterwezens. Je neemt het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? In de meivakantie (28 april t/m 5 mei) nemen de zeemonsters opnieuw het Maritiem Museum over.

leuke uitjes in de meivakantie Monsterds in het Maritiem Museum
©MaritiemMuseum

3. Ga naar Keukenhof

Keukenhof is nog geopend tot en met 19 mei. En ik weet van betrouwbare bronnen dat de bloemen nu op hun mooist zijn. Perfect uitje voor de meivakantie dus! En als je denkt dat het niks voor (kleine) kinderen is, heb je het mis. Er is genoeg te doen en kinderen zullen zich echt niet vervelen. Ik schreef er laatst nog een leuk artikel over.

Keukenhof is ook leuk voor kinderen
Speeltuin in Keukenhof

4. Dieren kijken is altijd leuk

Nog zo’n uitje dat nooit zal vervelen. En gelukkig is er in Nederland genoeg keuze als je dieren wilt kijken. Wij gaan regelmatig naar Blijdorp. Lekker dichtbij voor ons. En Avifauna is ook erg leuk. Vooral voor wat jongere kinderen. Je moet wel van vogels houden want het is natuurlijk wel een vogelpark. Maar als ik het leuk vind met mijn vogelfobie dan vind jij het vast ook leuk 😉

leuke uitjes in de meivakantie bezoek een dierenpark
Een dagje dierenpark is altijd leuk!

Je kunt ook een dagje naar Beekse Bergen in het zuiden des lands of Ouwehands Dierenpark is ook heel leuk. En wat dacht je van de Apenheul? Vooral die nieuwsgierige aapjes die dichtbij komen zijn heel leuk!

5. Een dagje naar de kust

Als het weer het toelaat is het natuurlijk heel leuk om een dagje naar de kust te gaan. Is het nog te koud om op het strand te liggen? Plof dan neer in één van de leuke strandtenten. Of je nu naar een van de stranden in Zeeland gaat, de Zuid-Hollandse stranden zoals Kijkduin, Scheveningen of Noordwijk of het noordelijker zoekt en voor Zandvoort, Bloemendaal of Egmond aan Zee kiest, het zal een gezellige en relaxte dag worden. En wat zal iedereen die avond lekker slapen!

leuke uitjes in de meivakantie dagje naar de kust
Een dagje naar de kust

6. Thuis kan je je ook prima vermaken

En gaat het toch regenen of heb je geen zin om de hort op te gaan? Thuis kan je je ook prima vermaken. Maak van de woonkamer een bioscoop en kijk samen een leuke film, maak samen allemaal lekkere hapjes en maak er in picknick in huis van of bouw in een grote hut met dekens en lakens. Doe spelletjes met elkaar en maak plezier. Voor meer tips voor binnenactiviteiten kun je mijn blog over regen in de vakantie lezen.

leuke uitjes in de meivakantie thuis een hut bouwen
Bouw een hut in de woonkamer

Leuke uitjes in de meivakantie die leuk zijn voor het hele gezin

Er zijn natuurlijk nog tal van andere leuke uitjes die je in de meivakantie kunt doen. Waar het omgaat is dat je tijd voor elkaar neemt en leuke dingen met elkaar doet. Als je onderstaand filmpje hebt bekeken begrijp je wat ik bedoel. Onze kinderen worden snel groot en daarom is het belangrijk dat we tijd met ze doorbrengen. Ieder dag! En in de vakantie nog een beetje extra.

Maak er een leuke meivakantie van!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.