fbpx

Tips voor een gezellige sinterklaasavond met tieners

sinterklaasavond met tieners

Dit weekend komt Sinterklaas alweer aan in Nederland. De kleine kinderen in het land worden alweer lekker gek gemaakt met het Sinterklaasjournaal. Het was een leuke tijd voor ons, maar stiekem ben ik ook wel blij dat die tijd achter ons ligt. Voor de ouders met tieners kan het soms een uitdaging zijn om de Sinterklaasavond even magisch te maken als vroeger, maar ik zou ik niet zijn als ik niet met een paar creatieve ideeën zou komen, om er een gezellige sinterklaasavond met tieners van te maken!

Samen eten

Samen eten brengt mensen bij elkaar. En als je er iets speciaals van maakt, zorgt dit weer voor een leuke en mooie herinnering. Denk bijvoorbeeld aan gourmetten. Gourmetten is iets wat we eigenijk alleen met Kerst doen. Maar waarom niet op 5 december? Wij hebben dit vorig jaar gedaan en het was zo leuk en gezellig. Een beetje op tijd beginnen zodat je wel de tijd kunt nemen. En dan gezellige tafelen en genieten van elkaar.

Spelletjesavond

Pak na het eten jullie favoriete gezelschapsspellen en hou een gezellige spelletjesavond. Je zou natuurlijk ook kleine cadeautjes in kunnen zetten voor de winnaar, de gene die het beste tegen zijn verlies kan en de verliezer. Stiekem krijg iedereen een spelletje, maar dat weten ze niet aan het begin van de avond.

Movienight

Als er iets is wat de meeste tieners leuk vinden is het wel film kijken. Nou zullen ze misschien niet zo snel een sinterklaasfilm uitkiezen, maar wat dacht je van een leuke kerstfilm? Als iedereen een film naar keuze op een briefje schrijft, je dat in een bakje doet waar de jongste (of oudste) van het gezin een briefje uit trekt en dan die film gaat kijken, zal er geen strijd zijn over de keuze van de film. Kaarsjes aan, warme chocomelk en kruidnootjes erbij. Gezelliger kan haast niet!

Surprises en gedichten

Zijn jullie lekker creatief aangelegd en vinden jullie het leuk om te knutselen? Trek dan lootjes waar iedereen drie cadeau-ideetjes op schrijft en maak een surprise die bij degene, waarvan jij het lootje hebt getrokken, past. En uiteraard mag een persoonlijk en grappig gedicht niet ontbreken. Ik garandeer je hilariteit ten top!

Dobbelspel

Iets wat hier goed in de smaak is gevallen: een dobbelspel. Je speelt dit in twee rondes en aan het einde van de avond heeft iedereen wel een paar cadeautjes. Je kan iemand (hier ben ik dat) die alle cadeautjes koopt of iedereen koopt voor een x bedrag een paar cadeautjes. En het gaat hier niet om dure cadeaus, maar juist om kleine cadeautjes waar je wel wat aan hebt. Binnenkort kan je hier in een blog lezen hoe het dobbelspel gaat inclusief gratis download.

Tips voor een gezellige sinterklaasavond met tieners

Met een beetje creativiteit en aandacht voor wat tieners leuk vinden, kan Sinterklaasavond ook voor hen een onvergetelijke ervaring worden. Laat de magie van Sinterklaas voortleven door samen te lachen, te spelen en te genieten van elkaars gezelschap.

Fijne Sinterklaasavond allemaal!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!