fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ik stop met roken met Stoptober

Ik stop met roken met Stoptober

Veel van jullie weten dat ik inmiddels weer een tijdje rook. Heel dom, ik weet het. En ik baal als een stekker. Ik loop alweer weken tegen een stopmoment aan te hikken. Maar ik merk iedere keer weer dat ik smoesjes verzin waarom het niet het juiste moment is om te stoppen. En zoals ik de knop om moet met het weer sporten, moet ook hier de knop om. Want als ik me gezonder wil voelen, moet ik gezonder leven en alleen gezond eten en sporten is niet voldoende. Ik stop met roken met Stoptober!

Stoptober

Dank aan stoptober! Kennen jullie stoptober al? Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij. Vorig jaar werd Stoptober in Nederland gelanceerd. Stoptober biedt mensen de kans om in oktober in 28 dagen te stoppen met roken. Als je je inschrijft en 28 dagen niet rookt, ben je succesvol. Dat is de boodschap van Stoptober.  Via de gratis app of e-mail, via Facebook en twitter en via radio en televisie word je ondersteund en aangemoedigd om 28 dagen niet te roken. Klinkt goed, toch?

Samen staan we sterk

Dus waarom alleen door die moeilijke periode gaan als je het samen kan doen! Ik heb me ingeschreven en ik stop met roken met Stoptober. Deze keer doe ik het zonder pillen. De Champix pillen durf ik niet meer aan de huisarts te vragen. Ik schaam me kapot dat ik na twee jaar weer ben gaan roken om vervolgens weer te stoppen en weer te gaan roken. Ik heb wel nicotinepleisters en -kauwgom. En het moet me gewoon lukken. En deze keer moet ik volhouden, voor mezelf maar vooral voor mijn twee prachtige meiden.

Stop met roken met Stoptober

Nadat ik deze blog getikt heb rook ik mijn allerlaatste sigaret (ik type dit op woensdag en vrijdag wordt dezeblog gepubliceerd). En beloof ik mezelf plechtig dat ik nooit meer een sigaret in mijn mond zal stoppen. Het zal moeilijk worden, want ik ben gewoon een verslaafde….een sigarettenjunk. Dus als ik gestopt ben, en me heel sterk voel moet ik niet weer in de val trappen en denken dat één sigaret geen kwaad kan. Ik moet er nooit meer aan beginnen. Ik moet iets verzinnen wat me gaat helpen om de verleiding te weerstaan. Maar daar heb ik nu 28 dagen de tijd voor.

Help en steun mij

Als jullie dit lezen ben ik één dag gestopt met roken. De eerste dag van een paar hele lange dagen en weken. Maar ik kan het, het moet! Ik ga jullie tijdens deze 28 dagen iedere vrijdag op de hoogte houden hoe het gaat en hoe ik het volhoud. Op mijn facebookpagina zal ik jullie meenemen in deze reis en vaker een update plaatsen.  Ik hoop op jullie steun, want die heb ik hard nodig. En de mensen die mij ook in het echt tegenkomen, sorry als ik wat chagrijnig ben of mijn lontje wat korter is. Het ligt niet aan jullie, ik ben de komende dagen een junk die aan het afkicken is.

Iedereen die op 1 oktober stopt wens ik veel sterkte. Hou vol en wees sterk! Samen kunnen we het!

Deel op:

2 gedachten over “Ik stop met roken met Stoptober”

    1. Dank je wel! Dat het ongezond is staat vast, maar dat heeft me er de vorige stoppogingen niet van weerhouden om weer te beginnen…helaas. Ik moet gewoon heel sterk zijn en dan komt het goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!