fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 25 januari. Wat kan je verwachten?

volle maan op 25 januari

De eerste volle maan van het jaar wordt ook ook wel de ijsmaan genoemd. En deze volle maan op 25 januari staat in het teken Leeuw. Je leest hier wat deze volle ijsmaan voor jou kan betekenen.

IJsmaan

Deze maan valt in de koudste periode van het jaar. En als je buiten om je heen kijkt zie je dat de natuur hier geen last van heeft. De wortels en zaadjes zitten diep in de grond en worden beschermd tegen de kou. Het lijkt alsof er niks gebeurt, maar al die zaadjes en wortels zijn zich al aan het voorbereiden aan wat gaat komen; groei. Het is ook niet gek dat deze ijsmaan staat voor diepgang en zuivering. De januarimaan wordt ook wel de koude maan genoemd.

Leven met de seizoenen

Veel mensen doen dit niet, maar als jij leeft met de seizoenen pas je je leven aan op de tijd van het jaar. Zo is nu de periode om plannen te maken: doelen stellen, strategieën bedenken en die uitwerken. Nu is de diepgang nodig zodat je hier later de resultaten van zult zien. Dit is ook het moment om op te ruimen. In je hoofd, je werk en je huis. Een frisse start van het nieuwe jaar!

Volle maan in Leeuw

Leeuw is, net als Ram en Boogschutter een vuurteken. Vuurtekens zitten vol vuur en hebben een vurig temperament. Vuurtekens staan voor het leven, passie, ego, energie en optimisme. Ook als jij geen Leeuw bent, voel je tijdens deze volle maan deze energie. De Leeuw vindt het heerlijk om in de belangstelling te staan (ego). En dat is precies wat jij nu moet doen; laat jezelf zien en wees hier trots op!

Maar als je in de schijnwerpers staat kan dit voor kritiek zorgen. Dat is alleen maar goed. Zie het als iets positiefs en praat niet over kritiek maar over feedback. Leer van deze feedback. Het zal ervoor zorgen dat je nog beter wordt in wat je doet en wie je bent. Ter ondersteuning zou je edelstenen die perfect voor de Leeuw zijn, kunnen gebruiken.

Verschijnselen bij deze volle maan op 25 januari

Tijdens een volle maan in Leeuw draait het om jouw instincten en omdat de maan in vuurteken Leeuw staat krijgen we tijdens deze volle maan allemaal een beetje Leeuw in onze energie. Is Leeuw jouw sterrenbeeld? De energie wordt dan intenser en is nog beter voelbaar. Heb jij een ander sterrenbeeld? Je krijgt dan toch leeuwenergie mee.

Het kan het zijn dat je continu heen en weer wordt geslingerd tussen hart en hoofd. Het kan daarom een goed moment zijn om (weer) terug naar de kern te gaan. Jouw kern. En te voelen. Echt te voelen. Wat heb je op dit moment nodig en waar gaat je hart sneller van kloppen. Laat die passie in je ontwaken en je zal zien en merken dat de keuzes die het hart maakt altijd de juiste keuzes zijn. En laat los wat jou niet meer dient en wat je niet meer nodig hebt! Zo onstaat er ruimte om de zaadjes te laten groeien die wel belangrijk zijn (jouw doelen).

Ook bij deze volle maan kan het zijn dat je slechter slaapt. Woelige, onrustige nachten en intense dromen horen hierbij. Hoe hier rekening mee in je planning in de aanloop naar de volle maand, maar ook tijdens en na deze volle maan.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 25 januari tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!