Volle maan op 27 december. Wat kan je verwachten?

volle maan op 27 december

De volle maan op 27 december wordt ook al wel de koude maan genoemd. Je leest verderop waar deze maan haar naam aan te danken heeft. Deze volle maan staat in het teken Kreeft en je leest hier wat dit voor jou kan betekenen.

De koude maan

De volle maan wordt in december ook wel koude maan genoemd omdat de maand december normaal gesproken de koudste maand van het jaar is. Maar deze maan wordt ook wel de maan van de langste nacht en midwinternacht genoemd. De astronomische winter begint rond 21 december (de maan van de langste nacht). De zon staat dan precies op de evenaar en op het noordelijk halfrond is het dan de winterzonnewende (midwinternacht).

Volle maan in Kreeft

Deze volle maan staat in het teken Kreeft. Kreeft is een waterteken. Watertekens zijn emotioneel en gevoelig. Dit geeft ze het vermogen om zich goed in te leven in anderen. Het zijn ware gevoelsmensen. Dit zal merk je ook duidelijk tijdens de volle maan. Je kan je emotioneler voelen dan anders. Er kan je een gevoel van nostalgie bekruipen.

Kreeft is het teken van huis, thuis en familie. En het is dan ook goed om je tijdens deze volle maan te focussen op de huiselijke sfeer. Maak het gezellig in huis en breng tijd door met je gezin. Het is ook de tijd om dingen los te laten die jou niet dienen. Maak hier een goed voornemen of doel voor het nieuwe jaar van.

Verschijnselen bij deze volle maan op 27 december

Deze periode is het echt de tijd om knopen door te hakken. Wat kan je nu echt loslaten. Loslaten is niet altijd makkelijk, maar doordat je nu je focus ook hebt op je huiselijke sfeer en gezin kan je je daaraan en daarmee sterken. Praat erover en vertel dat je het bijvoorbeeld moeilijk hebt. We gaan er vaak vanuit dat de mensen om ons heen wel weten wat we nodig hebben, maar dit is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zeg het daarom, zodat er ook geen misverstanden over ontstaan.

Als je het ‘oude’ hebt losgelaten, kan je vooruit kijken en met je doelen aan de slag.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 27 december tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!