fbpx

Volle maan op 29 september. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 29 september

De volle maan op 29 september wordt ook wel de oogstmaan of maismaan genoemd en staat dit keer in het teken Ram. Wat dit allemaal betekent en wat welke invloed deze volle maan op jou kan hebben, lees je in deze blog.

Oogstmaan

Deze maan wordt ook wel oogstmaan genoemd omdat deze maan meestal rond 23 september plaatsvindt. Op 23 september begint de astronomische herfst en op die datum zijn dag en nacht even lang. En in vroegere jaren betekende dit dat er langer geoogst kon worden. Vandaar de naam oogstmaan. En omdat eind augustus/begin september de periode is dat suikermais geoogst wordt, wordt deze maan ook wel de maïsmaan genoemd.

Als je meer wilt weten over hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog die ik hierover schreef lezen. 

Volle maan in Ram

Deze volle maan staat in ram. Dit betekent dat de ram invloed sterk is bij deze volle maan en hierdoor heb je deze periode behoefte aan vernieuwing. Maar de volle maan in ram brengt ook vurigheid en impulsiviteit. Je hebt een drang naar onafhankeijkheid en door je enthousiasme ben je onrustig en wil je in actie komen. Hierdoor zal het moeilijk zijn om je innerlijke rust te vinden en geduld te hebben.

Je enthousiasme zorgt ook dat je anderen meekrijgt in je plannen. Maar je bent ook recht door zee en direct wat voor conflicten kan zorgen. En laat je nu net in deze periode conflicten niet uit de weg gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je afscheid neemt van een vriendschap. Dit is natuurlijk verdrietig, maar vertrouw op je intuïtie. Je intuïtie werkt op dit moment extra goed. Dus voel en luister. Dan komt het de komende periode helemaal goed!

Verschijnselen bij deze volle maan op 29 september

Je kan een paar dagen voor de volle maan al een gevoel van overweldigd zijn ervaren. Maar ook emotionele overgevoeligheid kan een teken zijn dat deze volle aan effect op jou heeft. Probeer te achterhalen waar deze gevoelens vandaan komen. Als je neigt naar negatieve emoties, bedenk dan wat je de afgelopen tijd allemaal gedaan en bereikt hebt. Sta hier bewust bij stil en wees dankbaar.

Je wordt je de komende periode steeds meer bewust van je emotionele behoeften. Luister daar ook goed naar. Wat heb je nodig om emotioneel in balans te zijn? Kom je iets te kort? En wat heb je nodig om je beter te voelen? Zorg dat je genoeg momenten hebt om je op te laten. Dit kan buiten in de natuur zijn, maar creëer ook thuis een fijne plek waar je tot rust kan komen en kan opladen. Richt je op dingen die je hoop en energie geven. Omring je met gelijkgestemden. Hierdoor kunnen oude wonden helen en kan je oud zeer loslaten.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 29 september tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!