fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 4 juni. Wat kan je verwachten?

volle maan op 4 juni

En toen was het alweer bijna juni. Dat betekent dat er ook weer een volle maan aankomt. De volle maan in juni wordt ook wel de maan van de kortste nacht, plantmaan en rozenmaan genoemd. De volle maan op 4 juni staat in het teken Boogschutter. Wat dit voor jou kan betekenen lees je hier.

De maan van de kortste nacht

Vanaf 21 juni begint de zomer en zijn de dagen langer dan de nachten. Vandaar de naam Maan van de kortste nacht. Deze volle maan staat in het teken van rijping, want de eerste oogst wordt van het land gehaald en je kunt van sommige bomen en planten de vruchten al plukken. Vandaar de namen als Plantmaan, Hooimaan en Aardbeienmaan aan deze volle maan worden gegeven.

Deze rijping geldt ook voor ons mensen. We hebben de afgelopen periode hard aan onze doelen gewerkt en kunnen de eerste vruchten daarvan plukken. Dit is dan ook een goed moment om even op je doelen reflecteren. Wat waren je doelen? Welke doelen heb je volbracht? Welke stappen heb je gezet en welke stappen moet je nog zetten om je doelen te behalen?

Als je wilt weten hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over deze volle maan lezen. 

Volle maan in Boogschutter

Het vuurteken Boogschutter is een optimistisch teken. Dit geeft je een krachtig gevoel. Het gevoel alsof je alles aan kan. Daarom is dit het ideale moment om je doelen te bekijken en daar nu écht mee aan de slag te gaan. Maar ook om je interne ik onder handen te nemen. Welke persoon wil je zijn? Ben jij die persoon al of moet je nog aan het werk? Nu is het moment om daaraan te werken! Wat hierbij kan helpen is een brief aan je toekomstige ‘ik’ schrijven met daarin de plannen die je hebt, de dingen waaraan je wil werken en hoe je dit wilt gaan doen. Als je deze brief over een jaar leest, zal je versteld staan hoe ver je al bent.

Verschijnselen bij deze volle maan op 4 juni

Je zal gedurende de komende periode merken dat je anders naar dingen gaat kijken en meer openstaat voor nieuwe dingen. Maar ook nieuwe inzichten. Hierdoor zal je ook anders naar je doelen gaan kijken en vaak helpt dit om je doelen uiteindelijk te verwezenlijken. Vaak zijn we zo bezig met het ‘hoe’ dat we niet meer openstaan voor een andere kijk op de dingen. Dat gaat nu veranderen! Focus niet op de hoe, maar op de wat. WAT wil je bereiken? En voel wat daarvoor nodig is en ga ervoor!

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 4 juni tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!