fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De lente komt eraan! Zo bereid jij je goed voor

De lente komt eraan

Veel mensen kijken er naar uit en het is eindelijk zover: de lente komt eraan! Meer zon, meer kleur, minder regen en minder kleding. En eindelijk weer wat natuurlijke Vitamine D in ons lijf. Heerlijk! Nu de lente eraan komt kan je een paar dingen doen om helemaal goed voorbereid te zijn.

Voorjaarsschoonmaak

Dit is een goed moment om met de voorjaarsschoonmaak te beginnen. De meeste mensen zouden zeggen, werk van boven naar beneden, maar ik zeg: begin beneden. Daar breng je de meeste tijd door. Doe het stap voor stap, zodat je niet overweldigd raakt. Haal laatjes en kastjes leeg en gooi of geef weg wat je niet meer nodig hebt. Liggen er spullen niet op hun plek? Leg het weer waar het wel hoort. Haal een doekje door het laatje of kastje en leg de spulletjes die je wel gaat gebruiken terug. En ga zo alle ruimtes na. Heerlijk zo’n opgeruimd huis!

Ruim je kledingkast op

Nu het weer steeds beter wordt, zijn de dikke truien steeds minder nodig. Hoogste tijd om je kledingkast op te ruimen. Winterkleding eruit en voorjaars- en zomerkleding erin! Voordat je de voorjaars- en zomerkleding in de kast legt bedenk je eerst of je het nog wel gaat dragen en of je het past.

Vind je het lastig om een keuze te maken en weet je niet of je kleding moet bewaren of niet? Lees dan deze blog: Opruimen en opbergen van kleding.

Maak je tuin zomerklaar

Dit is ook een goed moment om je tuin zomerklaar te maken. Check online welke vaste planten in maart gesnoeid kunnen worden, schoffel en hark de bodem en breng alvast wat kleur in je tuin door wat leuke planten te kopen. Je kan nu ook zaadjes zaaien van kleurige bloemen of je eigen moestuin beginnen door groente, fruit en kruiden te planten.

Wil je leuke zomerbloeiers in je tuin? Lees dan deze blog: 5x de meest onderhoudsvrije zomerbloeiers die kleur aan je tuin geven

Breng de lente in huis

Aan het begin van de lente ben je nog best veel binnen, puur omdat het te fris is om lekker in de tuin of op je balkon te zitten. Maar je kan natuurlijk ook de lente in huis brengen. Hoe je dit doet? Breng kleur in je interieur. Ga op zoek naar leuke accessoires zoals kussentje en dekentje in kleur. Door al een paar kleine aanpassingen verander jij je interieur en voel je de lente ook in huis.

Pas je persoonlijke verzorging verzorging aan

In de lente heeft je lichaam andere behoeftes. Dit geldt voor lichaamsverzorging, maar ook voor je haar. Je huid en haar zijn vaak wat droger in de winter en in de lente merk je dat je huid en haar met minder ook genoegen neemt. Pas je skincare routine aan op de lente en vergeet natuurlijk je zonbescherming niet! Maar ook je haar heeft nu andere behoeftes. Pas daarom ook je haarroutine aan op de lente.

Wat doe jij altijd om goed voorbereid te zijn op de lente?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!