Volle maan op 6 april. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 6 april

De volle maan op 6 april wordt ook wel de roze maan genoemd door alle bloesem die je in deze periode van het jaar ziet. Dit keer staat de volle maan in het teken Weegschaal en kan dat ervoor zorgen dat je continu in tweestrijd bent. Je leest er hier alles over.

Roze maan

De volle maan in april wordt ook wel de roze maan genoemd. Andere namen voor de volle maan in april zijn: melkmaan, haasmaan, maan van het ontwaken en maan van het opstijgende sap.

In de natuur staan de thema’s ontwaken en vruchtbaarheid centraal; bloemen en bloesembomen worden bevrucht door de wind of stuifmeelzoekers en de volle maan kreeg daarom de naam maan van het ontwaken. De sapstroom van de bomen is in april goed op gang gekomen en de bomen krijgen weer bladeren waar de maan van het opstijgend sap op duidt. Rond het begin van de lente begint het nieuwe voortplantingsseizoen voor veel dieren. Hazen die weer vruchtbaar zijn, zorgen ervoor dat de volle maan in april ook wel haasmaan genoemd wordt. De volle maan in april wordt ook wel melkmaan genoemd, omdat de moederdieren in deze periode vaak hun pasgeborenen melk geven. Ook verwijst de roze maan naar de vele roze bloesems aan de bloesembomen.

In de blog over de volle maan van 16 februari kan je lezen waar de maannamen zoals wormmaan vandaan komen. De meeste namen stammen namelijk af van indianen die in de 17e eeuw leefden.

Volle maan in Weegschaal

Deze volle maan staat in het teken weegschaal. Weegschaal is een luchtteken. Weegschalen staan erom bekend om alles te wikken en te wegen en ze zijn heel rationeel. Daarom kan je deze periode meer ‘last’ hebben van de balans tussen gevoel en verstand. Zoals met alles: blijf naar je gevoel luisteren. Je gevoel heeft het namelijk meestal bij het juiste eind. Weegschalen vinden harmonie ook belangrijk en je kan rondom deze volle maan dan ook gevoeliger zijn voor de gevoelens van een ander. Je voelt sneller bepaalde spanningen en je zal de sfeer willen verbeteren. Dit kan je natuurlijk doen, maar let er wel op dat het niet ten koste van je eigen energie gaat. Doordat je al continu intern aan het worstelen bent (gevoel en verstand) gaat je energie sneller ‘op’. Zorg daarom voor voldoende oplaadmomenten: ga naar buiten, beweeg, pak genoeg rustmomenten en zorg dat je basis van zelfzorg op orde is.

Verschijnselen bij deze volle maan op 6 april

Doordat de volle maan in het teken Weegschaal staat, kan het zijn dat je de dingen gaat overdenken. Je bent namelijk steeds in tweestrijd: gevoel en verstand spreken elkaar over. Door dit wikken en wegen, raak je uit balans en dit kan ervoor zorgen dat je onrustig bent en slechter slaapt. Een avondroutine of avondritueel kan jou helpen om sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 6 april tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!