fbpx

Hoe doet ze het toch allemaal!? Elvira doet het zo!

Elvira doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dat betekent dat een intiem kijkje in het leven van één van de lezeressen van Tante Truus Kan Alles krijgen. Houden ze de ballen hoog of laag, hoe zijn de taken thuis verdeeld en hoe zorgt ze voor tijd voor zichzelf. Elvira doet het zo!

Dit is Elvira

Elvira doet het zo

Elvira is 30 jaar, woont samen met haar partner en samen hebben ze een zoontje van 5 jaar. Sinds maart heeft ze een haarsalon gespecialiseerd in krullen. Het begon als hobby en ze knipte aan huis, maar nu heeft ze van haar droom werkelijkheid gemaakt: een eigen haarsalon voor krullen! Je kan haar volgen via @curlsbyvira op Instagram voor haar prachtige creaties. Naast krullen houdt ze zich bezig met bokszaktraining, koken en tijd doorbrengen met haar gezin.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Elvira en haar partner zorgen samen voor hun zoon. Mocht hij een keer ziek zijn als ze allebei moeten werken dan kan haar schoonmoeder oppassen. De huishoudelijke taken doen ze samen. Haar partner kan poetsen en koken. Dat is heel fijn, want na een dag werken komt ze thuis in een opgeruimd huis en staat het eten klaar. Ideaal!

Hoe ze al haar taken combineert

Al haar taken combineren vindt ze soms wel echt een uitdaging. Gelukkig heeft ze een partner die helpt met het huishouden. Dat scheelt al heel veel tijd en gedoe.

Plannen is toch wel echt the key

Hoeveel ik-tijd heeft Elvira

Elvira maakt zeker tijd voor zichzelf. Haar favoriete dagen in de week zijn de dagen dat zij traint. De bokszaktrainingen zijn echt een uitlaatklep voor haar. Het is een soort van therapie. Zelfs op de dagen dat haar energie nul komma nul is, moet ze gewoon trainen. Dit heeft ze echt van huis uit meegekregen. Ze komt uit een gedisciplineerde karatefamilie. Haar vader had een karateschool en het was daarom meerdere keren in de week trainen. En bijna elk weekend wel wedstrijden in het binnen- of buitenland. Naast het trainen vindt ze het ook heerlijk om een ochtend lekker door de stad te wandelen, een cappuccino ergens te drinken en gewoon lekker alleen te zitten met een muziekje op

En hoe zit het met tijd voor haar partner?

Elvira en haar partner hebben het allebei super druk en soms zijn er dagen dat ze echt langs elkaar leven. Daarom plannen ze iedere maand een moment samen. Hun zoontje gaat dan ergens logeren, zodat ze ook echt tijd voor elkaar kunnen nemen. Omdat hun roosters best druk zijn proberen ze dit altijd van te voren te plannen. De dingen die ze dan doen zijn heel wisselend. De ene keer pakken ze een hotelletje, de andere keer een ergens eten en een filmpje. Ze hebben ook een keer heerlijk Japans eten meegenomen naar het strand en daar de hele avond lekker gezeten.

Zo’n moment samen zien ze allebei ook als een soort van evaluatie moment. Ze bespreken wat ze de afgelopen maand niet zo leuk vonden en wat juist wel. In feite bespreken ze dus de punten waaraan ze kunnen werken. Zo blijven ze ook een beetje scherp. Dit hebben ze tot vorig jaar nooit gedaan en echt, het is een aanrader! Zo ga je wat leuks doen en ondertussen werk je aan je relatie 😃

Ballen…hoog of laag?

Plannen, plannen, plannen is haar motto. Maar ook bij haar gaat het vaak genoeg niet volgens planning. Elvira en haar partner proberen alles te plannen. Zelfs wat ze de hele week eten. En als het niet uitkomt bestellen ze wat.

Een leven dat volledig in balans is

Na jaren heeft Elvira EINDELIJK een beetje de balans gevonden. Ze heeft vaste dagen dat ze in de salon aan het werk is, vaste dagen dat ze traint en vaste dagen dat ze een dag vrij is. Dat was voorheen wel even anders. Ze werkte als fulltime dansdocent en gaf les in Nijmegen en omstreken en in Assen. Ze werkte parttime ergens anders als de leerlingen vakantie hadden, want als de leerlingen vakantie hadden heeft de juf ook vakantie en dat betekent geen inkomen. Ze vraagt zich nog steeds af hoe ze dat toen heeft gedaan.

Vorig jaar is ze gestopt met lesgeven, omdat het niet meer uitkwam met de dagen dat haar partner aan het werk was. Ze hebben de oppassen helaas niet voor het uitkiezen aangezien haar ouders in Friesland wonen. Gelukkig heeft ze haar schoonmoeder die dichterbij woont en eens in de week de kleine na school opvangt.

De mening van anderen

Voorheen kon ze zich wel druk maken om de mening van anderen, maar dat maakt het leven alleen maar moeilijker. Dit heeft ze gelukkig los kunnen laten! Ze vindt zeker dat mama’s elkaar teveel beoordelen en daarom vindt ze het leuk om te zien dat er steeds meer mama’s laten zien hoe zij leven en dat niet altijd alles goed gaat! Ze merkt ook dat er steeds meer mama’s op online platformen meer begrip hebben voor andere mama’s. En mama’s die dat niet doen tja… die maken het leven voor zichzelf alleen maar lastiger 😉

Elvira is een tevreden mens

Op dit moment is ze zeker tevreden. Ze heeft haar salon die goed loopt. En haar familie is gezond. Ze probeert zoveel mogelijk positief in het leven te staan en als er een tegenslag is probeert ze dit positief op te pakken en er aan te werken.

Deze mindset heeft ze echt aan haar ouders te danken. Altijd positief zijn en als iets tegen zit: gewoon doorgaan! Zo motiveren mijn broertjes mij ook heel erg. Ik heb twee super getalenteerde broertjes. De een is een DJ/muzikant met een gouden stem die keihard aan zijn muziekcarrière werkt en de ander is een A-klasse kickbokser met een eigen personal training bedrijf. Mocht je nog opzoek zijn naar lekkere muziek voor bij het koken poetsen of chillen, zijn Instagram is @knownasjael. Of voor een PT omgeving Amsterdam check @pt_mangiosmovement.

Elvira’s tip voor jou

Probeer echt aan jezelf te denken! Je kan altijd maar voor iedereen klaarstaan, maar op het moment dat jij er doorheen zit hebben mensen ook niks meer aan jou. 

Dank je wel Elvira voor je eerlijkheid en dat je ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven. Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? Dewi, PatriciaIngridFrancisMariekeSpitsuurvrouwRianneLauraAngeliqueRebecaMaxineJessica en Jessica G doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er voor plaatsing nog dingen aangepast worden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!