fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De laatste week voor de vakantie | Kijkje in mijn leven

laatste week voor de vakantie

De laatste schoolweek is dan echt aangebroken en dan begint de zomervakantie. We zijn er alledrie aan toe, de meiden en ik. Ik ga eerst nog ongeveer op 50% door en de tweede helft van de vakantie ben ik ook lekker vrij. Even drie weken het werk loslaten. Maar eerst deze week nog even doorbijten en vol gas er tegenaan.

Zaterdag

De meiden wilden beneden slapen vrijdag dus dat hebben we gedaan. Het is nu niet zo warm dus dan kunnen we wel beneden slapen. We slapen lekker uit en Alex laat voordat ie naar zijn werk gaat de honden uit. We kunnen dus nog lekker blijven liggen en dat doen we dan ook. Eigenlijk brengen we de hele zaterdag door op het matras op de grond en ik op de bank. We kijken film en doen spelletjes. Het voelt al helemaal als vakantie.

De laatste week voor de vakantie | Kijkje in mijn leven
Dit monstertje heeft het goed bekeken

Ook deze avond slapen we weer weer lekker beneden. Dit keer kijken we met zijn viertjes film en Alex vertrekt na de film naar boven en de meiden en ik gaan dan ook slapen.

Zondag

Ook vandaag slapen we lekker uit en hebben we een rustige ochtend. Ik heb dit weekend heel bewust niks ingepland omdat ik merk dat de meiden ook moe en klaar met school zijn. Dus lekker even opladen zodat ze de laatste week ook nog goed doorkomen.

laatste week voor de vakantie
Ik had zin in wat anders dus maakte een eigen brouwsel en het was nog lekker ook

Aan het begin van de middag ben ik het dan wel echt zat en gaat het matras naar boven en ruim ik de woonkamer op. Dan ga ik boven wassen draaien, wassen opruimen en mijn kledingkast opruimen. Ik loop daar al weken tegenaan te hikken en moet nu echt even gebeuren. Als het dan gedaan is ben ik helemaal happy. Ook al pas in nog maar 25% van wat er in mijn kast hangt. Over een tijdjes pas ik het weer. Dat is namelijk het doel!

Maandag

Marley heeft eigenlijk al vakantie. Ze gaat vandaag namelijk op schoolreis naar de Efteling en dinsdag hoeft ze alleen haar rapport op te halen. Mazzelaar. Jenna heeft nog wel een paar dagen school deze week. Dus we staan allemaal lekker op tijd op en gaan rustig ontbijten. Dan gaat Jenna naar school en breng ik Marley naar school. Dan even werken, een vriendin bellen en met mijn moeder boodschappen doen.

Na de lunch ga ik weer aan het werk en zorg ik dat alle blogs voor juli geschreven en ingepland zijn. Alleen eventuele betaalde opdrachten hoef ik dan nog te schrijven. De rest van de week aan de slag met de blogs voor augustus, maar ook daar ben ik al voor een deel aan begonnen dus dat komt helemaal goed. Ik ben nog nooit zo goed voorbereid aan de zomervakantie begonnen. Wat zal dat een hoop rust gaan geven.

Dinsdag

Vandaag is het na lange tijd weer Master Mind-dag. Dit keer met alleen Irene van FotoMaNo Fotografie, want Sarah heeft zwangerschapsverlof. Dus we zitten weer eens op ons oude vertrouwde plekje bij Barista Café. En wat is het een fijne master mind. Ik blijf me verbazen dat hoe verschillend we als persoon zijn en allebei totaal iets anders doen, maar elkaar dan toch zo goed aanvoelen en aanvullen. Heel fijn!

Omdat we maar met zijn tweeën zijn en het de laatste voor de vakantie is, ronden we op tijd af. Hierdoor kan ik thuis nog even werken.

Woensdag

Zoals iedere woensdag heb ik het ook weer op deze vrije dag, drukker dan op een werkdag. Huis aan kant, naar de supermarkt en toch nog iets voor werk afmaken. Maar ook knutselen met Jenna, filmpjes maken en slappe lach met Jenna en lekker op de bank serie kijken met een wijntje. Gewoon zoals een vrije dag hoort te zijn.

Marley heeft in de avond de laatste Vormselbijeenkomst voor de vakantie. Gelukkig is de storm inmiddels gaan liggen en kan Alex haar op de scooter brengen. Helaas regent het in de avond weer en dus gaat ie haar met de auto ophalen.

Donderdag

Vandaag is het dan echt zover: de laatste schooldag van Jenna. Eindelijk vakantie. Ze kijkt er zo naar uit. En ik eigenlijk ook wel. Even geen wekker en ’s ochtends de deur uit. Maar rustige ochtenden. Nou ja voor de meiden dan. Het is mijn plan om wel vroeg op te staan (ik word zonder wekker toch om 6 uur wakker) en dan een paar uur te werken. En zodra de meiden dan wakker en aangekleed zijn heb ik er al een paar uur op zitten en kan ik mijn werkdag eindigen. Dat is het plan. Nu de uitvoering nog.

Als Marley en ik Jenna gaan halen, eten we traditiegetrouw een ijsje om de vakantie in te luiden. En omdat het nu vakantie is besluit ik deze middag niet meer te werken, maar samen met de meiden het vakantiegevoel te omarmen! Marley wilde mooie nagels dus daar ben ik de rest van de middag mee bezig geweest.

Vrijdag

De eerste vakantiedag begint al lekker rustig. Ik ben zoals altijd al rond 6 uur wakker, maar ik blijf nog even liggen. Als ik dan rond 7 uur ga douchen en me klaar ga maken kom ik Jenna in de badkamer tegen. Zij is altijd een vroege vogel geweest en ik zal haar tijdens de vakantie eerder zien dan Marley. Ik ga dan al lekker op tijd aan het werk zodat ik mijn werkdag ook op tijd kan eindigen.

Mijn schoonmoeder komt in de middag gezellig thee drinken en bijkletsen. En dan is het weekend alweer begonnen voor mij. En het wordt een druk en gezellig weekend. Maar dat lees je volgende week.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!