fbpx

Volle maan op 3 juli. Wat kan je verwachten?

volle maan op 3 juli

Juli komt eraan en dit betekent dat er ook weer een volle maan aan komt. De volle maan in juli wordt ook wel de dondermaan of grasmaan genoemd. De volle maan op 3 juli staat in het teken Steenbok. Wat dit voor jou kan betekenen lees je in deze blog.

Graanmaan

De volle maan in juli wordt de graanmaan genoemd omdat er in juli veel graansoorten worden geoogst. Voor jou is dit een goed moment om na te gaan hoe het met de plantjes gaat die jij gezaaid hebt. Het eerste halfjaar van dit jaar zit er alweer op. Wat heb je al kunnen oogsten? Met andere woorden welke successen heb je al gehad. Hier mag je best even bij stil staan en dankbaar voor zijn. Waar moet je nog aan werken? Een goed moment om hier een planning voor de rest van het jaar voor te maken.

De naam ‘dondermaan’ heeft de volle maan in juli te danken aan het feit dat er in de maand juli veel onweersbuien met donder en bliksem voorkomen. Als je wilt weten hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over de volle maan van 16 februari lezen. 

Volle maan op 3 juli in Steenbok

Steenbok is een aarde element en een down to earth type. Ze zijn betrouwbaar, ambitieus en zijn goede leiders. Steenbokken zijn echte dromenjagers en gaan vol op hun doel af. Dit is daarom het juiste moment om door te pakken. De energie van Steenbok zal jouw net dat laatste duwtje of die schop onder je kont geven die je nodig hebt. Juist nu is het dus het moment om een plan te maken met de doelen die je nog wilt behalen en de dingen die je dit jaar nog wilt doen. Zoek gelijkgezinden op, help en versterk elkaar. Samen sta je altijd sterker en bereik je meer dan alleen.

Verschijnselen bij deze volle maan op 3 juli

Ja kan de komende periode merken dat je wat doelbewuster bent. Je wil bepaalde doelen halen en gaat dan ook recht op je doel af. Nu is dan ook het moment om even te kijken wat je doelen voor dit jaar waren. En dan vooral de doelen die je een beetje voor je uit schuift. Ga hier nu echt mee aan de slag en je zal merken dat het je makkelijker af gaat.

Heb je nog dromen of wensen waar je weinig of niks mee hebt gedaan? Nu is het moment om ook hiermee aan de slag te gaan. Stel een plan op en ga ervoor!

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 3 juli tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!