fbpx

Even geen school maar lekker bijkomen | Een kijkje in mijn leven

Even geen school maar lekker bijkomen

De meivakantie is begonnen en wat waren we hier aan toe. De meiden zodat ze even geen school hebben, maar lekker bij kunnen komen. De hele dag spelen en lekker kind zijn. Heerlijk! En ik ben blij omdat ik dan wat meer uren in mijn werk kan steken en ook even bij kan komen. Natuurlijk lopen de meiden rond in huis, maar ze zijn groot genoeg om zichzelf te vermaken En ik ben niet 24/7 aan het werk dus er is ook genoeg tijd om samen iets leuks te doen. Kom maar op met die vakantie!

Maandag

Vandaag is Alex ook vrij dus ik kan lekker de hele dag werken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de wekker niet heb gezet en uitgeslapen heb. Rustig opstarten zodat ik er de rest van de dag tegenaan kan. Want hoe leuk en gezellig ik het vind dat de meiden nu altijd thuis zijn, het is ook vermoeiend. En dit bedoel ik echt niet negatief. Maar het is gewoon een feit. Ik klaag niet. Zeker niet. Maar ik ben wel moe. En dus luister ik naar mijn lichaam en doe rustig aan. De komende twee weken heb ik genoeg tijd om te werken dus dat komt helemaal goed. Rust nemen is ook heel belangrijk.

Surinaamse roti
Weer verwend door Alex zijn kookkunsten. Het was weer smullen!

Het was wel weer lekker om na weken weer ongestoord in mijn kantoor te zitten. Deur dicht, muziekje aan en gaan. Ik heb aardig wat achterstallig werk kunnen doen, waaronder de administratie voor de BTW-aangifte in orde maken. Maar ook geschreven en gepland. De druk is er weer af en kan de komende dagen weer werken aan een voorraad artikelen en mijn social media kanalen bijhouden, want ook die heb ik de afgelopen tijd een beetje verwaarloosd. Niet bewust, maar kwam er echt niet aan toe. Maar mijn hoofd is weer leeg en dat is zo lekker!

Dinsdag

Alex heeft weer een hele vroege dienst en zijn wekker gaat om 4:00 uur. Ik draai me dan echt nog een paar keer om, voordat ik mijn bed uit ga, ga douchen en ontbijten. Rond een uur of tien ben ik klaar om aan het werk te gaan. De meiden zijn dan lekker boven aan het spelen en ik kan rust mijn werk doen.

woondeken haken
En door met een nieuw patroon voor mijn woondeken

Vandaag hebben we ook weer kunnen horen wat de nieuwe maatregelen voor Nederland zijn. De meeste maatregelen blijven gehandhaafd, maar de scholen gaan vanaf 11 mei weer open. Fijn natuurlijk voor de kinderen, maar ik merk dat ik met best wat vragen zit. Ik ben ook heel benieuwd hoe de school van de meiden dit gaat inrichten. Het is een oud gebouw wat niet heel ruim is. Ook werken ze anders dan op andere scholen; geen traditionele lokalen maar open ruimtes waar de groepen 1-2-3, 4-5-6 en 7-8 samen werken. Ik weet zeker dat ze met een goede oplossing gaan komen.

Wat ik trouwens ook heel apart vond, is dat er door premier Rutte werd gezegd dat opa’s en oma’s nog niet bezocht mogen worden. Hij had het over 70-plussers. Maar de veel opa’s en oma’s zijn ergens in de 50 en 60. Hebben we die nu al die tijd niet bezocht, terwijl dit wel had gemogen mits we de 1,5 meter aan zouden houden? Hij wist er niet echt antwoord op te geven. Apart…

Woensdag

Vandaag is het weer een stralende dag en nadat de meiden in bad zijn geweest spelen ze de hele ochtend en een groot deel van de middag buiten met een vriendinnetje. Tja, als ze straks toch weer naar school gaan kunnen ze ook wel weer buiten spelen met andere kinderen. Ik ga ze nu ook niet langer ‘opsluiten’. Ze blijven in de buurt van ons huis, maar weer lekker fietsen en rennen buiten.

rododendron in bloei
De tuin komt steeds meer tot leven en er is steeds meer kleur te zien. Zo ook bij deze Rododendron 😍

Ik ben in de tussentijd lekker aan het werk en denk ook na hoe het straks zal zijn na 11 mei. Maar omdat ik nog geen flauw idee heb hoe de school dit gaat inregelen, laat ik het maar los. Na het werk ga ik met een roseetje de tuin in en lees verder in weer een nieuw boek. Lang geleden dat ik zoveel boeken heb gelezen. Iets wat ik ook na al deze corona ellende ga blijven doen. Heerlijk ontspannend. Ik kijk ook nog Netflix en Videoland hoor, maar dat doe ik in de avond terwijl ik mijn woondeken aan het haken ben haha.

Donderdag

Alex heeft vandaag een late dienst dus ik kan in de ochtend ongestoord werken. En in de middag ga ik lekker in de tuin schilderen. Weer zo lang niet gedaan! Ik ben de afgelopen weken druk met mijn nieuwe woondeken, lees veel boeken en kijk Netflix of videoland. Maar het schilderen kwam niet veel van. Zonde, want het ging zo lekker. En daarom besteed ik de hele middag aan een beetje rommelen en bloemen schilderen. En zo krijg ik gelijk een leuk idee voor mijn bullet journal in mei. Ook daar heb ik weinig mee gedaan de afgelopen tijd en merk dat ik het mis om mijn verhalen hierin op te schrijven. En juist nu is het goed om van je af te schrijven en later kan je nog eens teruglezen hoe het was.

bloemen schilderen
Een middagje kliederen met verf…

Omdat Alex niet thuis uit vanavond eten de meiden en ik makkelijk. Patat, frikandellen en wat rauwkost. Ik vind het helemaal gezegend. En de meiden vinden het al helemaal prima.

Vrijdag

Ik weet niet wat het is, maar de meiden hebben geloof ik weer een groeispurt. Jenna kan heel veel van Marley haar ‘oude’ kleding aan, maar Marley heeft nog maar weinig dat ze past. Alle zomerkleding van vorig jaar is te klein geworden. Maar heb onder deze omstandigheden geen zin om naar de stad te gaan. En online kan ik niet echt slagen. Dus ik besluit even naar Zeeman in het winkelcentrum te gaan voor in ieder geval korte broeken en wat shirtjes. En ik word toch aangenaam verrast! Ik kom thuis met een tas vol leuke setjes en nog wat losse shirtjes voor Marley en natuurlijk krijgt Jenna ook wat. Maar haar kast puilt uit dus ze heeft niet veel nodig.

Ook vandaag eet ik alleen met de meiden en omdat de koelkast behoorlijk leeg is (boodschappen komen maandag weer) haal ik wat pastasaus uit de vriezer. Ik hoef alleen wat pasta te koken en zo eten we toch lekker en gezond. Mijn voorraadje pastasaus is bijna op dus ik moet snel weer een grote pan saus maken om in te vriezen. Echt ideaal op de dagen dat Alex een late dienst heeft en ik geen zin heb om te koken.

Zaterdag

Omdat het mooie weer nu wel aanhoudt en ik er de afgelopen periode geen tijd of puf voor had, begin ik vandaag maar eens met de voorjaarsschoonmaak. Vandaag is de kledingkast voor de meiden aan de beurt. Alles wat te klein is kan sowieso weg en natuurlijk wat niet meer past. Kleding van Marley schuift door naar Jenna en het past allemaal maar net in Jenna haar kast. Die heeft voorlopig echt niks meer nodig! Twee lades vol is meer dan genoeg voor deze dame. Marley daarentegen kan net een lade vullen dus die krijgt binnenkort nog wel wat nieuwe kleding. En we hebben weer een volle vuilniszak voor de kledingbak op school!

kledingkast van Jenna
Dit was na het uitzoeken en opruimen. En dit is één lade van de twee 😱

Eigenlijk wil ik gelijk door met mijn eigen kledingkast, maar de badkamer moet ook echt gedaan worden dus die ga ik eerst maar doen. En op zolder wacht een berg was die gestreken en gevouwen moet worden dus eerst dat maar opruimen. Komende week ga ik mijn kledingkast opruimen en daarna is de keuken aan de beurt, want ik kom weer dingen in kastjes en lades tegen die daar niet horen te liggen. Tja, het leven met man en kinderen hè 😉

Zondag

Vandaag start ik heel rustig op en blijf heel lang in bed liggen. Ik kan daar zo van genieten. heerlijk! Alex is vrij dus hij bekommert zich om de meiden en ik draai me nog een paar keer om. Maar daarna ga ik dan ook wel aan de slag hoor. Na koffie en een cracker ga ik aan de slag met het laatste beetje strijk. En maak de slaapkamers en mijn werkkamer schoon.

De meiden zijn de hele dag af en aan buiten aan het spelen met de buurtkinderen dus daar hebben we geen kind aan. Als Jenna aan het einde van de middag weer lekker thuis wil blijven doe ik met haar een paar spelletjes. Froggit is deze periode grote favoriet, maar ook memory doen we vandaag. En waar ik haar vroeger nog weleens liet winnen met spelletjes, moet ik nu echt mijn best doen om te winnen. Wat overigens niet altijd lukt haha. In de avond gaat de barbecue aan voor de lekker sateetjes van Alex en dan zijn we alweer klaar voor een nieuwe week.

Even geen school maar lekker bijkomen

Ik heb de afgelopen week echt gemerkt dat de meiden en ik hier echt even aan toe waren. Even geen ‘moetjes’ zoals school. Maar alles loslaten en chillen, buitenspelen. Een geen school en bijkomen. Gelukkig werkte het weer ook lekker mee dus de kinderen zijn heel veel buiten aan het spelen. En ik zie dat ze dit echt gemist hebben; het buitenspelen maar ook het spelen met andere kinderen. En het voordeel van kinderen die buitenspelen is dat ik wat meer tijd voor mezelf heb; om te werken, op te ruimen en ga zo maar door. Maar ook om even helemaal niks te doen, maar lekker in het zonnetje een boekje te lezen of gewoon een lekker dutje. Heerlijk!

Had jouw kind afgelopen week ook vakantie? Waren jullie hier ook zo aan toe?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!