fbpx

Volle maan op 1 augustus. Wat kan je van deze supermaan verwachten?

Over een paar dagen is het weer zover: volle maan. De volle maan op 1 augustus wordt ook wel de steurmaan of de maan van het weerlicht genoemd. Deze volle maan is ook nog eens een supermaan. Wat dit allemaal betekent en wat welke invloed deze volle maan op jou kan hebben, lees je hier.

Maan van het weerlicht

De volle maan in augustus wordt de maan van het weerlicht genoemd omdat onweersbuien met donder en bliksem vaak voorkomen in de maand augustus. De volle maan wordt ook de steurmaan genoemd. De naam steurmaan komt van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika die in augustus vaak steur vingen.

Als je wilt weten hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over de die ik hier eerder over sckreef lezen. 

Supermaan

Een supermaan staat dichter bij de aarde en lijkt daardoor groter en feller. Omdat de maan dichter bij de aarde staat, zullen ook de effecten van zo’n volle maan uitvergroot worden. Het je altijd al ‘klachten’ rond een volle maan? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit nu nog wat ‘heftiger’ is. Kijk er dan ook niet van op als je slechter slaapt, hoofdpijn hebt of emoties groter zijn dan normaal.

Volle maan op 1 augustus in Waterman

De volle maan op 12 augustus staat in het teken Waterman. Hoewel de naam anders doet vermoeden is Waterman een luchtteken. Luchttekens staan erom bekend dat ze heel rationeel zijn en op zoek gaan naar logica. Watermannen mogen dan wel rationeel denken en overal de logica van in willen zien, ze zijn ook sterk intuïtief. Ze vertrouwen altijd op hun eigen gevoel. Watermannen zijn vaak sterke persoonlijkheden die koppig kunnen zijn. Maar ze zijn ook eerlijk en kunnen altijd hun eigen fouten inzien.

Verschijnselen bij deze volle maan

Doordat deze volle maan in het teken Waterman staat kan het zijn dat je deze periode rationeler naar bepaalde dingen kijkt, maar wel sterk voelt wat het juiste is (of niet). Volg nu zeker je gevoel, want Watermannen zijn intuïtief en dat zal daarom deze periode voor jou ook sterker ontwikkeld zijn. Vertrouw op je gevoel: als het goed voelt is het goed en als het niet goed voelt is het niet goed.

Dit is een goed periode om eens na te gaan welke dingen je misschien anders (of beter) zou kunnen doen. Misschien vind je het normaal gesproken lastig om ‘fouten’ toe te geven en kan je koppig blijven doen wat je doet zonder dat het je iets positiefs oplevert. In deze waterman periode kan je je ‘fouten’ beter toegeven en daardoor dingen loslaten die jou niet (meer) dienen. Of je kan dingen anders aan kan pakken. Haal zeker je voordeel uit deze Watermaneigenschappen!

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 1 augustus tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!